Tuesday, October 25, 2011

Putus KAWAN Kerana CINTA?

biasa kita dengar putus cinta. tapi ni Mish nak citer pasal putus kawan. oh man. buruk kan dengar putus kawan sebab cinta. haishh. normalnya, kaum hawa la yang banyaknya macam ni. semua sebab emosi. lepas tu sebab jeles. lepas tu sebab macam-macam lah.

agak-agak korang berbaloi ke tinggalkan kawan yang dah bertaun lama dengan kita, cuma sebab cinta yang baru je nak putik-putik. come on girl, mish bantahhh keras-keras macam ni. rasa nak tenyeh-tenyeh je perempuan yang buat macam ni. memalukan kot.

tiba-tiba gambo macam nak pegi bersilat ye? tak pe tak pe. buat bahan ketawa.

masa form 5, ai sendiri pernah kena macam ni okeh. ingat lagi time tu. kitorang kawan dari form 2 lagi kot. lepas tu sama-sama masuk sekolah teknik. walaupun kos lain, tapi memang besties habis la. isi ngan kuku pun tak rapat macam kami. haha. boleh macam tu?

memang diakui la dia ni cantik, kurus je. dengan keningnya yang halus. lemah lembut. nama pun lawa. sebab tu ramai minat dia kot. tapi yang Mish tak puas hatinya, dia couple ngan sorang mamat tu dah la tak bagitau Mish. fine, bukanlah besar sangat masalah tu kan. tapi dia besarkan masalah tu cuma sebab Mish selalu bertegur sapa ngan pakwe dia.oh mai! aku tak hingin la mamat tu.

then, satu malam tu, sampai la satu surat dari dia. masa tu kat bilik study. dia cakap, lepas ni dia ada mamat tu je. dia harap lepas ni Mish jangan tegur sangat ngan mamat tu. Mish ni pulak jenis cengeng sikit kalau bab kawan. satu malam Mish nangis. sampai hati dia kan. buruk tol perangai. skang ni kalau jumpa, wat ilek je. malas nak ungkit-ungkit. hehe. positif tetiba kan?

the end of last year, Mish dengar cerita, dorang dah putus. no komen!

17 comments:

.: iEyLa :. said... [Reply to comment]

pasni putus cinta kerana kawan lak la...lalala

siti kektus said... [Reply to comment]

alaa. masih budak2 lagi kan masa tu. hehehe :)

me suya said... [Reply to comment]

hohoho itu sgt tidak bagus LoL.. patutnya ade win-win situation :P

Wanie said... [Reply to comment]

lor sebab syg pakwe hantar surat kat kawan baik bagi warning..cinta monyet kan.tapi lame jugak tu bertahan..hehe..tunggu ape mish, g tackle ex die..:D

alif haris said... [Reply to comment]

hol aloh .. sengalnye beliau .. haha ..
jgn le sampai putus kwn ye pn .. huhu

Inchik Eman said... [Reply to comment]

HAHA, gangster jugak mish en sekolah. HAHHA, kuat nanges =p

Arif Aiman said... [Reply to comment]

budak2 le~~

sekarang dah besar~

hehe..

kawan lagi kan ng ex-bestie tuh.. ?

:)

Solihin Zubir said... [Reply to comment]

haha.. sbb cinta, sggup putus kawan.. nnt bila putus cinta, gelabah cari kawan tu balik..

syafiqakarim said... [Reply to comment]

ni yg kite dok alami.
haram.kawan 7thun sanggup putus,
depa kapel br 6bln,da kecoh nak rak.
harap putus.!haha

(mcm kejam :'()

Tea said... [Reply to comment]

Alaaa yangggg.. Kawin pun boleh putus...

Gayahspears said... [Reply to comment]

penah terjadi..sob sob :( ok.takmo egat da.huhu

emy|farid said... [Reply to comment]

sampai hati owh kwn tu, ramai lgi kwn lain. yeah!

diana said... [Reply to comment]

cinta boleh buat manusia menunjuk kan sikap sebenar diri nya..

apik pehe said... [Reply to comment]

isk3 dak ni..pompuan memang camtu la..huhhh!!!hahah

Rain said... [Reply to comment]

kalu la dia tahu yang berkawan tu lebih abadi....

cik nAdyYa ツ said... [Reply to comment]

putus kwn??
pna tjadi..
pastue kwn balekk ,,hihi
;D

Woofer Storm said... [Reply to comment]

pernah putus cinta kerana musuh seteru..

kamu musuh sy kan??lalalala~