Wednesday, June 8, 2011

Sebak | Kerana Mereka Sangat Akrab

asalnya niat dah malas nak cerita pasal tragedi 2 Jun hari tu. serius. kalau boleh Mish nak kembali berblogging macam biasa. baru je duk cari idea nak update. serius gatal tangan nak update. tapi tak de idea. so, layan la FB jap.

bukak home FB, 1st post yang Mish nampak buat Mish rasa sebak plus sentap. tak sangka. dalam ceria dia di siang hari. ada gundah yang tersimpan. serius tak sangka. sebab dia masih kecil untuk lalui semua kerinduan menggila macam ni. kecil-kecil dah pandai sorok perasaan. syabas dik.

see? memang dia ni rapat sangat dengan arwah. sangat-sangat rapat sehinggakan orang selalu anggap diorang ni kembar. mula-mula arwah takde, nampak sangat yang dia sedih. asyik berkurung dalam bilik. tidur, menangis, dan lepas sembahyang memang dia akan baca Yasin. alhamdulillah dia sedar tanggungjawab yang hidup kepada yang mati.

perpisahan disebabkan kematian sangat-sangat menyeksakan.

19 comments:

Gayahspears said... [Reply to comment]

gulp <-- tak mampu nk cakap sebab pernah rase situasi camni bila kehilangan kawan yg rapat dgn kita...

Afiq Din said... [Reply to comment]

biar masa yg mengubah segalanye

Bulan said... [Reply to comment]

sedihnye.nangis kot bace nie.mcm leh selami hati adik u tue.u kene selalu tgk kn diaa.jgn bagi dia sorang2. :(

Mrs.Yie said... [Reply to comment]

berapa umur adik mish yg meninggal tu?

IeDa said... [Reply to comment]

tetibe sebak jugak.. huhu

NURUL AINI NORAZMAN said... [Reply to comment]

adooii,.aini pon sebak,. mesti dia terasa sgt la tuh kehilangan arwah,.

nuruashia ♥ said... [Reply to comment]

ermmm...sabar yee mish..Allah lbh sygkan die :)

cik violet said... [Reply to comment]

sayu..takziah ea mish..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply to comment]

sedihnyer...byk2 sabar dan sedekahkan apa yg patut buat dia

diana said... [Reply to comment]

sebak..:(

Syuhada Sharif said... [Reply to comment]

sabar ye kak .. sebak bila baca entry ni ...

apik pehe said... [Reply to comment]

mek..nak wat camner..dah jadi..
cakap kat dia..nanti apik datang lagi bawak cekelat..hehehe..

chemay said... [Reply to comment]

sebak bila bace entry nie.
even budak kecil pon tahu menghargai seseorang yang telah pergi.
moga dia tabah.
amin
:)

YOUsoF said... [Reply to comment]

Sebakkk.


Moga arwah ditempatkan di bawah Redha-Nya..

saya bukan tomato said... [Reply to comment]

speechless .. kita yg masih hidup ni la kena jalankn tanggungjwb ..and egt mati jgk .. kn mish ..

.m y z. said... [Reply to comment]

hmmm mesti dia terasa kehilangan yang sangat2 kan. ye lah kalau dah dilabel sbagai kembar, mmg dah tahap rapat sangat2. tetiba sekarang dah takde kat sisi. huhu.

whatever gurlz.. said... [Reply to comment]

cantik blog awak..well,sori..sy x tau nk ko men ape..(peace..)

Tauke Budu said... [Reply to comment]

azmi lama tak baca paper..memang tak thu pa...

CIK TOM said... [Reply to comment]

speechless....