Friday, August 20, 2010

All About Girl...lelaki mesti tahu...

sape cakap girl susah nak dipahami??sape??sape??angkat kaki plisss...aicehh..boy pun same la...sesusah payah nak paham girl, girl senang nak share apa yang die nak supaya boy tu paham die..tapi boy ni..adess..dah lumrah ego tu milik lelaki...girl pun ada ego tau..

okeyp..tanak menimbulkan isu per'jantinaan' disini...straight to the point..n3 ni wujud bila ada sorang member tu..'boy' melantik aku jadik doktor cinta nya secara xrasmi..padahal bukan aku pandai sangat pun..aku sendiri hancuss..tp bila die tanya sal girl ni..hahaha..aku memang nak jawab...
ok..check it out...


apa yang benar tentang girl...

  1. girl ni, bila sekali boy tu dah patahkan hati die, sakit yang amat tu xpenah berlalu..means, sampai mati pun die ingat..ditekankan di sini..BUKAN BERDENDAM k, jz ingat..xpenah lupe...jangan salah paham. dorang ni mudah trauma..besela..jiwa halus..ouch..hehe.. 
  2. satu ketika bila girl rindu sangat2..she's hurting inside..deeply...jadi boy jangan la memerah limau nipis atas lukanya tu..btol..ni based on my pengalaman k...kadang-kadang menangis puas2 baru lepas...boys, u oll nak ke ur girl nangis sebab u olls??ish, zalim...luangkan la mase untuk ur girl walau sepenat mane pun..korang akan rasa terbalas...
  3. so far, apa yang kita tau..yang keluar dari mulut perempuan ni biasa xbole pakai kan??perghh..ayat aku...haha...jgn salah paham k..i means..bila girl tu cakap its over...sebenarnya..die nak mulakan sesuatu yang baru..dengan kamu..yess boy..with u..over kan yang lepas...so, jangan la buat-buat terlalu memahami dan blah gitu jer...simple kan??
  4. kalau girl tu sedang marah-marah sama kamu, ataupun merajuk..jalan jauh-jauh dengan kamu..jangan biar die berseorangan. ikut die..xrapat pun xpe...but, let her know ur concerns..kemudian, bila nampak cam dah cool sikit..take ur own step k..takkan 2 pun nak ajar..haipp~
  5. bila ur girl menangis di depan kamu boys...jangan biarkan die fikir yang die keseorangan..hold her..jz hold her...don't say a word....die akan tenang perlahan-lahan..
  6. girl ni jugak..xreti nak terus terang kadang-kadang tu, so, kalau kena boy yang blur..awek diam, moyok pun...die still wt selfish..dan kalau boy tanye.."nape ni"...si girl tu amek masa nak jawab..lastly, her answer is.."xde paper"..u oll leh nampak x smthings wrong kat c2....jangan la percaya bulat-bulat yang Mrs Aweq tu xde paper...dorang cuma nak keprihatinan korang..so, tanya lembut2 k...jangan bentak2..jangan paksa...
  7. jika girl tu tell u a secret..dats mean..die memang percaya kat u boys..dabik dada seyh...hehe..tapi boy tu jangan la wat mulut tempayan p citer kat kengkawan ke, ibu ke..sah2 nak kena ganyang mulut..dan long term efek..korang dah xkan dapat kepercayaan dari girl tu lagi..meh nak review...selalu orang tanye, cane nak kekalkan hubungan??dan 1st thing is, kepercayaan...bukan rukunegara k..tp saling mempercayai..pastu, knpem...hubungan korang maintain steady je..tade masalah..so, boys..keep ur girl's secret safely...
  8. girl suka pada boy yang murah hati..bukan la maksudnye girl ni materealistik k..tapi, girl ni memang punye sense of sentimental yang tinggi...every single thing yang die dapat dari boy, atau yang die lalui bersama boy tu, die akan hargai..so, apa salahnya kalau sebulan sekali jumpa tu bagi kat girl ni smthning..barang yang 2 hengget pun ok what! girl akan rase dihargai k..pastu karang la sket ayat..."i bli ni mase i jalan2 ri tu..teringat lak kat u..harap u suke"..see??! xsusah pun k..ni x..date pun guna duit Mrs Aweq..haipp~~
  9. bila girl staring mering kat u...balas balik..jangan alih mata u oll sebelum die alih..senang cter..lawan mata..staring her deeply, look into her eyes...finds something...konpem korang akan nampak their love kat u olls..
  10. last but not least..when a girl say she love you,yes she do...she really does more than u could understand...
hargai apa yang ada sebelum terlambat k..

  • say u love her more than she could do
  • when she's mad, hug her tight and don't let go...
  • when she says she's OK dont believe it, talk with her.
  • call her before u sleep and after u wake up..
  • treats her like she's all the matters to you.
  • stay up all nights with her when she is sick or sad.
  •  watch her favourite movie with her even if you think its stupid.
  • when she is bored or sad, hang otu with her.
  • let her know, she is important to you.

11 comments:

apik pehe said... [Reply to comment]

hug?xbleh hug..bulan pose..hehehe..bulan2 len pon tada bleh..

najihah sahami said... [Reply to comment]

hahaha....tau pun...amek yg jernih.buang yg keruh...hahaha

H Y D E said... [Reply to comment]

tQ 4 the tips....byk ilmu boleh cedok nie~

✿ YANN ✿ said... [Reply to comment]

thanx for the sharing.. :d

Wan Gerrard said... [Reply to comment]

Hmm sangat membantu ni (yela tu, gf pun xde =P)..future references^^

Bwat lak pasal All about Boy..Perempuan mesti tau.hehehe

najihah sahami said... [Reply to comment]

HYDE : hehe..cedok jgn xcedok..welcome!!

YANN : wc yann!!

Wan Gerrard : tape2...tomorrow no ones know..kan?

ahaks..klau sal boy kne google dulu le..haha...

..ika itu aku.. said... [Reply to comment]

thumbs up utk jiha =)

najihah sahami said... [Reply to comment]

ika : hahaha..jgn down2 kn ek..

..ika itu aku.. said... [Reply to comment]

xde down2 la dear.kasi up je..hihi..follow sni la =)

najihah sahami said... [Reply to comment]

thanx ika!!!

Shuhada Othman said... [Reply to comment]

caya la jiha..at least laki da taw cne nk pjuk gurl dy en.
wee~ follow cni jgk ;)