Friday, May 6, 2011

Penangan Blog Ibu-ibu

Salam semua! hehe. terasa rajin sangat nak update sekarang ni. makin dekat exam makin ai semangat nak berblog. adoi.

tadi masa duk layan blog ni, macam biasa la. pi jalan-jalan baca entry-entry yang berkenan di hati. tapi malam ni terasa nak baca blog para ibu-ibu. tak tau nape. seriyes. mula dengan blog Kak Izan, Dua Hati Menjadi Satu. rasa macam terhibur lak baca setiap entry dia yang duk cerita sal family. rasa eksaited nak kawen bila tengok kak Izan ni duk bercerita sal anak-anak. perangai budak-budak ni kadang-kadang buat kita tertawa sorang-sorang kan? aih. bila la nak ada anak. uit. kawen belom daaa. haha. rindu Iman  *_*

lepas tu Mish suka baca blog Kak LM. nama panjang sikit, Lydia Miza, Hidup Itu Indah. akak ni rajin masak. seriyes. dulu pernah sekali rasa macam tak nak masuk blog dia sebab nanti mesti terliur. nak makan tak boleh pasal gambar je semata-mata. rasa macam nak je suruh kak LM post kan makanan tu. haha. akak ni skang ngah pregnant au. bestnyaaa! haha. gedik kan. camane rasanya kalau pregnant eh? aih, para ibu ni buat gua eksaited mau kawen deh. kah kah kah.

lagi sorang ibu yang Mish suka baca blog dia adalah Kak Diana, Senyum-senyum. for sure ramai kenal blogger rajin nih. sehari 2 3 sekali update. entry dia tak de lah terikat pasal famili. lebih banyak tang ragam manusia seharian. rajin dia olah dan jadikan satu entry kan. tak pernah kering idea. tapi seronok jugak bila baca part anak akak ni. nama Maisara kan sis kan?hehe.

agak-agak nanti kawen Mish terus berblogging ke eh? adeh.

nanti kalau dah ada anak, hari-hari ai update sal anak. anak kucing, anak tikus, anak lipas, anak ular, anak cacing, anak kepala, anak-anak. haha. indahnya angan-angan. mungkinkah realiti? aih..

kalau ada anak, mesti anak-anak aku hepi cz dapat ibu sporting macam ai kan? hahaha..CERIA~


psst~
terasa naluri keibuan la pulak malam ni. pangkat student pun tak lepas lagi. mati aku kena kapak ngan abah. haha

15 comments:

Cik Miera said... [Reply to comment]

wow yunk... blog baru ni...
haha, i pun nk jd ibu.pastu nk berblog..msti anak i bangga dapat mama macam i nnti.errkk!!

CahayaCintaIlahi said... [Reply to comment]

hehe rasa macam tak sbr nk kawen n pnye anak sendiri kan ngeeee

emieysandra said... [Reply to comment]

so, cpat la kwin mish oi~

Jay said... [Reply to comment]

uih..kalau mak den cantik macam mish ni confirm manja giler..hahahaha...den gurau je k..tapi apa pun mother yg sporting paling best..tapi sporting biau kene dgn tempatnye k..

eRza farEeha said... [Reply to comment]

haha..gatai nk kawen mek ni...

Wanzi said... [Reply to comment]

kalau nak anak mish.. kena cepat2 kahwin lah....

Bulan said... [Reply to comment]

samat hari ibu mish!
ahakss
gatai no

chemay said... [Reply to comment]

suke jugak bace belog orang yang dah kawinn..
jeles je tgk pic dorg ngan family..
nak kawin jugakk boleh??
hehe
:P

Izan Ishak said... [Reply to comment]

mekasih mish sayang!!
ada nama kak izan di situ..hikhik...
itulah namanya blog ibu2. kalau tak citer pasal anak2 mmg taksah.

mish kena cepat2 kawen lah camni. pasti mish pun boleh join d'club ibu2 jugak nnti...yayyyy!!!!

apik pehe said... [Reply to comment]

hahhaha..gatal doh tuh...eeeee

diana said... [Reply to comment]

terima kasih suka baca blog akak..:p

tak pe mish..
awal2 ni kutip pengalaman akak2 ni dulu..
nanti dah ada anak
tau dah nak kona tang mana.
hahaha...

ehem...
ada calon dah ka ni??
heheh

sarah mohamad said... [Reply to comment]

dah boleh kawin ler tuu. hiks :)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply to comment]

hehe..rindu iman ye?sian mish.pas abis blajar kawen cpt2 tau.akak ada anak 4 umur lum 30 tau.keh3.

Woofer Storm said... [Reply to comment]

kalau dah sampai jodoh,kawin je la..mgkn buat dirimu lagi bahagia..

CIK TOM said... [Reply to comment]

hahhaa..cik tom mmg suka 3-3 blog ibu kat atas tue..best dan sporting...mish nak kahwin jgn lupa jemput...heee