Monday, October 3, 2011

Kenapa Perasaan Bosan Boleh Timbul Semasa Bekerja

Tak ada customer atau patient yang hensem-hensem.

Ehemm…ampa ingat ni tak penting ke? ish…sangat-sangat penting beb. Sebab tu mish buat point  yang teratas sekali. Cuba kalau customer, patient atau officemate korang hensem macam Lee Min Ho. Konfem hari-hari Mish pergi kerja. Sabtu Ahad sanggup pergi kerja tak bergaji. Haha. Over tak?

Asyik Buat Kerja Sama.

Hari-hari packing ubat. Hari-hari kira reten. Hari-hari siapkan inden. Hari-hari dispen. Dua kali sehari topup stok. Seminggu sekali cek rekod SPUB. Kadang-kadang naik muak la jugak kan. Nasib baik la sekali sekala boleh gak keluar pergi Hospital Daerah untuk ambil stok ubat. Kalau asyik terperap dalam farmasi tu je. mau meroyan ai. Haha. Aiseh..camane la father dan mother ai boleh kerja berpuluh tahun eh? Ish..demi rezeki kami adik beradik. Sobbsss…mood sedih pulopss.

Tak Ikhlas Melakukan Tugas.

Erkk! Tercekik je masa nak tulis sebab nih. Haha. Ramai ke yang terasa. Hoho. Harap-harap tak ramai la ye. Tak baikkk tau. Buat kerja kena ikhlas. Nawaitu mesti la kerana Allah. Baru la rezeki kita berkat. Buat apa-apa kerja pun kita jadi hepi. Hik hik. Betul takkkkk kawan-kawan??  Jadi lepas ni kita kena cakap, saya bosan datang kerja bila tak de kerja nak buat. Haha.

psst~
maaf la tak sempat nak merayappegi komen-komen kat umah korang. bizi lol. ni pun entry dalam draf. sob sobbssss!

21 comments:

call me cat said... [Reply to comment]

mmg bosan kalau buat kerja yg sme hri2 kan

Arif Aiman said... [Reply to comment]

ahaaa.... nampak macam kak cik enjoy bekerja :p

.: iEyLa :. said... [Reply to comment]

jom r kite tukar keje nak??haha

Amyna said... [Reply to comment]

happy working mish!!

siti kektus said... [Reply to comment]

Bosan sb tak da fahrain ahmad. Hehe

nuruashia ♥ said... [Reply to comment]

sbb mish xkeje ngn sukerela ahahhaha

Woofer Storm said... [Reply to comment]

boleh pula sampai meroyan dibuatnya..hahaaa

*nak kerja,kerja betul2..nanti sy pecat baru tau..hehee

emieysandra said... [Reply to comment]

selamat bekerja mish tayaM! huhu..bersabar je la :)

diana said... [Reply to comment]

mish dah malas kerja ke apa???

❤ eyeme ❤ said... [Reply to comment]

wuuhhh..kalau lee min ho yg jd patient, mau tukar kos ni..xmau la kira wang..nak kira ubat..seronok!!! haha

YOUsoF said... [Reply to comment]

Bosanlah takde kerja. Meh Usop tolong mish packing ubat-ubatan tu.. ;D



Terus sabar jalankan tugas ye. Lagi kesian dekat diaorang yang tak ada kerja tu..

apik pehe said... [Reply to comment]

hahaha..dia yg cakap..dia yg buat...huhhh

BENA said... [Reply to comment]

alaaaaaaa! bena pon bosan keje tau. xde staff laki. bos jek laki. xleh gurau2. eh over jugak x?


HAHAHAHAH;)

khairul said... [Reply to comment]

lagi satu........bos mcm hampeh !

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply to comment]

bosan ke mish sayam?huhu

nak waffle?

nazirulhazwan~ said... [Reply to comment]

Tak ada customer atau patient yang hensem-hensem

tula,klu ko kerje dgn aku mesti ko semngat;p

alif haris said... [Reply to comment]

lagi satu, kwn kerja mcm harem :D

~Nana 귀여운~ said... [Reply to comment]

jom tuka keje..awak ambik keje assistant kindergarten pastu saya ambik kije awk nak ? hahahhaha

Izzuddin Fauzi said... [Reply to comment]

Diriku juga merasainya~~~

sab said... [Reply to comment]

uuiisshh...kalau sab..part yg ensem tu sab suka sgt! haha

Suara Kalbu said... [Reply to comment]

Memang busan keje ni.. kalau boleh nak duk goyang kaki kat umah tapi tiap-tiap bulan nak gaji bleh ?

Adeshhhhhhh...