Wednesday, October 26, 2011

Sentap Mr. Potato punya pasal

semalam kepada semalam Mish and umi and Athirah and Azim pergi ke bandar Terengganu untuk beli barang dapur. biasa la, gaji baru masuk kan. barang dapur pun dah banyak yang surut. Mish pun tumpang la sekaki pegi beli barang-brang yang nak bawak pergi Benting esok. nanti dah masuk dalam hutan ni mana ada kedai dah nak beli semua ni. kalau ada pun, konpem la mahal. aish. tak elok membazir kan? hehe.

lepas tu pagi tadi Mish lupa nak sorokkan makanan-makanan ringan yang Mish beli. lalu, adik Mish yang memang suka makan benda-benda macam tu terserempak la dengan makanan-makanan tersebut. eh, logik ke perkataan terserempak? haha. maaf, bab BM ai lemahhh sikit.

si kecik : Along, yang awak ke ni Mister Tomato?


si cantek : hah? Mister Potato la dik. baca molek-molek leww.


si kecik : Along nak bawak gi Bentong ke ni?


si cantek : (aih, lain macam je bunyi) yep, Along nak bawak esok. jangan main la plastik yang tu. semua yang Along. pi simpan balik. haishh....


si kecik : azim nak rasa sikit boleh dop?

si cantek : jangan ngengade. budak-budak mana leh makan benda gitu banyak-banyak. rosak buah pinggang t. (tapi tengok muka dia macam nak tarik muncung je. kesian pulak. nanti kempunan. huwa huwa huwa) yela yela. ambik je lah. esok Along beli lain.


si kecik : tak pe r. (sambil berlalu).


iklan sat....
alamak, majokla pulak. ishh. adik ai yang ni memang sensitip sikit. jiwa lembut katakan. hehe. Mish pun tak tergamak la jugak. makanan boleh cari lain. adik ta boleh woo. limited. hehe. Mish pun bukak la Mister Potato tu dan makan sekeping dua, pastu offer kat dia. uih. laju dia sambar.

selang beberapa minit, jam dan waktu.

si kecik : uih, Along!!


si cantek : bakpe?? (nada macam cemas la kan..kononnya..)


si kecik : abih dah Mister Potato awak. Azim makan sikit je tadi. sikit sangat ye letak dalam ni.

haha. ceh, siap salahkan pengilang tu packing sikit dalam botol tu. padahal dia yang makan. pandai ah..konon gaya terkejut macam ada ulat mayat dalam Mister Potato tu. hadoi..nasib la..

14 comments:

Anif Abdullah| AA said... [Reply to comment]

nak mister potato gak..hehe

YOUsoF said... [Reply to comment]

Hehehe Azim yang bijak.. ;)



Isi dalam tu nampak sangat sikit sebab selera si pemakan sangat tinggi.. haha

Tea said... [Reply to comment]

Hok aloh comer ork duo2..

eRza farEeha said... [Reply to comment]

hahahha....
ap daa...eh..kne r kedekot ng adik..heee

Innanie | Ariffin said... [Reply to comment]

Budak sekarang memang bijak2 semua!

Arif Aiman said... [Reply to comment]

ahaaa.. bijak bijak bijak :p

laskar pelangi said... [Reply to comment]

hek3 bijak sungguh dak tu..perghhh! si cantik mish =D nakkkk sign pleaseeeee!!

emy|farid said... [Reply to comment]

hahaha bt2 majuk je tu kan

zirconia said... [Reply to comment]

keh3, kakak memang kena berkorban utk adik..

Wanie said... [Reply to comment]

haha..kejap je majuknye..makan jugak last skali..

ngan budak2 cepat kesian kan..bagi je, nanti teringat menyesal..hihi

diana said... [Reply to comment]

hahha...
laju nya makan..
satu bekas bedal sorang je??
hebat..hehehh

Woofer Storm said... [Reply to comment]

comel la adik dia tu...hehee

lain kali nak gak pow musuh ni..hehe
bila nak belnja ni??kata dah gaji?
kedekut^^

~Nana 귀여운~ said... [Reply to comment]

clever itu budak...haha

Cik Yana said... [Reply to comment]

Hahaha~ pandai tol die kelentong eh. Hehehe~