Wednesday, August 4, 2010

Simptom-simptom Penyakit Bahagia..

simptom ni merujuk kepada tanda-tanda ok....contoh cam kita nak tau..camane kalau kita kena gigitan nyamuk...konpem-konpem kita akan gatal-gatal..pastu naik bintat merah..tapi xlame..so yang bintat merah adalah simptom digigit nyamuk..bila digigit nyamuk..kita kena la tau camane nak hilangkan gatal tu..contohnya dengan menggaru..so, menggaru juga adalah simptom terkena mosquito bites..

kalau terkena love bites tu adalah simptom-simptom untuk???tettttt..... out of topic

ok..skang, berbalik pada tajuk entri kali ni..hurmm..entri kali ni agak spesel..dan sangat2 spesel... pe kes Mish hari ni..tadi entri sikit punya jiwang, bau2 sedih lagi....aku xmereng ok..tapi aku bahagia...dan bila aku bahagia...dibawah adalah simptom-simptomnya :

  1. tangan ku sentiasa ada handphone. sama ada digunakan untuk menghantar mesej atau melihat gambar.
  2. setiap kali deringan handphone, aku pura-pura cool mengangkatnya sambil bergerak slow-slow ke dalam bilik seterusnya menyorok bawah selimut takut orang nampak muka miang aku
  3. aku akan upload gambar aku dan dia kat FB...
  4. aku jugak akan edit gambar-gambar kami sambil selit 1, 2 lirik lagu yang agak-agak sweet.. cam romantik jerkk
  5. cacing-cacing lam perut aku akan minta disuap pembaziran akan berlaku disini,dats y, kalau hujung-hujung bulan biarla aku xbrape nak kena serang penyakit ni..kering poket aku
  6. terkadang aku akan senyum sorang-sorang. terkadang aku menangis sorang-sorang. jiwa amat sensitif
  7. bila aku ternampak satu kapel jalan-jalan pegang tangan semasa melintas highway erkk, ada ke? aku akan cepat-cepat tunduk..takut rasa bahagia diganti rasa hasad.
  8. aku akan duduk depan kipas meja..sambil nyanyi-nyanyi lagu arwah Acik Spin.
  9. bila orang tanya sal si dia..aku akan jawab dengan ringkas..malu-malu tapi mau
  10. semua wallpaper handphone, laptop dan screensaver aku akan set gambar kami..kalau boleh wallpaper dinding pun aku nak letak gambar kami.
  11. bila bangun pagi, aku akan tegur housemate ku dengan ramahnya..walopun xgosok gigi lagi
  12. dan yang paling penting..bila aku bahagia..aku rajin mandi..aku suke wangi-wangi..hahaha

jika kamu orang yang berada berdekatan semasa aku sedang mengalami penyakit Bahagia ini..jangan segera kejarkan aku ke Hospital Bahagia..aku berhak saman kamu...sebaliknya..tumpang la berteduh di bawah bahagia aku..ikhlas . jangan sesekali spoil mood bahagia aku. ok??

tengok sikit muke orang bahagia dan yang memberi bahagia..oppsss!!

errkk..ini ke??apakah sangat nsem begini..opp...bukan..sangat jambu...?hehehe..dah2...cukupla puji-pujian anda dalam hati k..diz is my Mr Choc who always sweeting my life...ada ke ayat gitu??lantak la..aku punya blog, ikut aku punye perasa la...huu...

waaa....xsangka plak aku Mr Choc sangat-sangat sudi melayan kerenah aku yang sememangnya photoaddicted..sepanjang 1 hari aku lepak ngan die..kitorang berjaya snap 274 keping selepas ditolak-tolak gambar rejected product..hwa hwa...apakah yang akan berlaku jika Mish Lollypurp berasa bersama Mr Choc selama 1 bulan?? I tahun?? dan Bertahun-tahun?? wwaa..kena bli external hard disc paling besar lol untuk simpan photo kitorang..hee~thanks dear....

apakah???apakah jenis wajah sebegini rupa??hohoo~inilah wajah orang yang bahagia...hehehe...wish it berkekalan k....



credit to this cute girl.....most of gambar kat masjid kristal edisi petang was captured by her...

10 comments:

Yan said... [Reply to comment]

masa bercinta memang begitu..tapi mesti pandai jaga diri hingga sampai ke jinjang pelamin..Aunty doakan agar anda berdua dirahmati.AMEEN

najihah sahami said... [Reply to comment]

thanx aunty!!!! InsyaAllah..kali ni..btol2 punye..hehehe...

Yan said... [Reply to comment]

oo..gitu..kali ke berapa ni?hee..saja gurau..selagi bukan jodoh, biasa lah tu..Doakan yg terbaik..

najihah sahami said... [Reply to comment]

nak ckp yg 1st pun boleh..nk ckp 2nd pun boleh...lebih dari tu,sure x lah..susah nak pecaye lelaki ni aunty..huhuhu...mekaseh aunty..arap2 kekal lame cm aunty..

~hyun_miera~ said... [Reply to comment]

dear..
waaa,da ready nak publish depan org rmai ek?
bgus3..
aku tumpang bahagia dgn kebahagiaan kamoo..:)

najihah sahami said... [Reply to comment]

haha..xlarat dah nak wat pekasam..t makin tinggi lak market aku..susah2..hahaha...tq darl...semoga kamu juga beroleh bahagia k darl...

Khairul Azmi said... [Reply to comment]

wah muka bahagia jerk dia...
haha..kita jugak yg kosong lagi...solo molo...
anyway...smoga berkekalan lah yerk!!!!

najihah sahami said... [Reply to comment]

huhu..thanx lol...xpe..t ada la yang isi tmpat kosong tu..aminn~

haidi takeAfoto said... [Reply to comment]

wahh bahagia die ek..heheh bagus2...jga diri leklok ek...

alif haris said... [Reply to comment]

wah bagai pinang dibelah dua lar .. smoga berkekalan hingga ke infiniti..HeHe