Friday, August 20, 2010

Berbaloi Ke??

salam antara malam dan pagi..
pilih di mana situasi korang k..
hak2..



ok..due to my current situation..cewaahhh..
cam teruk sangat je..
xteruk pun okey??
rasenya, sebagai manusia yang normal..
punya hati..
punya perasaan..
punya roh...wahh..ayat seram!
mesti teringin dan ingin dihargai kan..
even perkara kecik..tipu la korang xhingin kan rasa dihargai tu..
kan...

same with me..
bukan la cakap buat kerja xeklas  or what kan...
tapi ni memang naluri aku..a.k.a Mish sebagai manusia...
penghargaan yang diminta bukanlah segudang emas atau selaut permata..
bukan jua selangit harta atau sebidang tanah..

cukup la...
ditekan kan di sini..
CUKUPLA..
dengan ucapan terima kasih..
ataupun segaris senyum pada merah bibir halus..
xluak pun..
bukan minta berlutut sambil say thanx..
dats not the way...
tp sekadar menunjukkan muka atau reaksi yang anda terharu, tersentuh..

kadang2 kehipokritan diperlukan dalam situasi begini... 






nota celup kaki Mish :
  • xperlu paham ap yang aku lalutkan..kalau paham, anda memang memahami..thanx~




3 comments:

~farhana fabulous~ said... [Reply to comment]

i like!

siti faridah harun (nama penuh tu) said... [Reply to comment]

i like dis so much !!
ida pun selalu kena mcm ni,,
lagi2,, bile mereka mahu keluar,, baru carik ida,, coz pndai drive,,
tp bile mereka hepi,, lempar teros,, oh sedihnya hati ini,,

sukar utk katakaa,, bukan kite x ikhlas, tapi,,, hurm,, mish paham punyer,, =)

najihah sahami said... [Reply to comment]

farhana : haha...like banyak2 k..

ida : ek..tu la...kadang2 manusia ni xreti nak appreciate each other..yg dorang tau...asal dorang hepi ever after..haipp~