Monday, June 27, 2011

Eh eh, baru rasa macam lagi best duk hostel dari rumah.

Assalamualaikum w.b.t.

siapa cakap duk rumah tak best? ui....best oh...rumah sendiri pulak tu kan. makan pun free, lepas tu kalau kau nak tengok tv tertonggeng ke tak de sape nak kisah. kalau nak cerita kebaikan duk rumah ni memang banyak la. haha.

tapi itu bukan pointnya pada hari ini okeh.

point utama yang Mish nak bagitau is, kadang-kadang duk umah ni banyak perkara yang spoil lol...kadang-kadang Mish rasa cam, duk hostel lagi syok. haha. tak bersyukur kan. bila duk umah nak p hostel, bila duk hostel meraung nak balik umah. manusia-manusia. haha.

haha..motif? penyeri entry. hahahahaha.

first sekali is, bil elektrik. seperti yang kita sedia maklum, bila duk umah, bapakla yang bayar semua tu. kan. tak tau la kalau umah korang kena bayar sendiri-sendiri. haha. so, kalau bapak ku kaya dan merupakan seorang cop duit tak pe la kan, boleh online sampai kiamat. tak de sape nak kesah. tapi sekarang ni, bapakku bukanla menteri kewangan. so, kalau nak online lelama tu. pikir panjang. dah la tarif letrik naik. aigoo. kalau duk hostel, free je. sebab tu lappy ni pernah je tak off 2 hari ke 3 hari. haha.

second is, bila duk hostel, satu bilik 2 orang even satu aras berorang-orang. dan bilik tu adalah privasi kita kan? hehe. tapi bila balik umah, satu bilik satu orang pun, macam-macam orang masuk bilik kita. lebih-lebih lagi Mish yang ada 7 orang adik kat umah. aigoo. barang-barang hilang macam angin. kejap je. tadi ada. skang tak de. tadi elok, skang dah rosak. pening-pening. haha.

third is, time nak gayut. kalau duk hostel, Mish suka cakap telefon manja-manja tepi tingkap, tak pun port paling best bawah selimut. tapi bila duk umah, buat balik port best bawah selimut tu, sekali umi masuk bilik, erk. terganggu jap. ades. baru nak buat ayat bulan bintang permata kejora bagai. haha. kalau member sempoi telefon pun sama, tak boleh nak jerit kuat-kuat, nak mengilai macam orang gila. haha.

sesungguhnya hati ini rindu suasana di hostel. huhu.

20 comments:

al_hakim said... [Reply to comment]

haha..tak bersyukur!duk uma lagi best!

alif haris said... [Reply to comment]

kah kah kah .. tu la mish .. balik la ostel balik sini .. haha :D

nuruashia ♥ said... [Reply to comment]

betul3...nuru pon ske duk hostel..bebas sikit nk kua mlm bhahahahhahahah

apik pehe said... [Reply to comment]

gi la masok balik hostel

Black_roses92 said... [Reply to comment]

betul2..ckp apik. p masuk ostel blek.. haha... xpn, akk buat la ostel sndiri.. bosan2 kt uma, duk ostel.. haha

chemay said... [Reply to comment]

dk umah best.
tapi rindu suasana dekat hostel.
waaaaaa..
nak masuk matrik semulaaa
:(

ABU said... [Reply to comment]

ini yg buat aku jeles ni dgn orng yg duduk kat rumah sendiri..

Jay said... [Reply to comment]

hahaha..bhahahahaha..kantoi mish bergayut bawah selimut...hehehe..kalau Jay kat pokok takde yg ganggu..:)

LittleGurl said... [Reply to comment]

waaa tetibe rindu hostel plak!ble tah nak masok hostel balek.sobsob

waRDah a.k.a QiQi said... [Reply to comment]

okeh! setuju!! huhu~

time duk ostel la boleh merasa macam2 makanan...

kalo duk umah kene share reramai.. wakakakaka~

emieysandra said... [Reply to comment]

part gayut tu stju sgt! haha :D

diana said... [Reply to comment]

kat mana2 pun ada undang2 la mish..
heheh

cikmemy said... [Reply to comment]

hahaha..tang gayut tu setuju.kalau kat hostel cakap kuat2 sebab 1 bilik sorang jek~huhu

syashafie said... [Reply to comment]

duk hostel mmg best ! :D
sy 5 + 1 tahun duk hostel :D

.m y z. said... [Reply to comment]

haha setuju tang gayut tu! kadang2 tengah syok borak2. 'angah, tolong hidang makanan!'. 'angah, tolong tengok adik jap'. adehhh terbantut T__T

~hyun_miera~ said... [Reply to comment]

aku ase ko time rindu part gayut nie...

kan kan kan??

kuikuikui..
:P

Bulan said... [Reply to comment]

hahahaha..minah gayut neh.
i suke duk umah yunk.rasa selamat.

Wanie said... [Reply to comment]

hoho..hostel x best lah..
gayut kat umah lagi best o..:D

YOUsoF said... [Reply to comment]

Aii Mish.. baru nak masuk sebulan duk rumah dah rasa sebegitu?..

Dua² pun ada best dan tak.. duduk rumah mengajar kita jadi penjimat semula setelah banyak belajar 'membazir' di hostel.. ;P

boleh kurangkan gayut jugak, so kredit pun dapat la jimat..

iPai said... [Reply to comment]

heheh .. sama laa ... tapi kadang2 sian juga, mak kita rindu kita n nak kita duk rumah

tp memang betul laa point2 tuh .. bil letrik kat rumah ni dah naik menggila ... nasib baik bil tenet unlimited .. kalau dulu, bayar ikut rate, setiap kali balik je naik ..

kongsi bilik ni pon sama, n yup barang saya pon banyak hilang .. tp saya buat inisiatif sendiri untuk kumpul kat satu tempat ..

walaupun ada yang hilang, atleast bukan semua hilang

n pasal gayut, haha, takleh gayut langsung .. segan nak cakap manja2 .. orang dgr .. bilik pon kongsi .. haha