Thursday, May 5, 2011

Perkara Yang Perlu Dijauhi Jika Nekad Nak Study!

sesetengah perkara penting dalam hidup kita akan buat rasa ingin study yang tengah membuak-buak terbantut. punya tengah best duk baca apa semua last-last ni la perkara yang buat tak jadi nak study. hak hak. korang tau ke apa dia? meh kita cek meh. meh laa. haha.
  1. KATIL
    yeehaa. ni la faktor paling buruk. paling teruk. paling hebat. katil ni memang andai menggoda dow. memang hancuss la kalau Mish study atas katil. tak sampai 2 minit baca nota atas katil, katil lak tolong bacakan nota untuk Mish. jauhi katil dengan anda ketika study!

  2. LAPTOP/PC/NOTEBOOK
    yang ni pun sama. kalau dah ada mende alah ni biasa kelemahannya adalah bila online. kalau dah stat online tu memang nota ntah ke mana la. kelaot mati jawabnya. haha. kalau study dua jam rasa macam lama gile. tapi kalau online dua jam tu rasa macam, eh, tambah lagi satu jam. lepas ni study la. booo. kalau dah main tambah-tambah jam tu memang hampess lah.

  3. GAME/MOVIE
    tengah syok study, roomate pasang movie. pergh! memang meletop. cuba untuk tak tengok. jangan la terliur wahai hati. sila la study. tapi kan, bila dah terdengar tembak-tembak dan macam-macam sound effect tu memang terliur la jugak. haha. game pun sama. buat gamer, mesti korang ketagih kan kalau tiba-tiba sehari tu tak main game. tapi kalau dah stat main memang susah nak stop. haha. macam dadah daa...

  4. PAPARAZZI
nah..tak caya ke paparazzi ni boleh ganggu konsentrasi korang bila study. haha. aih, sensitif betul bila ada kamera ni. korang kenal mamat ni? kenal? kalau kenal diam. haha. mamat ni memang selalu kacau Mish kalau dia ngantuk masa study ada je yang dia duk kacau. aih. kena duk jauh-jauh lepas ni. kua kua kua..

psst~
nak seribu daya, tak nak seribu dalih. kalau dah nekad nak study tu memang akan buat macam-macam untuk elak dari terpesong. so, tepuk dada tanya selera. kalau rasa nak repeat layan la sangat semua perkara kat atas. hahaha. yang paparazzi tu gurau je. haha. sebab memang ngah ngantuk ni. layann la entry dulu. =P

17 comments:

Cik Jannah said... [Reply to comment]

mish lupa henpon..hehehe...~ bantal pun kalauboleh jangan pandangg..hahaha...mish..

Cik Ezy said... [Reply to comment]

tu sume godaan2 yg harus mish hadapi..
hahakk..
kuatkn semngat utk study!

najihah sahami said... [Reply to comment]

@Cik Jannah

opss..henpon?haha..btol gk tu. tp xleh nk elak yg ni. hahahaa

najihah sahami said... [Reply to comment]

@Cik Ezy

tu r..sedang berusaha ni. hahahaha

RuSh D said... [Reply to comment]

study atas katil ler best...lg masyuk....pas pening2 tdo straight..haha..

Cik Aish said... [Reply to comment]

laptop paling wajib dijauhi!! hehe..sbb klu aish sdiri pun, leh spend berjam2 dpn lappy..padahal buku tk bc lagi nih.

sukahati kening la pintal2 kening~ said... [Reply to comment]

gudluck=))

Arif Aiman said... [Reply to comment]

betul!! katel tu yg tak tahan... grrrr..

khairunnisa ♥ said... [Reply to comment]

pernah tengok drama korea 7 jam before exam T_T

and katil di hostel memang best, baring terus tidur. nota tutup muka.

Good luck najihah & batch 54 ^_^

apik pehe said... [Reply to comment]

erk???
semua tu apik rase x jejaskan mish pon..kan kan kan...
cuma satu jer...makan!!!hahhah

emieysandra said... [Reply to comment]

time exam la, godaan plg kuat berlaku..game, movie, hang out..huh~

chemay said... [Reply to comment]

wahhhhh siapa paparazzi tuhh
*agkat2 kening*
:P

yang no1 tuh setuju!!
sbb tuh chemay salu stdy dekat library :)

laskar pelangi said... [Reply to comment]

amboi..bab paparazzi tu yg paling tiptop..heeee~

diana said... [Reply to comment]

last sekali..
makan...
pantang nampak benda makan kan??
heheheh..
gemuk nye tak jugak..:p

sarah mohamad said... [Reply to comment]

hihi. henfon jugak. kalau nak study time tuu ler ramai pulak yg nak hantar msg la, nak col lah. hihi

Woofer Storm said... [Reply to comment]

paparazi ada dimana2..parazzi sperti ini pasti senang dihati..

alif haris said... [Reply to comment]

haha .. jaga2 .. paparazi ada dimana2 ouh ! btw nice tips .. hee