Tuesday, June 21, 2011

Unemployed : Rancangan Sempena Tanam Anggur

kua kua kua. dalam sangka tak sangka Mish dah bergelar penganggur. ades. macam unbelievable je. rasa macam baru semalam daftar kat kolej tu. ehee. rasa muda la lagi kan. selamat tinggal zaman student. lepas ni kena jadi matang la. pasal dah bukan student kan. chaii. matang la sangat.

mungkin Mish akan menganggur untuk berbulan-bulan. tak pasti bila surat posting akan dikeluarkan. memandangkan ekonomi kerajaan sekarang pun macam selow motion, nampak gaya makin lama la membela lemak kat umah kan. aigoo. badan makin besar, poket pun tarak berisi la.

niat hati nak buat kerja part time. jeles ngan si Erza dan Bulan buat part time. tapi Mish tak nak part time jauh-jauh. nak cari yang kat umah je. sebab kalau jauh tak de tempat tinggal. malas nak menyewa. MAHAL. haha. impian hati nak kerja kat farmasi klinik swasta. kalau ada kosong la kan. harap-harap la ada. hehe. dah lama tak pegang ubat ni. nanti lupa.^^

in case tak de kosong atau umi tak kasi ke apa ke. emm, jadi bibik la kat umah. ni la masa Mish nak belajar masak kan. nanti keje, cukup duit belah lelaki. kawen je terus. masak dah pandai. tak takut la nak balik umah mentua nanti. hahaha.

tak pun, Mish cadang nak belajar jahit manik. nak jahit manik kat baju kurung ke apa ke. fuhh. memang minat bab jahit-jahit ni. cuma malas nak belajar. hehe. nanti kalau dah pandai boleh amek upah. kah kah kah. konpem je ade orang nak order. umi kata cikgu-cikgu kat sekolah ramai suka tambah-tambah manik ni. hiho. rezeki rezeki. mata pun dah macam $$$.

sempena cuti yang panjang ni, boleh la Mish layan blog. kebetulan ada BE baru masuk. ui, alhamdulillah. blogging dengan bijak. kumpul duit ngan nuffnang lak kan. hehe. harap-harap ada untung. paling kurang leh cash out sebulan sekali jadi la. pliss Nuffnang. kesian la kat penganggur macam saya ni. *buat muka pat ploh sen*

pape pun rancangan Mish, Mish nak pastikan ada duit masuk. al-maklum la, dulu zaman belajar ada elaun, cukup bulan, pegi cucuk je kad ATM tu. haha. 23hb ni last elaun masuk. lepas ni, tak de harapan la nak duit free. perempuan kan banyak nafsu. nafsu shopping tu yang penting. hehe. kalau kuar mana boleh poket kosong. derita woo kalau jumpa barang baik tapi dompet kempis. haha.

aaa..kawan-kawan semua pakat nak kerja. uish!!nanti dorang kaya leh pau dorang kot..:)
kalau korang laa..time menganggur macam ni, nak buat apa ea?

i miss my 5J~

13 comments:

diana said... [Reply to comment]

belajar menjahit pun ok jugak mish..
boleh tambah kemahiran..

laskar pelangi said... [Reply to comment]

yehaaaa=D
cukup duit belah laki leh kawen terus eh? bestnyewww..HAHA=D

selamat tanam anggur yeeee;)

Bulan said... [Reply to comment]

i nak beli buah anggur u sekilo k.nak yg manis2 je masam xmo =p

alif haris said... [Reply to comment]

waahh dpt BE eh .. lebih bersemangat nk berblogging la pasni eh :D

blogtube said... [Reply to comment]

hahaha... nak juga nak juga! kekekekekke ;thumb up;

blog najihah tersenarai dalam list terjah bersama myobw..

NuSaNa NoSa 91 said... [Reply to comment]

ehhhh?? mish dh abes study?? bila grad?? nk bg bunga palsu ni.. hihiii~ ^_^

dak eina said... [Reply to comment]

keje la mish!! huhu

emieysandra said... [Reply to comment]

bljar mnjahit, nti leh ambik tmpahan buat baju raya..dh nk raya ni kan ;)

chemay said... [Reply to comment]

jadi penganggur yang tercomel dekat rumah tuh ye mish?
hehe
:P

nurfatiha blacky said... [Reply to comment]

eh ? menganggur ? hehe. kite mengepal. HAHA. kita same. hee. belajar menjahitt ? wow ! nice2.

nuruashia ♥ said... [Reply to comment]

muahhaha...nuru pon sdg tnm anggur..jom ler joinnnn :)

YOUsoF said... [Reply to comment]

Bagi saya sekilo anggur. Yang paling manis ye.. ;D

Kalau dapat part time yang dekat ngan rumah tu lagi bagus kot, dapat gaji, ada chance nak tingkatkan ilmu memasak jugak hehhe

Jahit manik tu pun boleh tahan bagus Mish, kemahiran lagi mahal dari teori.

Kalau Usop, try cari aktiviti baru ayng jarang atau tak perbah buat sebelum ni. Blog tu ofkoslah kena selalu..

apik pehe said... [Reply to comment]

hahaha..masak leklok..biar sedap..hahaha..