Monday, May 9, 2011

Masa Yang Diambil Untuk Satu Entry

walaweyh. kalau korang tengok jadual exam Mish kat entry ni, nampak macam tak de harapan je Mish nak update blog kan? padahal. see. dah terupdate pun blog ni untuk kali ke berapa ntah. konon nak cuba bertahan. tak nak online. hak tuih tol la.

btw, nak tanya korang. kalau korang taip satu entry tu. berapa masa yang korang perlukan untuk siapkan satu entry? 5 minit? 10 minit? 15 minit? setengah jam? berjam-jam? sekelip mata? erk!

kalau bagi Mish, depends kat jenis entry la. kalau banyak gambar lama sikit kot. kalau entry panjang pun lama sikit kot.

hipotesisnya, semakin panjang entry, semakin lama masa yang diambil.
hipotesis kedua, semakin banyak gambar, semakin lama masa diambil.

okey, korang amek reseach tak? kalau amek, bagitau Mish mana satu pembolehubah bersandar, pembolehubah tak bersandar dan pembolehubah comfounding. haha. poyo kan.

kamu pulak camane? apa yang mempengaruhi tempoh masa untuk siapkan entry kamu.

10 comments:

Solihin Zubir said... [Reply to comment]

klau saya, bleh cecah sejam jugak la bagi memastikan entry tu btol2 berkualiti.. heheh...

Arif Aiman said... [Reply to comment]

semakin banyak idea, semakin banyak tatabahasa, semakin banyak pengubahsuai ayat dan entri, semakin lama masa di ambil untuk sesuatu entri..

peace~~~ =)

sab said... [Reply to comment]

haha..sab dekt sejam kot.. huhu..

nuriz said... [Reply to comment]

bergantung le kalau idea datang laju je menaip kalau kena ada gambar tu lama jugak nak edit nak upload.
kalau takda idea duk berjam2 pun tak habis lagi hehe

Cik Aish said... [Reply to comment]

hehe betul..semakin pjg entry semakin lama masa yg diambil utk buat. paling kejap pun aish amik masa 1jam. haha..lama kan

diana said... [Reply to comment]

entry akak jarang2 ada gambar..
jadi tak ambik masa lama la..
campur dengan masa berfikir,satu entry dalam 10-15 minit je..

Gayahspears said... [Reply to comment]

janji update yunk..hihi

Puan Besar Shag Yahaya said... [Reply to comment]

Idea. Lagi banyak point lagi lamalah sebab nak cari ayat yg sesuai nk elaborate point tu :P

apik pehe said... [Reply to comment]

haha..banyak teh setiap mase duk update

Woofer Storm said... [Reply to comment]

tak tahu nak update dah skg ni..blurrrrrrrrr^^

*update untuk sy^^