Saturday, August 28, 2010

Baju Raya : Beli Siap atau Upah?



wow!!sedar xsedar lagi lebih kurang 13 hari kita nak sambut raya...ngeh2..semangat nih..pose u olls penuh x??xpenuh xleh raye tau..hehee...

jalan nak masuk bandar pun dah stat sesak giler skang...masing-masing keluar cari baju raya untuk anak la..untuk hubby la..parents..and mostly untuk diri sendiri...kawan-kawan camane??hehe..

shopping centre lak toksah nak habaq le..manusia berpusu-pusu cam semut jek..ye ke??ish..ye kot..shopping xcentre pun penuh orang duk berkunjung cari baju raya..ye la..lewat-lewat t tinggal yang xde saiz..yang xlawa la..kan..kan...

okep...dah jauh nyimpang dari tajuk nih...

nak tanya la kan..lain orang lain care..lain minat..kan?bagi u olls la..kalau untuk baju raya cam baju kurung, baju kebaya, jubah or baju-baju camtu la kan...dan untuk lelaki of coz la baju melayu...korang prefer baju yang dah siap atau beli kain and then upah tukang jahit atau jahit sendiri....mana satu???

kalau menurut Mish la..mana-mana pun ok..asal selesa dipakai..hehe..kadang-kadang kalau kita upah tukang jahit pun ada je yang xkena..maklumla..nak cepat...bukan baju kita je yang dorang nak kena jahit..pastu mula la..janji minggu ni last2 pagi raya baru dapat..kadang tu, butang xsempat nak jahit la..baju terbesar le..sadiss..Mish selalu kena camni tau...cian~jangan gelak okey...

kalau baju beli siap lak bole la tahan...padan la ngan harga..tapi kadang tu, baju siap lagi murah..lagi satu kelemahan baju siap untuk orang xberapa nak tinggi cam model nih..kain atau baju die mesti labuh..haipp~xsuke!!rase terhina..hahaha...teett..kelebihan baju beli siap ni lak..senang..macam-macam kaler ada..pilih je..pulak tu, xyah nak susah..ok ke baju ni ngn aku??cz korang jz angkat je baju tu masuk lam bilik salinan tu..try je baju tu..agak2 warna tu terlalu shining wat korang...reject awal2...xdela orang kate memalukan diri sendiri di pagi raya...hehehe..

betul x???so, korang pe citer..?beli kain untuk diupah atau beli baju siap pakai je??hehehe...

btw, selamat membeli belah untuk raya!!!



12 comments:

Azmi said... [Reply to comment]

baju melayu murah beli yg dah siap..
hehe...

suziesanji said... [Reply to comment]

kali ni, nak beli yang da siap, tapi belum beli lagi.. hehe.. harap2 sempat..

najihah sahami said... [Reply to comment]

yippie...setuju sangat2..hehe

najihah sahami said... [Reply to comment]

suzie : heehe...tu la lagi 1 kelebihan baju siap..esk nak raye pun sempat lagu bli..hehe

wanes said... [Reply to comment]

hai najihah, kalau mo save masa beli yg dah siap. selamat berpuasa yer..

Tomato Gurl's Life said... [Reply to comment]

suka beli tempah sebab kalau beli siap xde size cik tom..hehe

Wan Gerrard said... [Reply to comment]

Beli yang dah siap je u, xdela susah2 nak g kedai jahit..

Kak Anie said... [Reply to comment]

Najihah...akak beli siap je...malas upah dah mahal...

Sharifah Nurul Shahirah said... [Reply to comment]

beli tempah lg ok la.lawa sket material dye

IxoR@ said... [Reply to comment]

beli dah siap je....

senang....

Si Sepatu Jalanan said... [Reply to comment]

baju raya dlu tempah..sejak 2,3 thun ni je bru sis bli yg dh siap...senang^^

..ika itu aku.. said... [Reply to comment]

sepasang suh k.long jhtkn, sepasang lg bli yg dh siap..2 pasag ckup...hihi