Friday, June 24, 2011

Dah Faham Apa Itu Grapevine. Lambatnya daku..

wink wink. buat muka sengih-sengih sebab dah berjaya korek makna apa itu iklan Grapevine nih. rupanya iklan ni mengamalkan konsep win win situation. pembaca boleh dapat duit, para blogger pun boleh dapat duit.

okeh, sumpah Mish tak pandai nak explain panjang-panjang. nanti keluar landasan jadinya. haha. elok-elok nama iklan Grapevine, nanti dah jadi Grapefruit. pheww.

walaubagaimanapun, menurut Salwanila punya blog nih, Grapevine is
salah satu cara bagaimana kita boleh menjana pendapatan extra melalui pembaca blog kita. Seperti yang anda sedia maklum, pendapatan dari iklan Nuffnang adalah berdasarkan 2 cara iaitu bilangan pembaca dan  bilangan klik pada iklan. Bukan sahaja blogger, malahan pembaca blog juga berpeluang menghasilkan pendapatan melalui perkongsian laman sosial masing-masing… so win win situation la… tuan punye dapat duit dan pembaca pon dapat duit…

Kalau korang jumpa iklan Grapevine nih pada bahagian Skyscraper, korang cepat-cepat cucuk mana-mana button laman sosial..eg cucuk kat logo facebook (STEP-1) tu dan lepas tu isi plak email korang.. kalau korang dah daftar ngan Nuffnang or ChurpChurp… isi email korang yang korang guna untuk daftar Nuffnang / ChurpChurp…
Last sekalil… check email korang.. dalam email itu ada link.. pas tu..  guna kempen url tu plak dalam korang punye FB, Tweeter or mana mana sosial network yang korang ada…. kat dalam email tu gaks ada redeem link… click aja korang nampak dua posen ada kat dalam…
 yang ni pulak penerangan dari blog BudakMiri ni.
Korang pernah dengar ke apa itu Grapevine? Kalau korang selalu periksa akaun ChurpChurp korang, mesti korang akan perasan kehadiran kempen baru yang dinamakan Grapevine ni. Ya, Grapevine adalah satu bentuk iklan terbaru daripada pihak ChurpChurp dan Nuffnang yang menawarkan ganjaran berganda.
Berganda? Ya, melalui kempen Grapevine, pembaca blog pun boleh mendapat ganjaran, pemilik blog pun boleh mendapat ganjaran. Berbanding dengan kempen sebelum ini dimana hanya pemilik blog saja yang mendapat ganjaran melalui iklan-iklan Nuffnang dan ChurpChurp yang dipaparkan di blog mereka. Ini juga secara tak langsung dapat meningkatkan minat pembaca blog untuk klik iklan-iklan yang akan dipaparkan nanti. 
so, sesape yang belum kelik tu kelik cepat je. pandai tol nama iklan baru ni. ada perkataan GRAPE means anggur. sesuai la untuk penganggur macam saya. hahaha. pembaca yang tak de blog pun boleh buat duit ngan mende alah ni. just isi form yang kat bawah iklan tu. hihi. Mish dapat yang Proton Pesona punya. auwww! happy 5 saat. jakun!

check this out! <--- kadang-kadang dia tak jalan. tak tau nape. grr.
untuk informasi asal kelik SINI. belum ada akaun ChurpChurp? SILA SIGN UP KAT SINI YE. ^^

thanx untuk Ziema.

17 comments:

laskar pelangi said... [Reply to comment]

tak nak grapevine. nak anggur. =D

NuSaNa NoSa 91 said... [Reply to comment]

wooooo~ baru skrg keen phm.. sblm ni blur lg, "asal la semua kecoh ngan anggur ni.." heeee~ ^_^

cheqwa said... [Reply to comment]

ooh,baru paham sikit... :D

apik pehe said... [Reply to comment]

hahah..duk menelaah benda ni upenyer tadi..ahhaha

Wanie said... [Reply to comment]

haha..ingat grapevine tu xde makne pape..leh wt duit rupenye..thanks mish utk info ni..hehe..jom wat duit..:P

dak eina said... [Reply to comment]

cite pasal nuffnang.. dh lme eina xjenguk nuffnang.. haha..

alif haris said... [Reply to comment]

hua hua hua hua !! anggur dgn penganggur eh .. hahaha lawak la mish ni :D

blog-tips-kurus said... [Reply to comment]

memang x do lagi. huhu!

misspurple said... [Reply to comment]

hehe baru tau rnie..hoho btw tz utk info 2 kalo x smpai bila2 ar nsa taktau =.=' hee

Hati Batu said... [Reply to comment]

ada gak perasan iklan ni mish....tapi x berapa nak faham...kalau x silap iklan ni selalu keluar dkt sidebar rasanya..kan kan kan?? hehe

p/s: mintak anggur sikit..hehe

NURUL AINI NORAZMAN said... [Reply to comment]

aini pon tgh seronok kumpul iklan grapevine nii,.heheh
mmg masyuk,.=p

YOUsoF said... [Reply to comment]

Hahha Usop lagi baru dengar pasal 'keangguran' benda ni.. ;)

macam senang je..

.m y z. said... [Reply to comment]

ziema daftar grapevine guna akaun churp2. serious lepas tu, earning makin naik makin naik. kalau nak harap iklan yg churp2 sediakan, mmg jgn haraplah nak masyuk cepat. yeah, teruja kalau jumpa iklan grapevine kat mana2 blog! :D

.m y z. said... [Reply to comment]

ohhh ada org cakap kat ziema, act churp2 ada problem dgn earning tu so nanti dia bg emel utk bagitau kita earning yang sebenar kita dapat. tu orang cakap la. ziema tak dapat pun emel tu. ada jugak iklan grapevine yg ramai org klik tapi earning RM0.00 T__T

Bui Junaidi said... [Reply to comment]

aritu ada keluar dekat blog bui
bui buat bodo jer,tup2 mggu ni dia merajuk,terus x muncul2 lagi..huhu

izfanora said... [Reply to comment]

sangat tak faham. iklan mana yg perlu di klik?

Acik Ita said... [Reply to comment]

urrmmm..masi ada ke benda nie? acik open a/c churp2 tiap hari,tapi tak nampak dah pun grape punya kempen...
acik nak try la...sbb macam best jer..