Thursday, June 23, 2011

Aktiviti Bila Gaji Masuk | My Last Elaun

hooraay, hooreyy! hari ni last elaun Mish selaku pelatih Pen. Peg. Farmasi. ececee..nak lagi nama pelatih tu. haruslaa. sebab duit pun still jalan ni. ahaha. siapa tak suka dapat duit kan. lagi-lagi poket ngah kering ni. awesome betul lah! ahaks.

tadi awal pagi lagi umi kol suh siap kol 11.30 pagi. sebab nak pergi bandar Kuala Terengganu. jeng jeng jeng. SHOPPING. erk. tapi shopping barang dapur je la. biasa la, hari-hari gaji macam ni la nak cari barang dapur siap-siap. biasanya umi kalau sabun basuh, susu pekat, softener, pencuci pinggan mangkuk semua tu umi beli banyak terus. stok bulan lepas pun tak habis lagi. terus beli stok baru. umi kata tak pe, tak membazir. sebab yang ni memang keperluan. kalau ada tak susah. kalau tak de yang jadi susah tu.



disebabkan this is my last elaun, kena la berjimat cermat. kan? nanti nak topup, nak beli baju ke apa ke mula la kais pagi makan pagi kais petang makan petang. haha. giler tak sesuai peribahasa tu. tapi tak pe. abaikan. budak dah tak belajar memang macam ni.

ingat nak beli topup banyak terus, lepas tu reload sikit-sikit. tak yah la sekali nak guna sekali nak korek duit lepas tu topup kan. lepas tu nanti nak kena bank in duit sebab Mish nak beli contact lense baru. yang ada dah lama sangat guna. rasa macam dah tak efektif. hihi.

lain-lain aktiviti masih dalam perancangan. teringin nak ajak adik-adik g tengok Transformers kat Mesra Mall. yang tu kena pinjaman PAMA la. haha.

psst~
wahai hati, jangan la kau boros hari ni. adess.

19 comments:

Aida Omar said... [Reply to comment]

PAMA akhirnya gak erk? hahaha...
mish2...

Dayana AZ said... [Reply to comment]

ohhh tsformers 3 ea? hehe, bukan mesra mall ngn KT jauh ke? :o huhu..
beshnyee bila dpt duit :D

Suara Kalbu said... [Reply to comment]

PAMA ? Istilah baru tu ... hihihihihi

chemay said... [Reply to comment]

kalau chemay beli topup banyak2.
cepat je nak habiskan.
hehe

diana said... [Reply to comment]

dan lagi nak tengok wayang bagai..
kata nak jimat...
heheheh...
nak jimat beli kat lanun je la..
wakakakak

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply to comment]

hoyeiii...mish leh belikan akak shawl purple..haha

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply to comment]

hoyeiii...mish leh belikan akak shawl purple..haha

nuruashia ♥ said... [Reply to comment]

last2 PAMA jugak ahahha :P

apik pehe said... [Reply to comment]

eh eh eh..apik ni taknak ajak tengok trenspomer?

aik..pakai kontek lens upenyer..

nurfatiha blacky said... [Reply to comment]

mesra mall kat kerteh eh ? hehe

iwan_dextrous said... [Reply to comment]

x nk ajak pun ea...smpi ati..T_T

zazaw said... [Reply to comment]

ahaha
kalau ade cash kt tangan
pheww asik nak guna jee

Cik Miera said... [Reply to comment]

wow mcm bnyak je yg u dapat.. hehehe.. lapa la mish.. *muka kesian*

emieysandra said... [Reply to comment]

emiey klu beli topup byk2, hri tu habis..huhu~

Hati Batu said... [Reply to comment]

jom2 belanje ell tgk wayang..hehe :P
org ckp lau sedekah duit leh blipat ganda..hehe :P

alif haris said... [Reply to comment]

yeay ! mish blnje alif .. hahaa duit elaun alif da habish .. haha;D

.m y z. said... [Reply to comment]

ahha dulu masa study asasi, elaun dia bagi sekali harung terus. pandai2 lah nak jimat macam mana. selalunya hujung2 bulan mmg semua call mak bapak lah suh masukkan duit. shopping mcm org dah keje. hahah.

p/s : cuba baca pasal iklan grapevine kat sini http://grpv.cc/sX2 nanti kak mishh akan paham :)

NuSaNa NoSa 91 said... [Reply to comment]

aaaaa~ dah dpt gaji?? nak gak.. belanja la kami big apple, mish~ hihiii~ ^_^

.m y z. said... [Reply to comment]

wahhh blog kak mishh pun ada iklan Grapevine! ziema dah dapat iklan proton inspira drpd blog ni :D