Thursday, October 6, 2011

Pembantu Farmasi Mengungguli Carta STRESS.

dulu Penolong Pegawai Farmasi dikenali sebagai Pembantu Farmasi. so jangan teleng-teleng kepala lak duk pikir apa beza dua ni. perbezaan paling ketara is ejaan. tu memang jawapan budak sekolah.

by the way. nak bagitau u oll semua. Penolong Pegawai Farmasi dengan Pembantu Farmasi sama je okeh.


see? npmbor tujuh tu beb. so, kepada semua. ketahuilah bahawasanya kerja ini memang mentensenkan.

dulu masa Mish praktikal, senior Mish siap kena on ubat tidur Diazepam sebab stress sangat dengan kerja. tambah lagi dia ada sedikit masalah keluarga. pergi kerja pun macam orang tak siap. ish..kesian betul.

teruk mana pun stress tu, semuanya terpulang pada kita untuk handle. pandai-pandaila cari jalan untuk kurangkan ketegangan stress tu. ye ke idak? hehe.

kesimpulan yang Mish dapat, sebarang kerja yang berhadapan dengan orang ramai atau pelanggan secara terus ni memang mengTENSENkan. dengan karenah, bau, proses kerja apa semua. adess.. pape pun, ianya boleh jadi seronok kalau kita layannnnnn aje keje tu.

nak tak nak kena kerja jugak. kena buat jugak. kan? hehe.

22 comments:

emieysandra said... [Reply to comment]

hah..guru kat atas pembantu farmasi, cmne tu? kne get ready dr skg =.="

Izzuddin Fauzi said... [Reply to comment]

Amik kau... Nurse yg kelima...

nuruashia ♥ said... [Reply to comment]

ignore je sume2 ni mish...yg pnting mish keje bek2..duit tu penting hohoho3

.: iEyLa :. said... [Reply to comment]

hakhak...mengungguli carta dgn bergaye tu yunk.. :)

apik pehe said... [Reply to comment]

mekkk..ikhlas2..hehehe

❤ eyeme ❤ said... [Reply to comment]

tgk ubat stress..kita tgk no pun stress mish..ada ubat nk hlg stress x?haha..mampuih camni..sepanjang hdp kena tgk nombor..

diana said... [Reply to comment]

kerja juga satu ibadat..
ingt tu sudah la mish..:)

BM said... [Reply to comment]

takut pulak baca ni
bula 11 ni azmi dah start praktikal dah...takut3

siti kektus said... [Reply to comment]

betul2. kalau kite pandai kawal, tak de nya stress tu. ;)

BENA said... [Reply to comment]

tapi betol la mish. kalo keje asik jumpe org mmg stress.


selamat keje skg jarang jumpe owng. duk ngadap pc je. fuhhh. lega. hehehehe ;)

|| a - j . E . E || said... [Reply to comment]

jangan stress2.. hihi

alif haris said... [Reply to comment]

eh aska takde .. mane boleh cmni ! ini tidak adil .. hahaha :D

Ms.Az said... [Reply to comment]

sabo je la ea.. kerja.. hehe

Woofer Storm said... [Reply to comment]

alhai nurse 42.3%??

patutlah bila nak kerja rasa nak gila je..hehee

adwafarahin said... [Reply to comment]

mish tensen ngan keje adwa stress ngan rumet hah! -____-

khairul said... [Reply to comment]

kerja kilnag lagi tensen..x tahan kena maki

.m y z. said... [Reply to comment]

dlu teringin nak ambik farmasi tapi tak dapat. sobsobb. haha keje mana tak stress kak mishh. semua keje stress :)

chemay said... [Reply to comment]

huishhh.
nurse pon boleh tahan tinggi nyee.
patut la chemay dah start stress2 dah skrg niee..
hehe

mish keje elok2 tauu.
if stress2.
cepat2 tepon buah hatii.
nanti boleh ngadu kat diaaa
eehehe
:P

Hizami Rahim said... [Reply to comment]

guru mmg sangat stress. dengan pelajar2, ibu bapa, rakan setugas, orang atasan dan macam2 lagi la. haha.

Abu Huzaifah said... [Reply to comment]

arrgghh stress aku tgk ni.. hikhik

YOUsoF said... [Reply to comment]

Betul tu, dengan karenah, BAU, pandai² handle la.. Kalu dah rasa tensen sangat, relax kejap. Take 5, tenangkan kepala tarik nafas dalam²..


Semua kerja pun ada kerenah masing², yang tinggal untuk kita adalah kesabaran. ;)

amna said... [Reply to comment]

cikgu tangga ke4. wow, tinggi tue!