Monday, May 2, 2011

Sape Pandai Bab Komputer, Tengok Ni Jap!!

nah...! tajuk entry memang tengah desperate giler ni wes. adeh. memang tengah dan sedang DESPERATE pun nih.

kehadapan kawan-kawan yang disayang-sayang. yang pandai, bijaksana, cerdik, pintar dan pujian dan bodekan yang lain. ahaks!

oi oi. semua. tolongla Mish nih. Mish ni reti on dan off je notebook kecik nih. tapi kalau dah hang terus Mish tak tau nak buat apa. terus je cabut wayar charger dengan kasarnya dan buang bateri dengan ganasnya. adeh. sebenarnya, akhir-akhir ni. eh, tak akhir jugak, cuma nak bagitau yang notebook Mish ni selalu je kuar paparan skrin biru macam ni.

haa...macam tu la dia punya wajah. woi screen biru. kau tu hodoh ok. baik kau nyahh segera!!! haha.

eh, eh, tersasul kasar pulaks! jatuh saham ai. haha. btw, kawan-kawan. tau tak nape jadi macam ni??tensen giler sebab tak tau apa punca. dan tak tau nak buat macam mana dan tak tau apa efek die. simptom kencing manis untuk notebook kah ini?? atau sawan??

tolonglaa. tolong laa..saya tak boleh hidup tanpa notebook ni. jangan la kau rosak. tapi saya rasa saya boleh study tanpa notebook ni. hahaha.

19 comments:

chemay said... [Reply to comment]

biar je lah macam itu
boleh study kan mish??
hehe
:P

iwan_dextrous said... [Reply to comment]

format je sng...dh corrupt tu...

apik pehe said... [Reply to comment]

tu namanye blue screen of death...
tu maybe ader hardware yg rosak..ataupon sistem malfunction

dhilla nazli said... [Reply to comment]

saye cume boley gelak je.. maapp
heeee

AbgferOz said... [Reply to comment]

kna formet baru kowt :) hihihi takpndai.. slalu kalu jdi mcam nie formet ja hahaha.. org tak pakar mcam nie la.. hihihih

vanilla_cokelat said... [Reply to comment]

MAcam pernah jadi jugak..pernah upgrade RAM tak?? ade warranty g x?? lau ade hntar jek kedai tuu.... Rasa RAM dy rosak lar...try lar....

najihah sahami said... [Reply to comment]

@chemay

err....tapi nk kena online jugak. baru semngt..:)

najihah sahami said... [Reply to comment]

@iwan_dextrous

adeh..malas btol kalau bab format nih. adeh. baiklah bos!

najihah sahami said... [Reply to comment]

@apik pehe

DEATH??wat??dh nak mati ke notebook ai nih. adeh.

najihah sahami said... [Reply to comment]

@dhilla nazli

haha..ramai kot tukang nak gelak ni..:P

najihah sahami said... [Reply to comment]

@AbgferOz

tu la..kena format la kot. ramai suh format ni. adeh.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply to comment]

akak tak pandai mish sayam..moga ia dpt di selesaikan secepat mungkin ye?gi hantar kedai cepat2.takut dia demam .nnt melarat lak.

cik fza said... [Reply to comment]

den tak pandai.
bule tolong doa je lar kasi uke balik.

apik pehe said... [Reply to comment]

hehe..try format balik..kalo xleh format..kire ader hardware rosak..

Faeez_StranGer said... [Reply to comment]

pakai notebook dell ker sayam?
kalau ye..mmg berserah je la..ni problem hardware dell..ram ngan os mmg xda problem ngan nih..baru je pas bace kat forum :)

tqaAwesome said... [Reply to comment]

my laptop pon jadi cmtu gak. tapi xde effect pape pon. okay je..cuma xleh Reboot! adoiyai, so hibernate jela keje nye

RuSh D said... [Reply to comment]

hardware rosak ler tue mish..kadan2 format jer dh ok...kadang2 kena tukar hardware sbb rosak kot...

Woofer Storm said... [Reply to comment]

sy kan hodoh,ok sy blah la ye..daaa^^

CIK TOM said... [Reply to comment]

entah..tak tahu la...huhu