Saturday, August 21, 2010

All About Boy..Perempuan Mesti Tahu.

ehem...lafaz Bismillah..

takut jugak sebenarnya nak tulis n3 ni..erkk...mana la tau kalau ada yang tersilap..tapi based on my pengalaman, rasenye..ni lah yang dapat dicoretkan..

ok...semalam dah post sal girl kan..so ari ni ari boy lak..adil kan??lagipun idea ni tercetus dari Wan Gerrard..so, thanx 2 him...hehe..



ok girl out there..o yeahh...meh kite layan..pe yang patut kita tau sal boy nih..

  1. okeyp..1st thing is..pasai jiwa depa...ramai cakap lelaki ni keras..lebih2 lagi bila pekena kemeja hitam, jeans Levi's, spek itam...and sepasang kasut..wahhh...cam kental kan..tapi dalam hati sape tau...hah..sape tau??boy pun ada sensitiviti sense k..bak kata adnan sempit..dalam hati ada taman..so, korg pompuan jgn la mentang-mentang korg rase dorg kental, korg ley wat paper je..depa still ada hati dan pasaan ok??
  2. boy juga menangis...yes..they do..especially untuk girl yang dorg memang betol-betol sayang dan cinta..ada girl cakap lelaki xmacho bila menangis..tapi kalau dah kena atas pale sendiri baru korang tau sape yang macho sape yang xmacho..@ least dorang jujur ngan hati sendiri..dorang jadi diri dorang yang sebenar..well, bukan semua boy sanggup menitiskan airmata depa hanya kerana sorg girl..
  3. girl lemah lembut..ok..ni depends k..ada jugak boy yang suka girl ganas..memang unik kan..tapi mostly nakkan girl yang lemah lembut..bukan lembap lembu k..yang wat keje pun slow motion..xpun saje-saje wat lembut cam kena rendam softener...tu sume rejected product..lemah lembut disini means..dorg tau camane nak respek each other..dan ngn orang sekeliling..wat keje sume nampak sempurna..cam, xde nak main campak-campak, baling-baling...erm..ala-ala gadis kampung g2..haa..ni boy suke..model perempuan melayu terakhir gitu...hehehe
  4. ok, pasai ayat depa plak..ermm..kalau si boy tu dah cakap "xpe la dulu" @ "tengokla camane" @ ringkasnye.."erm.."..dats means..ada somethng yang boy tu xsetuju atau berat hati..so, girl jangan la wat angin blur and go on je mende tu..concern la sket...ok...
  5. ni satu lagi...boy ni biasanya bila dah sayang kat girl tu..hati, jiwa dan perasaan die sensitip k...pandai merajuk-rajuk plak..normal la..boy pun nakkan perhatian..depa ada feeling depa k..jangan perlekehkan..so, u oll sebagai girl dorang, jangan la maki hamun lak bila boy majok2 nih...pujuk la leklok..kalau nyata dan jelas ampa wat salah..say sory je la..nak main tarik tali wat pa..last2 sorang ke muara sorang ke hilir..xbau nasik minyak lak..hehe..
  6. kalau kapel jauh-jauh...sape cakap boy xpenah rindu..korang dengar ke kata hati depa?kadang-kadang boy ni rindu..cuma dah adat..lelaki bukan la jenis yang meluahkan kot ayat..tapi kita boleh tengok melalui cara depa..mesej dan telefon xlepas-lepas...
  7. pastu boy ni..kalau depa sayang kat si kekasih hati depa..depa xpenting diri..semua depa sanggup wat untuk Mrs Aweq..dari utara depa boleh turun ke selatan kalau Mrs Aweq mintak..paper pun dorang sanggup korban untuk girl..pendek kate, depa ni kalau bercinta..memang everything untuk girl la..so, girl out there..take this note..appreciate them!!
  8. kalau bab cemburu boy lak..aisy..memang jangan memasai k...depa punya sense of jeles tu tinggi..depends la kot..erm..pe yang bese wat lelaki ni jeles??k, antaranya, kalau girl asek duk sebut sal ex die dulu..xpun mata Mrs. Aweq asek duk sebut-sebut nama boy lain..lebih sadis lagi kalau Mrs Aweq layan boy lain lebih dari layan boy sendiri..contoh cam..ngah syok2 kuar date korang girl ley lagi mesej2 ngan boy lain atau angkat kol boy lain..takat tanya sal keje or important thing never mind lol..tp dah sampai tahap manja + gedik..memang cari nahas la ampa...boy memang xsuke kalau ada mane-mane lelaki dekat or rapat ngan sang bunga hati nye...
  9. Inchik Boy ni suke mengongkong???okey..jangan salah paham ngan depa ni haih...bukan pa..kadang-kadang boy camni bukan nak kongkong coz nak seksa Mrs. Aweq or nak sekat sosial life girl tu..tapi most of them dapat girl hot-hot..mane la x bimbang hati si boy..boy ni sangat-sangat takut kehilangan girl yang dorang betul-betul sayang nak wat bini tau..kena la jage betul-betul..t kalau xamek tau langsung kang..cakap xsayang..huhu..
  10. last but not least..boy juga ada trauma bila ditinggalkan kekasih hati..kepercayaan mereka terhadap girl akan berkurang..mereka akan mengambil masa untuk memulihkan kepercayaan ni..girl..jangan ingat bila putus atau ditinggalkan, si boy takkan rase paper..percayalah..dorang juga menderita..cuma mungkin mereka sedang menabahkan diri..sebab tu tiada riak di wajah duka mereka...tiada siapa yang suka akan kehilangan.....

    p/s :

    • manusia ni..rambut sama hitam..tapi hati lain-lain..perangai pun beza-beza..tak sama..kalau semua sama..xunik la kan??hehe...so, pe yang aku cuba coretkan at atas mungkin ada yang anda tak setuju..dan ada yang setuju..tak semua di atas benar...tapi sepanjang pengamatan Mish...inilah yang berlaku..
    • korang ada nak tambah paper ke??mende alah ni pun cam banyak kurang nih...leh a suggest kat komen bawah k..huhu...sori lau ada yang silap...

16 comments:

amira said... [Reply to comment]

huhu.. somewhat helpful,, well.. lelaki..banyak ornag banyak ragam.. huhu

Amri Rani said... [Reply to comment]

insan xsama, sbb tu unik cam awk kata..kalau sama nti berebut pulak...kelainan tu yg mmbuat kita tertarik/jatuh cinta...
psl lelaki nangis tu, mmg ada, lelaki lembut @ lelaki jiwanya lembut..

terima kasih kerana jemput sy drop komen !!!, lain kali jemput lg yaa....kuikuikui....

najihah sahami said... [Reply to comment]

amira : yezzaa...tau xpe...

amri : haha..pak wi..okeh...

pu3mas89 said... [Reply to comment]

stuju sgt2...

Wan Gerrard said... [Reply to comment]

Err setuju gak =P
Sangat2 berguna untuk memperbaiki diri Gerrard nanti

btw
Gerrard lebih tertarik perempuan yang minat sukan^^.

thanks letak name Gerrard, terbaik la Cik Najihah.hehe

aisyah said... [Reply to comment]

haha..tol2...tp kdg2 laki ok je..pompuan plak y terlebeh kerenah..hehe

najihah sahami said... [Reply to comment]

gerrard: hak2...wc dear...
owh...suke yg sporty ek..okeh2..baguss!!

najihah sahami said... [Reply to comment]

aisyah : hahaha..tu kena bace previous n3 le...

Wan Gerrard said... [Reply to comment]

Gerrard baca lagi, cmbest je last 2 entry u ni^^
tersenyum sorang2.hehehe

najihah sahami said... [Reply to comment]

gerrard : haha..bace la gerrard...selagi anda mampu tersenyum..hehehe

zikeryhassan said... [Reply to comment]

kalau si laki dok usha girl lain, xbermakna dia curang. hehe

najihah sahami said... [Reply to comment]

zikery : owh..xcurang..then wat??haha....

Anonymous said... [Reply to comment]
This comment has been removed by a blog administrator.
Azmi said... [Reply to comment]

betul2,,,...ada betulnya..lelaki pun manusia biasa...

najihah sahami said... [Reply to comment]

yep...
tiap2 org berbeza....huhu

K2r~90 said... [Reply to comment]

gue suke y ajin g masjed wahahaha
[layak ke aq ]