Sunday, August 1, 2010

Tenang, Rileks, dan Bayangkan..


meh kite merenung2 nak...those yang kapel ni..jom kita bace dan bandingkan. perkara dan ayat2 manis, comel dan romantik..tik..tikk.. ni besenye di lafazkan dari mulut kaum adam..

opss!! bukan menuduh cuma tekaan secara rambang..ampun kan khilaf hamba..

Sebelum Tido:

6 minggu: Selamat tido Sayaaang, mimpi indah-2 ya, mmmuach
6 bulan: Tolong matikan lampu tu, silau aah.
6 tahun: Sana sikit lah... Tido kalau tak mengepit tak bole ker???!
More than 10 years : Tido asing2….laki tido depan tv, bini tido ngan anak2…hahaha


Pakai Toilet:

6 minggu: Tak apa, U masuk ler dulu, I tak kisaaahhhh
6 bulan: Masih lama lagi ke nih?
6 tahun: Brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pi lah gunung ledang sana!!!


Balas SMS:

6 minggu: Iye Sayang, jap lagi I sampai rumah. Sayang, I belikan murtabak favourite U ye Sayang..
6 bulan: Trafik jam aah
6 tahun: K..
16 tahun: …………………. (tak balas terus!!!) hehehe….


Dating process:

6 minggu: I love U, I love U, I love U.
6 bulan: Of course I love U.
6 tahun: Iyalah!! kalau I tak cintakan U, buat apa I nikah dengan U???
More Than 10 Years : Buang tebiat ker you ni? Cakap mengarut….



Pulang Kerje:

6 minggu: Sayaaang, I dah balik nih...
6 bulan : I'm BACK!!
6 tahun: Masak apa hari ini??



Hadiah (ulang tahun):

6 minggu: Sayang, I harap U suka cincin yang I beli untuk U ni
6 bulan: I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah
6 tahun: Nih duit, U beli sendirilah apa yg U nak..
More Than 10 Years : Dah tua2 pun nak beli hadiah ker? Mcm budak2 jer.


Telefon:

6 minggu: Baby, ada yang ingin berbual ngan U di telefon nih
6 bulan: Eh... Your call...
6 tahun: WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH.... ANGKAT AAAAAHHH!!!


Masakan:
6 minggu: Wah, tak sangka I, pandai U masak..Rasa pun sedappp...!! !
6 bulan: Kita makan apa malam ini??
6 tahun: HAH!! LAUK INI LAGI?
More Than 10 Years: Today balik lambat, I makan kat luar ngan kengkawan…


Memaafkan:

6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,eh
6 bulan: Hati-hati, nanti jatuh tuh.
6 tahun: Orang dah bilang berkali-2 pon tak paham!!


Baju baru:

6 minggu: Aduh sayang, U seperti bidadari dengan pakaian itu
6 bulan: Lah... Beli baju baru lagi?
6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???


Merancangkan Holiday:

6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg U nak honey?
6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler...Senang sikit tak perlu naik flight...
6 tahun: JALAN-JALAN? ?? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JE!


TV:

6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini?
6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.
6 tahun: JANGAN TUKAR-2 BOLE TAK ..
More Than 10 Years : X der keje lain ker, asik tengok tv jer…





lepas baca sume ni...mungkin ini antara perkara2 yang bermain dalam pikiran u ollss..
a) waa...sebijik macam aku kene..huh...lelaki ni memang sume nye same..
b) fuhh...seb baik pakwe i xmacam tu..romance nye berkekalan..
c) still blur sebab baru je menjalinkan hubngan..gulp~takutla pulak...
d) dah cukup baik kalau 10 tahun jadi g2..buatnya 5 taun dah cerai.. :(
e) see??tu la..sape suh kapel..pecaye sangat kat cakap lelaki..aku anti-kapel!!!


so, which 1 are yours???

hahaha..silap2 ada yg terus switch jawapan ke 'e)' t..gerun punye pasal..amek langkah berjaga-jaga la kononnya...


5 comments:

Yan said... [Reply to comment]

ye ke cam tu???hee..Mudah2an tak kan...

Lindonut said... [Reply to comment]

hahaha!! good one mish! mmg bes! n yes, same gk ngn yan, mintak2 xdpt le kat i laki cmtuh. huuuu!

najihah sahami said... [Reply to comment]

yan & lindaonut : same2 kite doakan kite dapat the best man in our life k....tq all..hehehe

Yan said... [Reply to comment]

ALHAMDULLILAH akak dapat yang bagus..INSYALLAH Oct 22, ni cukup 15 taun dah...

mudah2an awak gak

najihah sahami said... [Reply to comment]

ek??aaa....bes nye akak....alhamdulillah..moga2 kekal sampai ke akhir hayat..aminn~