Saturday, June 25, 2011

Main Tukar-tukar Nama Kat FACEBOOK

haha. tajuk entry macam garang dan menyinga kan. aumm. ok. langsung tak garang. macam kucing umur sebulan satu hari adalah. gigi pun tak tumbuh lagi. nak mengiow pun pekat-pelat. ada hati nak mengaum. chaitt.

out of topic.

siapa tak de FB boleh duduk belah kiri. yang ada FB mai, mai belah kanan ni mai. haha. yang belah kiri dengar baik-baik je. sapa suh tak de FB. lol.

hari ni nama kau Bedah, esok nama kau Pe'ah, lusa nama kau Jenab, then nama kau sering bertukar-tukar. owh. mungkin its just for fun bagi sesetengah orang. tapi bagi Mish, erk. tak nyusahkan pun. serius, langsung tak susah. nama kau, kau punya pasal la kan. tapi, tapi, tapi masa approve dulu kenal. (sebab Mish jarang approve kalau tak kenal. tengok mutual friends dan asal serta sekolah biasanya). bila dah lama-lama berFB, naik notification kat wall home FB tu. aik. bila pulak aku approve budak ni. haha. terus je Mish delete friend. sebab buat semak. kalau tak kenal baik delete. ye dak?

ada kawan ramai pun tak datang untung kalau sekadar nak penuhkan ruang friends tu dengan 4 5 angka. haha.

teringat zaman berFRIENDSTER dulu. suka tukar nama. memang tak pernah guna nama Najihah bagai ni. guna nama ganas sikit. Along. tak pun ArLonk. kah kah. lawak je. skang ni bila addict ngan FB, suka letak nama betul. sebab? ntah. rasa macam matang sikit. hihi.

maaf kalau yang terasa. kot ye pun nak guna nama pelik-pelik. statik dah la. ni tak. hari-hari tukar. nama tak de kena mengena pulak tu. kalau nak letak Apik Pehe. letak je la terus. kalau rasa nak tukar. fine, bagi la tempoh matang sikit kat nama tu. ni tak. hari ni Apik Lidi. esok Afham Hensem Boy. Lusa Afiq Kacak. haha. golek-golek suka kejap.

letak nama statik cam Alif Haris, Izuwan Zakaria, Nazifa Mohd Zali dan kamu kamu kamu. ^^

mesti ada yang bisik-bisik halus cakap, ek eley minah ni. pehal nak bekeng-bekeng marah kami tukar nama. waklu. akaun kami. kami punya suka la. haha. meh nak jawab. ada ai cakap ai marah? langsung tak. ai tulis ni sebab saja nak penuhkan entry ai. tajuk ni macam best je untuk merapu. haha. kan?

tapi Mish tau tak de sapa nak marah. kita blogging dengan enjoy. tulis entry pun enjoy. baca pun enjoy. makan cili terasa pedas pun enjoy. haha.

14 comments:

Arif Aiman said... [Reply to comment]

makan cili terasa pedas pun enjoy nahh.. haha :p

cik najihah said... [Reply to comment]

agak tak suka dengan orang2 yang mcm tu..lagi2 letak name yang mengarut2

laskar pelangi said... [Reply to comment]

Mishhhhh! nama FB sayeeee pun pelik jugakkk..hek hek hek ;D

apik pehe said... [Reply to comment]

hahaha..susah gak kalo ader orang tukar2 nama..kiter nak cari dia..tapi macam dia da ilang..haishhhh..

eh eh eh...ensem?kacak?hahahaha..apik ni budok juruh

alif haris said... [Reply to comment]

mkn cili terasa pedas pn enjoy ! wah makna mendalam tu .. hahahaha :D

chemay said... [Reply to comment]

kadang2 serabut jugak orang tukar2 nama nie.
lepas tuh tulis nama yang merepek.
tak sukaaa
-.-

waRDah a.k.a QiQi said... [Reply to comment]

huweee~ mase cik wardah add ri tu, knal x??? ^__^

cheqwa said... [Reply to comment]

betul2...kalo nak boh nama pelik2,boh la alternate name tu nama diorg...kan kan ;D

YOUsoF said... [Reply to comment]

Hehhe nasib usop makan cendol, terasa manisnya.. ;D

memang kalakar bila ingat zaman FS, MS kan. samalah, kat FB ramai yang matang sikit kot.. yang ada hobi tukar² nama tu mungkin rasa diri dia belum matang kot hehhe

misspurple said... [Reply to comment]

hahah bese la..buat fb nak glamer 2 =.=' 2..adoyaii..2 kwn2 lama nak cari pon susa =.='

Cik Aish said... [Reply to comment]

btul2..kdg2 bila dorang tukar2 nama, kita pun dah tk boleh nak detect dorang lg..tak perasan kot...

Wanie said... [Reply to comment]

selalu FB ni letak name betul baru org kenal..tak penah lak nak tukar2 name kat FB tu..

same la, wanie pun skang dah tapis friends, yg mane tak kenal & takde mutual friends delete terus..hehe

emieysandra said... [Reply to comment]

uwaaa..terasa nih! huhu..tp kn emiey mmg pnah kne remove, pastu bile bukak page die..nmpak xfriend, trus bg mesej kt die, then die kata sory la die ingat org len..pastu die add balik..asenyer mesti sb nme asyik tukar. adess~

Bulan said... [Reply to comment]

kenape name i ade di situ?