Monday, May 30, 2011

Yang Kecik Seronok Bercuti Sekolah, Yang Besar Tak Sabar Nak Kawen.

cewwah..masuk hari ni dah 4 hari cuti sekolah mula kan.(bagi pantai timur). syok kot dengar perancangan adik-adik Mish yang dah mula cuti skang. aiseh betul la. sampai budak-budak dah start cuti pun Mish still stuck kat hostel ni. ohmai..

adik-adik semua duk plan nak g lepak Mesra Mall la, main pantai la, pergi shopping sana la, berseronok sana la. bestnya. sabar..sabar. sikit hari je lagi nak balik. aiseh. 3hb. datangla cepat!

namanya cuti, mesti la budak-budak yang excited lebih kan. boleh la bangun lambat 2 minggu. lepas tu tak payah pakai baju sekolah apa semua. tak payah mengadap muka cikgu. tak payah cuak-cuak kalau ada keje sekolah tak siap. eh, tapi kalau cuti sekolah lagi la banyak kerja sekolah kan. haha. padan muka budak-budak.

dalam seronok budak sekolah bercuti, yang tua, remaja, muda dan mudi ni pulak duk syok menghitung hari nak kahwin. eh, ayat tu macam kahwin tu main-main je kan. tukar ayat yang mengghairahkan sikit. mereka yang tua, remaja, muda dan mudi pulak sedang berdebar menghitung hari menjadi raja sehari. cewwah. *yang berkenaan sahaja*

mentang-mentang la cuti sekolah. semua pakat nak wat kenduri.

dekat FB pun ramai duk invited untuk ke majlis perkahwinan si polan dan pulin la. padahal sumpah ai tak kenal. so, just klik no no dan no jela. susah jugak zaman moden ni. main jemput je orang merata-rata. kang kalau yang tak kenal tu semua datang. haru la jawabnya. gulai tak cukup, nasi tak cukup. haha. senang je orang kawen skang kan. jemput kat FB. jimat duit nak cetak kad kawen. haha. my future hubby, t kita kawen jemput camni gak ke eh?*berangan jap*

yang si mak dan ayah mempelai ni pun mesti duk sibuk duk jemput sedare mare dan kawan-kawan semua. bizi manjang. mana yang lebih duit duk sibuk cat rumah la apa la. bagai nak raya bunyinya. hehe. hari bersejarah kan. harusla nampak style dan kelass sikit dari biasa.

seronok dengar orang nak kawen. eh, tetiba.

hehe. curi picca from my kazen,s FB. sweet kan baju kawen dia. simple je. pheww. dah la laki doctor. aiseh...naseb badan.


psst~
pelajar U yang cuti pun duk bizi buat kerja part time. ai yang student final sem ni? apa kes terlekat kat hostel lagi? adoi.

18 comments:

alif haris said... [Reply to comment]

hahaha .. ayat ta boleh blah .. 'yg besa tak sabo nk kawen' .. alaa nnt mish pn cmtu gak .. x sabo nk kawen ..haha

tomato said... [Reply to comment]

waa~ betol3.. mish bile pulak nak kawen ? hehe ;p

apik pehe said... [Reply to comment]

hehehe..tak lama lagi balik la tu..biler mek nk start musim mengawan?hehehehe

Scarlett O'Hara said... [Reply to comment]

Cuti 2 minggu.Minggu pertama kelas tambahan.Minggu kedua kem motivasi.Abis tu mana cutinya?Tapi cikgu2 tak kisah asalkan anak2 murid berjaya dgn cemerlang.

|| a - j . E . E || said... [Reply to comment]

ni mesti gatal nak kawen jugak. mwehehehehe kawen jangan tak kawen. kawen best tau.. mwehehehehe akak bakarrrr

Wani said... [Reply to comment]

seriyes doktor ???
walaweyhhh !
untung laaaa

nuruashia ♥ said... [Reply to comment]

hahaha...mish dah xsbr nk kawen ek??? nty jgn lupe jemput yee..papepon mke pengantin laki tu mcm Elang laa :)

laskar pelangi said... [Reply to comment]

ades!

bila mish nak kawen plak haaa?

Cik Ezy said... [Reply to comment]

musem org kawen adalah musem tensen bg saye..
jeles tgok org laen kawen..
haha

AISH said... [Reply to comment]

betul2...time cuti sekolah je byk invitation.. aduss.tak menang tgn..mana satu nak pergi.. hehe

Afiq Din said... [Reply to comment]

slmt berkahwin mish

waRDah a.k.a QiQi said... [Reply to comment]

oh mishhh~ sesungguhnya, kahwin itu adlh menyempurnakan separuh bahagian agama.. :)

kalo suaminya adlh org yg mendahulukan agama, insya Allah, akan sempurnalah separuh yg lain...

doakan mish jumpa jodoh yg terbaek... amiiiin.. :)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply to comment]

melekat kat hostel sampai bila tu mish?haishhhhhhhhhhhhh meh la jmp akak.hahaha

chemay said... [Reply to comment]

tengok gambr tuh..
teringin pulak nak kahwin..
lalalal~~
:P

YOUsoF said... [Reply to comment]

Yang besar seronok time ni sebab anak buah balik. riuh sikit rumah tu hehhe.


baru semalam kawan pompuan sebaya kahwin, tumpang gembira dan jeles jugak ;P

Gayahspears said... [Reply to comment]

nak kawen.. tapi gayah nk kawqen dgn sape ek?? huhu.. Lum ade calon ah...
tp kan.. mmg sunuk tgk kawan2 naik pelamin..hihi

Puan Besar Shag Yahaya said... [Reply to comment]

Kawan Shag ramai yg kerja part time sem ni. kesian tgk dorang. MARA entah bila nak approve pun tak tahu =.='

Mish punya majlis bila lagi? Hehe :P

Woofer Storm said... [Reply to comment]

kwin jgn tak kawin mish..heheeeee