Wednesday, June 1, 2011

Bye-bye

bye-bye lecturer yang baik hati.
bye-bye nota yang tebal nak mampus.
bye-bye zaman tidur dalam kelas.
bye-bye exam yang langsung tak best tu.
bye-bye kolej yang menyiksakan.
bye-bye uniform oren yang susah nak digosok.
bye-bye Selangor dan Kuala Lumpur.
bye-bye hostel yang bil air dan elektriknya free. 
bye-bye kepada stay up sampai 2 3 pagi.
bye-bye la semua!

haha. berlagak kan ai. mentang-mentang la dah habis belajar. kerek seyh. well, memang saat ni pun yang ditunggu-tunggu. siapa la yang rajin nak mengadap semua tu lama-lama kan. menyiksa urat perut segala bagai.

dengan ini, saya bukan lagi seorang student. saya adalah penganggur terhormat. ehee. seronoknya lepas ni dah duk kat rumah. makan, minum free.

tapi dalam duk excited nak balik esok, tipu la tak de sedih. aih. maunya tak sedih. rindu kawan-kawan. rindu zaman belajar. serius. walau tak best atau seksa macam nak mati pun zaman belajar, tu adalah kenangan terindah dalam hidup. zaman belajar la kita dapat kenal ramai kawan. making a good memories with them. zaman remaja yang tak mungkin kembali. ehee.

nanti kan, kalau gaduh ngan pakwe nak cerita kat sape. kalau keliru nak pilih baju masa shopping nak tanya pendapat sape. pendapat umi? oh no. kami lain selera. lepas tu kalau geram kat somebody nak ngumpat-ngumpat ngan sape. ehee. sempat je tang tu kan. hurmmm. nanti kalau ada cerita korea baru nak layan ngan sape. best layan ngan kawan. leh gelak kat member kalau ada yang nangis tengok citer. haha. suka bahan orang. aih. nanti kat umah mesti bosan kan.

adik-beradik lain sangat ngan kawan. kamceng camane pun kita ngan adik beradik, tak semua kita luahkan kat mereka kan. serius, adik-beradik Mish tak pernah pun tengok Mish nangis depan mata mereka. cover giler beb. tapi depan kawan-kawan, selamba je. tak yah nak malu.

going to miss this moment.


pendek. tapi cukup bermakna. ehee. sila la tulun jangan marah saya sebab upload video ni. ni geng 5J. ada empat orang je sebab yang sorang lagi duk rakam video ni. haha. Hunny, Suzie, Ika, Adeq. sobb sobb ampa nangis ye. ehe..


buat bye-bye macam lepas ni tak datang kolej dah kan. ahaa. esok 2hb umi datang ambil, balik ngan family ke Terengganu bumi yang dirindu-rindu. ehee. 13hb datang balik untuk induksi. induksi adalah kursus wajib untuk pelantikan sebagai penjawat awam ye. hehe. nasib baik induksi seminggu je. fuhh.

27 comments:

Black_roses92 said... [Reply to comment]

huaa~ jeles kot!! akk da abes blaja!! nk gak ikut.. hehe

Cik Ezy said... [Reply to comment]

nt dh keje rindu plak nk study balik..
hihikk

najihah sahami said... [Reply to comment]

@Black_roses92

ala..nanti tim habis gak. akak masuk dulu mesti la akak kuar dulu. aihh..hehe

najihah sahami said... [Reply to comment]

@Cik Ezy

tau xpe. ni pun dh rasa mcm nak masuk belajar balik ni.

Cik Aish said... [Reply to comment]

wah sronot ye...nnt da lama tggalkan zaman belaja, mesti rndu.. huhu

chemay said... [Reply to comment]

arituh masa chemay dah habis matrik pon sedih..
rasa sayang nak tinggalkan kolej tuh..
:(

saiazuan said... [Reply to comment]

huhu bye2

diana said... [Reply to comment]

kumpul lemak banyak2 lepas ni..
hehhehe

.: iEyLa :. said... [Reply to comment]

huhu...sedih kan??tu la yg i rse..hihi...

d_LA said... [Reply to comment]

kalo dla sedih giler time pisah nyanyi lagu sedih2 camtu..huwaaa...

NOOR FATIN said... [Reply to comment]

dah 7 bulan saya habis blaja. sampai skrg mengganggur lagi. rehat la spuasnya :P

apik pehe said... [Reply to comment]

laaa..seminggu lebih jer balik?

emieysandra said... [Reply to comment]

bestnyer dh abis study..xsbar nk bye bye kt sume tuu

tiha said... [Reply to comment]

huhu bye...

salam perkenalan...

marilah join kontest blog saya:

http://fasham87.blogspot.com

Aida Azryn said... [Reply to comment]

jelez!!!

muhamad hanif said... [Reply to comment]

HAHAHAH..


kacang lupakan kulit ?

Mrs.Yie said... [Reply to comment]

dah habis belajar ye dik..alhamdulillah..dah lepas tanggungjawab sebagai seorang pelajar..lepas ni duduk rumah tolong umie apa yg patut.. :)

ABU said... [Reply to comment]

selamat menempuh alam pekerjaan..

darkbatman said... [Reply to comment]

bestnye dia dh habis blaja.. nt mesti rndu wktu nk study2..kehkehkeh

fArAh07 said... [Reply to comment]

jeleznyeeee
-.-


btw. tumpang jln2

.m y z. said... [Reply to comment]

wuhuu~ tak sabar nya nak belajar balik! sobsobb. kak mishh duk ganu eh? tang mana?

nuriz said... [Reply to comment]

wahh bye bye aje dia heheh
seronok bercuti ni

dayang said... [Reply to comment]

bestnya! nnt tak payah pkr pasal nak study giler2 dekat exam..i ni lmaaaaaa lgi..huhu........

Syat0za Zai said... [Reply to comment]

bye2 ~! so, akak ngan kak miera dah tak jumpa la eh?waa~

YOUsoF said... [Reply to comment]

Baca entry bye-bye ni sambil layan lagu Nitrus-kamu.. ;D


betul. kadang2 kita lebih open kawan banding ngan adik-beradik.


Harap tak pegang title penganggur terhormat tu lama2.. ;)

najihah sahami said... [Reply to comment]

perghh..video tu paling mahal mish..aish~

(adikcugieycute)

Woofer Storm said... [Reply to comment]

masih rindukan zaman ini??


#maaf,sesaja komen kat sni.hahaa chow!!sengal jap..