Monday, January 10, 2011

Besties Blog Meet Up @ Times Square!

ahaks! salam ceria semua. awal-awal lagi dah gedik kan? hehe. hati ngah berbunga riang plus gumbira ni. semalam bersamaan 9hb Januari 2011 adalah malam Anugerah Juara Lagu. opss. tu bukan point utama ok. semalam Mish mengahadiri 'meet up' antara kawan-kawan rapat di dunia blog kat Times Square. memang kecil-kecilan punya perjumpaan. sebab tu bagi nama meet up. bukan gathering. sebab kalau gathering ni rasanya, ramai sikit kot. hehe.

antara blogger yang hadir semalam adalah..ehem ehem..pejam mata sat. nak kasi suprise ni. erk..kalau pejam mata tak dapat tengok kan? ok, bukak je la mata tu.

 
ehemmm..buat yang terconfuse. memang kami jumpa berlima je semalam. syok ok. rasa macam hang out ngan member sendiri lak.means. macam dah kenal lama. semua sporting. lebih-lebih lagi tang bergambar. ahaks. pantang ada yang on camera. semua dah ready posing. alahai. u oll memang best la..thanx yea.

jom layan macam mana meet up kami berlangsung. 


pukul 10 lebih Mish gerak dari asrama. bukan seorang, tapi berdua. sape lagi sorang?? sat g mish tunjuk ea. hehe. pakat ngan Erza dan Anis nak jumpa kat KL Sentral, sementara Iefa ngan Ieyla terus gerak ke TS. sementara tunggu Erza ngan Anis, Mish ngan seseorang tu lepak-lepak kat KL Sentral dulu. sape seseorang??hehe..

sambil duk tunggu Erza ngan Anis, sempat lagi posing sedas dua. haha. hehe.

lepas tu dalam pukul 11.30 tengah hari baru la si Erza ngan Anis sampai. first time nak jumpa.aih..mau nye tak cuak. haha. cam blind date lak rasa. hehe. pas jumpa je, err..lupa la, Erza!! Aniss!! kita salam tak ea masa mula-mula jumpa? salam kot. hehe. lepas duk kenal-kenal sat terus je gerak tang KL Monorail untuk ke TS. sian Iefa ngan Ieyla tunggu. hehe.

sampai TS, masing-masing perut dah berkeroncong lagu untuk Ana. ehh..Ana Raffali ke? haha. ok, tak lawak pun. hurm..tapi kami tak terus makan. saja nak kasi dera perut tu. bising sangat. haha. pi layan bowling dulu. kata Iefa, Erza yang semangat nak main bowling. sebab dia sorang je yang bawak stokin siap-siap. haha. memang semangat la kot. 

 okeyh..ni la pasangan duet dari UPM. Anis dan Erza. muka pun dah nak serupa. fotostat ke muka ampa ni??haha. muka eksaited nak terjang pin bowling tu. jangan memain. haha.

 kasut pun mau posing la. haha. cuba la teka mana kasut Mish. haha. rasa nak wat kontes lak. kontes teka kasut Mish. hadiah?? lempang seketul. okey tak? haha.

hehe..sempat je posing sambil tunggu turn. selagi bateri kamera masih ada. selagi itu la muka kami sedia berkhidmat untuk bergambar. haha.

eheee..tadi ieyla tukang snap.skang yang patah tumbuh yang hilang berganti. anis dah patah, yang tumbuhnya ieyla. hehe. senyum sampai peluh ketiak. adehh. punye semangat muka memasing.

waa..gambar penuh ahli-ahli meet up besties blog yang pertama kali. ehee. rasa cam happy sangat dapat jumpa ni. Anis, Iefa, Erza, Ieyla dan Mish. sila la jeles yea blogger lain. wahaha. sangat kejam!!

 
ehemm..thanx to our photographer semalam yea. jasa anda amat dihargai. haha. sian die. nasib baik gak die ni ada. kalau tak. tak merasa nak gambar berlima. hehe. die ni jugak juara bowling la untuk semalam. haha. tak aci. sebab kami semua baru nak test-test market lam dunia bowling ni. hehe.

 memasing duk tengok score. haha. semangat..aihh.
opss. lupa nak habaq mai. masa duk main bowling, kami didatangi jejaka misteri iaitu Biskut!! hehe. aah. thanx to Biskut sebab sudi gak singgah jenguk kami walaupun sekejap. at least dapat gak kenal nengok rupa budak kabin tu. hehe. tak sempat nak beramah mesra lebih-lebih sebab Biskut ada keje lain lak. lain kali jumpa lagi yea.

lepas je main bowling. konon penat la. berpeluh-peluh. haha. konon je k. kami pun pakat cari tempat nak makan. kalau hari minggu, biasala. semua tempat penuh. mula-mula nak gi McD. tapi tak jadi. penuh ngan manusia. crowded. then, pi terjah KFC, penuh jugak. tapi tu la, dah tak de pilihan.jenuh gak nunggu tempat kosong.

siap makan terus pi surau untuk sembahyang. sempat lagi layan gambar wess. haha.

 terasa diri tinggi giler sebab pakai wedges tinggi giler kan. haha. bangga jap ngan ketinggian yang tidak kekal tu.

lepas tu, layan window shopping sat. then memasing yang gatal pakai selipar tinggi pakat lenguh kaki. kena la cari tempat lepak. haha. melepak la kami di tepi tangga. camera ON!!





lepas salam-salam cium pipi kanan, pipi kiri dan mulu. opss!!mulut..tak main mulut ni k. haha. pipi je. hehe. then, Erza ngan Anis berangkat pulang dulu. selang dalam5 minit, Iefa ngan Ieyla lak pulang.



panjang lak cerita Mish kan??haha. sengal je. paper pun, meet up semalam memang best. walaupun tak dirancang, tapi alhamdulillah. tak huru hara. tetap berjalan dengan lancar dan jayanya. hehe. thanx yea pada yang datang. 

pertemuan ni memang tak dirancang dengan serius. just main-main dan ianya jadi realiti. masih dalam mood mimpi-mimpi. hehe. untuk meet up yang seterusnya, mungkin boleh jumpa kamu, kamu dan kamu. hehe.

21 comments:

alexa yussida said... [Reply to comment]

sonoknyee mish merewang eh berjalan2:D

biskut said... [Reply to comment]

budak kabin nak ucap have a nice day...:).
Rasanya bisk belum bersedia untuk join.sori mish.

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> alexa yussida :
haha..bukan sokmo kan..sesekali. ehee

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> biskut :
welkam biskut..its ok..biskut datang pun dah ok. hehe.

nazirulhazwan~ said... [Reply to comment]

kuang jaq tak ajaq den, fishhy!

M a W a D D a H said... [Reply to comment]

ngan adah, bile lagi?? hihi

Bulan said... [Reply to comment]

muaihihi laju u update yunk.naseb bek x letak gambo buruk i.ahakss

me suya said... [Reply to comment]

Suya takdok.. hehehe ^^

.: iEyLa :. said... [Reply to comment]

yunk..the best meet ever la...
hehe...next time kite main 2 game plak bowling ek..hehe

Gayahspears said... [Reply to comment]

wey.. bila nk jumpe aku lak ni mish.. sob2.. ko da jumpe bulan.. tak adil..nk majuklah..keh3

laskar rainbow said... [Reply to comment]

wah wahhh~ berdeting sakan yee;)

akU GaDis said... [Reply to comment]

wahhh,, suke2,, gmbar kita ad,, hak3,,
neway! smlam sgt enjoy ^^
len kali jmpe lg ea ^^

cOnfuSeME said... [Reply to comment]

asal lak de ayat terconfuse tuh...haha..next time la ngek jumpa..bz sgt weekend nih...huhu

eRza farEeha said... [Reply to comment]

iot3..da wt n3..nk wt gak..tp xtranfer gmbo lg..
grm tooll.hehe..
jmpe lg t..
i nk ltk gmba cndid u leh??ahha

sab said... [Reply to comment]

ok. sab jeles. :(

missSenget said... [Reply to comment]

biskut xde gmbar ke?? keh3...

cik miera said... [Reply to comment]

bestnye..bila nk wat lg?huhu

nadzirah aqilah said... [Reply to comment]

uisshhh.. giler jeles!! majuk2..

: JannahSuhaimi : said... [Reply to comment]

mish. . bakpo tak ajak pong?? hehehe

nur aisya humaira said... [Reply to comment]

wahh2,syoknye...:)

RastaMat said... [Reply to comment]

laa..
awat tak habaq mai..
kalau tak boley jumpe skali..