Monday, January 17, 2011

Khurafat yang memang Khufarat

sekali lagi, Mish langgar janji Mish. ahaks! cakap tak nak keluar. tapi alih-alih Sabtu keluar, dan Ahad pun keluar. hambekk. poket yang asalnya kering dah mula tembus dan koyak sedikit demi sedikit.

pendekkan cerita sebab malas nak taip. semalam iaitu Ahad, Mish keluar sorang-sorang pergi Midvalley. ok. keluar sorang-sorang k. konon berani la. alhamdulillah selamat sampai u. hehehe. kenapa sorang-sorang? sebab..sebab..ketensionan! paham? no more question. hehe. 

sampai je terus naik level paling tinggi untuk beli tiket wayang. terpaksa tengok wayang sebab tak tau nak buat apa sementara tunggu malam. kenapa mesti malam? sebab dunia akan terbalik kalau Mish balik hostel pada siang hari. haha. atas nasihat Erza, Mish sepakat dengan roh dan jasad untuk menonton cerita Khurafat : Perjanjian Syaitan.



secara overall la kan, jalan cerita dia memang seram ok. giler punya seram. sampaikan Mish rasa macam nak angkut semua barang dan terus cabut dari panggung. dah la tengok sorang-sorang. memang umphh wa cakap lu. part hantu nak keluar Mish pejam mata giler punye rapat. tu pun meremang lagi. hehe. bagi Mish agak seram la. tak tau korang yang tough tu. haha.

tapi biasa la, cerita tempatan dan luar negara sekali pun, tak terlepas dari penipuan nyata dan terserlah tu. dan adegan-adegan yang tak masuk akal apa semua. alahai. contohnya, keseluruhan cerita tu dibuat dengan suasana lightening yang selow. means, memang gelap. tau la cerita hantu. tapi takkan dalam bilik MA pun nak bergelap. camane si Johan a.k.a Shamsul nak buat kerja kalau gelap. dah la berdua ngan staffnurse. waa. kontroversi kot. banyak lagi la yang tak logik. Mish malas nak taip panjang. 

untuk lebih merasai ketakutan, keseraman, ketaklogikan, sila la layan sendiri cerita tu yea. Mish bagi rating 4 star la. ahaks! banyak la pulak. haha.



psst~
lucu bila ingat balik yang si Johan tu patah balik ke van jenazah untuk usung mayat si Anna tu. alahai. sempat je. siap lari ngan mayat tu. pastu mayat tu boleh pulak terjatuh dalam gaung. haha. ketawa dalam ketakutan.

26 comments:

tqaAwesome said... [Reply to comment]

hehee berani betol ek mish tgk sorg2.
urm~ bese la tuh, mane2 cter pon msti ade kekurangan nye. hehe :p

HanaBella said... [Reply to comment]

Macam best dgr mish cite ni..

btw, masa blaja kt um dulu, memang hana g tgk wayang sorang2 je kalo tension sgt.. n now u did it.. you go girl!! ^_^

deAnza-wAnda said... [Reply to comment]

seram ek...takot nak tgk...

tomatokering :) said... [Reply to comment]

haha ! dah tgk jugak first day out ari tu ! ceq pon siap melatah lgi bile antu tu kuaq tetiba . kekekekek

zirconia said... [Reply to comment]

baru gak tengok cerita nie sabtu lepas. memang tak ingat punya bising waktu scene angkat mayat dlm hutan tu. huhu

eRza farEeha said... [Reply to comment]

wahh..u g tgk jugak akhirnye ye..xjk i pon..huhuhu

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> tqaAwesome :
haha..buat-buat berani la...

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> HanaBella :
waa..kite geng la hana tayam..hehe..

cik miera said... [Reply to comment]

kalau u ajak i tgk cite hntu, i xnk..huhu..brani ye u..

akU GaDis said... [Reply to comment]

wahh,, berani betol kuar sorg2^^
len kali kuar bteman ea dear,bahaya taw,,

cm besh jew citer tu =P

..hizamirahim.. said... [Reply to comment]

sila demo ketawa dlm ketakutan tu?
adeh.
XD

Azmi said... [Reply to comment]

btl ke takut..ke sebab mish tgk sorang2??
setakat ni tak pernah lagi kot tgk citer melayu yg betul2 boleh meremangkan bulu roma....

cik violet said... [Reply to comment]

pe sal tgk sorang2..len kali ajak..haha..

xtertgk lgi cter nih...

Suara Kalbu said... [Reply to comment]

Weiiiiiiiii.. tengok wayang sorang sorang tak ajak akak. Nak kena babap la tu

nadzirah aqilah said... [Reply to comment]

ramai cakap citer nie besh.. tgk poket.. alamakkk.. lagi rabak dari poket mish!! hahaha

Bulan said... [Reply to comment]

x ajak i!

MiSs TOrA said... [Reply to comment]

amboi3 die befoya3 sorg3 ye hehe..emm tora tak penah lg kuar tgk wwayang sorg3 nk cuba la nti..byk org review cte ni best..ntah smpt ke tak nk tgk kt panggung ni beli cd x best tgk kt panggung br best kan =)

Afiq Din said... [Reply to comment]

tgk xajak seyh...

Fello Ariza said... [Reply to comment]

cayalah mish lalink... mnyokong industri filem tempatan :D

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

ala 4 star je ke mish?kalau 5 tadi ingat nak terus pegi tengok mlm ni ;p

BENA said... [Reply to comment]

alaaaaaaaaaaaaaaaaaa bena jeles nih ! sebab mish da tgk. bena nk tgkkk sgt cte ni tau ! hehehe :)

laskar rainbow said... [Reply to comment]

alahai..yeke sorang jerk g sane wahai Mish sayang? heeee=)
best eak citer tu..ramai dah cakap bleh tahan..nie perasaan membuak2 nak pg wayang

Miss Yaty said... [Reply to comment]

wah! tabiklah kat mish sebab berani tgk cite hantu sorang2 :)

kalau yaty memang takkan tengoklah cite hantu sorang2...haha..penakut sekali dalam family yaty...hihi

mish blaja kat mane?

Lan Bingka said... [Reply to comment]

la..sorang je..

Nur Misnan said... [Reply to comment]

hey gal.. baru nak tgk hari nih
memang nampak best...

Tuan-Belog said... [Reply to comment]

mcm best je cite ni...
mls nk g tgk wayang...tnggu download je la...hehe...