Saturday, October 15, 2011

Sediakan Payung Sebelum Hujan


Biasa sangat dengar ayat sediakan payung sebelum hujan kan. Alaa..dulu kalau nak buat karangan untuk UPSR selalu sangat masukkan peribahasa macam ni. nak tambah markah lebih kan. Ehee. Ada lagi satu peribahasa yang maksudnya lebih kurang sama dengan yang ni. iaitu, sediakan air sebelum makan ubat. Haha. Pernah dengar?

Alkisahnya nak bagitau sekarang ni Mish tengah gigih yang amat menyalin senarai nombor telefon daripada telefon bimbitttt ke buku 555. Eh, tak dela buku 555 yang betul-betul. Apa kelasss. Haha. Ayat bongkak.

Alkisahnya lagi, tak de la rajin sesaja mish nak nyalin contact number kengkawan yang berlambok lambok dalam henset tu kalau bukan disebabkan henset tu dah mereng plus kurang sioman. Dulu mereng dia boleh dirawat lagi. Skang ni makin teruk kot. Nak kena ON/OFF manjang. Menyakitkan hati jiwa dan raga betul.

So, maafla kalau ada mesej yang tak terbalas. Call tak terjawab ye. Ahaks. Jangan serik untuk terus call dan mesej. Macam hot giler…wuwuwuuwww..

Psst~
Ade sesape nak bank in duit beribu riban supaya ai dapat pengganti henset nih?

10 comments:

laskar pelangi said... [Reply to comment]

mishhhh! nak no tepommmm

muhamad hanif said... [Reply to comment]

patutlah mesej tak dibalas sekarang ni.

|| a - j . E . E || said... [Reply to comment]

ada bau2 nak dapat henpon baru tuh... hihi

YOUsoF said... [Reply to comment]

Bagus². Teruskan kerajinan tu. Usop dulu pernah jugak salin kat buku 555, tapi tak berjaya nak habiskan sebab tak cukup rajin.




Patutlah mesej "selamat malam" Usop Mish tak balas semalam ek?

apik pehe said... [Reply to comment]

hahahah..lupakan hajat untuk beli kamera..dan pasang hajat untuk hp baru..sekian

eRza farEeha said... [Reply to comment]

perghh..rjin la mek ni salin nom..nom i jgn lupe..ahha

diana said... [Reply to comment]

gaji mish kan banyak..
bulan depan beli je satu...

alif haris said... [Reply to comment]

haha beli fon 3310 je la mish :D

Izan Ishak said... [Reply to comment]

mish..kak izan tak rajin salin2 no nih. kekadang tu bila 'terpaksa' tukar hp....dah ilang nombor2 sume...

salah sapa? salah sendiri...hehe

MiZi said... [Reply to comment]

jenuh nak dapat balik nombor2 tu kan.. ish3


Post Ngeri