Thursday, May 5, 2011

Nuffnang, i want more | nak curang ke tak eh?

rasa-rasanya akhir-akhir ni ramai blogger merungut pasal Nuffnang ni. erk, kenapa ye. Nuffnang demam yea? sakit? apa masalah Nuffnang sekarang ea? sampai ramai betul blogger nak curang dan dah curang dengan Nuffnang ni.

tiba-tiba terfikir, teringat situasi diri sendiri. aah la. macam kata sorang blogger tu, Nuffnang dah makin selow plus ntah paper sejak tahun 2011 ni. kalau dulu laju je duit dari campaign masuk even tak de Buffered Earning (BE). lama-lama rasa macam tersisih la pulak. jangankan duit campaign, duit BE pun dua hari je bergerak. lepas tu ntah pape. setakat tu je. hampes. takkan nak metered dah kot. tak sampai seminggu menumpang. hamboii. sesedap kau je eh nak tumpang kejap-kejap. nak dapat tu dah la lama. sekali dapat taik idung pun lagi mahal kot ni. adoi.

tapi bak kata ulama', bersyukur. yeah..alhamdulillah.

tapi, saya nak lebih. tamakkah saya? haha.

nak tengok komplen lain pasal Nuffnang ni?meh jenguk Kak Diana punya entry tajuk Advertlets atau Nuffnang? lepas tu si Kyerull ni lagi la, terus derhaka dengan Nuffnang. korang boleh baca sebab dia kat entry Jom Bertukar ke Advertlets | Anda Wajib Tahu. lepas tu, si Kyerull ni lagi boleh goda Mish dengan entry puas hati dia ni wow Earning ADVERTLETS you guys must see this, baca tajuk pun dah tergoda. sabo je la. adoi!


tapi bila teringat entry AfiqBukhari, Aku Tetap Setia Kepadamu ni. terasa macam cepat sangat la pulak nak berubah angin. erk, perlu tunggu lagi ke? atau curang je terus? adoi.

psst~
nanti dah habis belajar kena la ada duit back up. kalau tak camane nak bayar berukband ni kalau mase menganggur nanti. oleh itu, pendapatan perlu la masuk sedikit sebanyak. menjadi haruslah bijak mengintai peluang. kah kah kah. 

17 comments:

Puteri Iqa Izyan said... [Reply to comment]

tau xpe. napelah nuffnang skang jarang bg earning. nk2 BE~

tp skang dah tukar adv. haha

Arif Aiman said... [Reply to comment]

sy baca pun mcm terhasut >.<
tp, aiman tak kisah.. huu..

nuffnang, bg sy, sbb nk tgk ahli2 nuffnang lain yg dtg singgah tp mls nk shout :p

fiezah91 said... [Reply to comment]

hahaha.. duit tak naik sejak sebulan yang lepas dan sekarang dah malas nak fikir pasal nuffnang.. kecewa tapi tetap setia dengannya buat masa ni.hahaha

emieysandra said... [Reply to comment]

xterpikir lagi nak curang, xtviti berblogging emiey skg pun xteratur sbnarnyer, update bile nak je..tp alhmdulillah, earning tu still ade lagi~

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply to comment]

akak takda BE baru..huwaaaa

muhammad iqbal hakimi bin tahir said... [Reply to comment]

ranmai dah merajuk dengan nuff...keh3

tp qbal kena sabar lagi.. =D

apik pehe said... [Reply to comment]

hak ah..makin slow..be sminggu jah apik dapat..pastu dah meterd..huhu

Mrs.Yie said... [Reply to comment]

curang je la dik..x salah pun..advertlets tu bergantung pada jumlah trafik..x perlu klik pun x pe..income tetap berjalan seiringan dgn trafik..

eRza farEeha said... [Reply to comment]

i nye BE pon cm 2..br sehari tgk..tup2..2,3 ari da metered..hampeh..klu wt 2,2 xleh ke..huhu

Bulan said... [Reply to comment]

i ingt nk tukar gak.tp bru semalam dpt BE

nazirulhazwan~ said... [Reply to comment]

stay dulu mish, adverlets ni kalau tak silap ade masalah ngan payment, nati sume da okey kite join la, nuffnang okey lagi what, still boleh modified kete ngan duit nuffnang.hahha

Hati Batu said... [Reply to comment]

hahaha mish2..jom tukar..hahaha =P

Mrs.Yie said... [Reply to comment]

tukar je dik..habis cite..kalau setakat takut kehilangan status gliterrati kat nuff tu rasanya x de hal la..diorang bayar gak,bukannya x bayar..tapi peratusnya kurang sikit la..kalau kurang x pe,advertlets adalah jawapannya..hihihihihihi.......

Cik Aish said... [Reply to comment]

jangan la curang dulu..hehe..em kdg2 earning nuffnang ni , dia kumpul dulu, bila kempen dah habis baru dia kreditkan dlm akaun kt..so kena sabar sampai kempen satu satu iklan tu slesai. say luv to nuffnang ye.haha

RuSh D said... [Reply to comment]

curang jer mish..nuffnang x setia..dia setia sekejap jer..dh habis madu sepah dibuang..haha

Woofer Storm said... [Reply to comment]

kalau dah rsa nak berubah angin,apa salahnya mencuba diri..
cuma jgn meyesal dikemudian hari..

Tauke Budu said... [Reply to comment]

semau be azmi dah tak de...sob3...erm tu lah slow je...dari campaign memang tak dapat terus dah pun....