Monday, May 9, 2011

Selami Hati Gadis INI!

mari sama-sama hayati dan selami kekecewaan gadis ni. terlajak perahu boleh diundur, terlajak masa nak buat camane?

erk!

SIA-SIA.
satu ayat yang dah cukup, sangat-sangat cukup untuk gambarkan perasaan hati lara gadis ni. makin lama, makin menekan jiwa. dah berpulun usaha dilemparkan, namun satu pun tiada berhasil. 

KECEWA
perkataan kedua untuk menggambarkan hiba hati gadis ini. terasa hari-hari yang akan dilalui selepas ni sudah langsung tak bermakna. kalau la terjun bangunan tu boleh mengubah semua. gadis ini bisa lakukan. tapi hanya didalam mimpi. =P

PUTUS ASA
sokongan dan laungan semangat kawan-kawan langsung tiada makna bila semua ni terjadi. penat berusaha. terasa mahu berhenti. mahu tamatkan. semua. 

TAKUT
bila usaha langsung tiada berhasil. ketakutan lekas memunculkan diri. apa jadi lepas ni? kuat kah aku untuk terima semua keputusan nanti? apakah? apakah? apakah? argh. jiwa jadi kacau.

BLUR
banyak sangat bermain di fikiran. apa yang patut gadis buat lepas ni? teruskan kah? pejam matakah? butakan hati pekakkan telingakah? sesungguhnya perjalanan gadis masih jauh. masih banyak yang perlu ditempuh. tapi gadis makin lemah. makin tiada semangat. gulp! 

gadis ni sebenarnya tak dapat jawab paper Pengurusan Asas dengan baik tadi. sebab setengah jam lebih dibazirkan masa dalam toilet. tiba-tiba sakit perut dan muntah-muntah datang. pelik. masuk dewan exam je kelam kabut si gadis gunakan masa lagi 20 minit yang tinggal tu untuk jawab 4 soalan esei. bayangkan. rasa nak menangis pun ada. 

perut, sampai hati kau khianati gadis. 

soalan. apasal la pelik benor soalan tu hah? dah la berbelit-belit. dah macam out of silibus je. rasa nak gigit je. lepas paper Kimia Farmaseutik, si gadis terpaksa pasrah lagi dengan paper sengal ayam ni. penat si gadis menggoreng tadi. goreng kailan ikan masin, goreng sotong semua hado. 

tengah bayangkan muka lecturer gelak guling-guling baca jawapan si gadis. dengan tulisan macam cakar ayam. ntah pape.

fortunately, satu kelas rasa geram ngan paper tadi. tak de la si gadis tu sorang yang berduka lara.

19 comments:

Jay said... [Reply to comment]

mish kah gadis yg di maksudkan itu??hehehesabo mish..hehehe

Ashraf said... [Reply to comment]

oohh.. itu sgt mengtensionkan..

Amyna said... [Reply to comment]

Ohh oh ohhhh!
Mish sayam.. paper yang dah lepas jangan di kenang2 ehh.. tumpukan pada paper yang akan datang..

Sakit sehat semuanya adalah ketentuanya.. Mana tahu di sebalik musabab itu mish beroleh kejayaan. Myna doakan Mish berjaya.. InsyaAllah.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply to comment]

sabar ye adik akak..hehe.mana tau result bagus ke walau cam susah paper td.

FaraLoveChoco said... [Reply to comment]

eh, ni student KSKB ke? fara bdk kskb gak.. tapi dh kerja.. student farmasi 2008-2010..
free2 singgahlah http://farahinrozduan.blogspot.com/

Nur Ayuni said... [Reply to comment]

termakn julap ke apa tu? haha.. :)

FasiHaH SupiaN said... [Reply to comment]

haiz..tulah kdg2 soalan diluar kangkauan sungguh, sy pun student lg, tp accouting, bile dlm kelas bljr senang je, bila exam,soalan..........grrrrr

Cik Aish said... [Reply to comment]

kesiannyaaaa...nape perut bt hal?? jahat perut tu. gi cubit perut tu.

diana said... [Reply to comment]

oo..
sebab kawan lain pun rasa geram
jadi kamu dah puas hati la ye??
hahahah..
ada pulak gitu...!!

Puan Besar Shag Yahaya said... [Reply to comment]

Sayam~ Uff. Shag pom last paper aritu terkena serangan perut meragam. 20 mins sblm paper start, Shag muntah2 gak. Lepas tu undang migraine yg teruk. Di tambah dengan soalan pelik, lagi migraine. Urgh~

InsyaAllah lecturer tgh mood baik bila marking paper kita ye sayam ;)

Cik Miera said... [Reply to comment]

uit.. makcik... la, chill oke.InsyaAllah, mana tau result gempak ke.. cobaan ni

Bulan said... [Reply to comment]

salah mkn ke pe yunk?adui..xpe2 next paper ade lg.concentrate dlu k

missSenget said... [Reply to comment]

suka laa tu sama2 geram...

cuba kalau die sorang2..

rasa2 nk terjun dari bangunan mana? hahahah...

apik pehe said... [Reply to comment]

amboih mek berak smpai sejam lebih..haishhh..hehehe..

takper lah..anggap jer semua tu dugaan...

ghost writer said... [Reply to comment]

cakap lar kat lecturer tuh yang sebenarnya memang macam nih tulisan orang yang akan memasuki bidang perubatan...hihi

semua rasa dalam satu hati yang sudah penuh dengan perasaan yang lain..

CIK TOM said... [Reply to comment]

sabar mish...cik tom rs mish boleh..semua perasaan tue cik tom pernah rasa...huk3..

YOUsoF said... [Reply to comment]

Sangat paham rasanya camne sebab pernah rasa.. Baru nak start satu² program tu dah pakai smart² tiba sakit perut tak dapat dibendung.... 'seronok' sungguh rasa mase tu...







So hilangkan semua duka lara tu, gantikan dengan gula² dari kedai mak dara ye.. ;)

Woofer Storm said... [Reply to comment]

blur tu sy..hahaaa

moicai said... [Reply to comment]

Xpla,yg lepas 2 jgn d kng t mkan hati emmm