Sunday, January 30, 2011

Komen Pasal Cerita Haq Sikit..ehee!

salam hujung minggu yang amat ceria sebab masing-masing dah bergaji. so poket pun penuh la yea. ahaks! (untuk goverment dan yang sewaktu dengannya). so, ape lagi, hujung minggu ni memasing keluar shopping dan meronggeng kat bandar la yea. tambah-tambah banyak filem yang baru release kan. jom serbu panggung. haha.

sejujurnya, tadi Mish pergi tengok cerita Haq. owh, untuk sinopsisnya sila rujuk entry INI yea. perasaan?wahh. rasa macam agak membazir kot ke'eksaited' an Mish tu. sebab..jalan ceritanya memang tulen jalan cerita Melayu la. paham-paham la yea. bukan nak kutuk perfileman sendiri. hampun maap la. Mish bukan orang seni nak nilai dari semua aspek. Mish nak kongsi ikut mata rabun dan mata seorang penonton tiada darah seni ni. jalan ceritanya agak selow melow dan dialog atau skrip yang agak kaku dan nampak tak natural. auww. pandai je haku komen mengomen nih. haha. tapi kalau ikut kan kesan-kesan khas yang agak advance la. boleh la sebab ada efek-efek kuasa ala-ala Dragon Ball gitu. paper hal pun, korang try la layan sendiri k!! hehe.

korang dah tengok ke?belum? cepat la pergi. tak aci la Mish je yang kena penangan cerita yang 'mengujakan' macam Haq ni. hehe. eh, lupa nak komen sikit lagi, jalan cerita dia macam sangkut paut tu jauh sikit je. cam tak berapa sesuai la die gabung satu scene dengan scenen yang lain. ahh. tak pandai nak olah lebih-lebih. sebab tak tau istilah. haha. buat review macam ni agak-agak ade pengarah datang hentam tak??

err..cerita Haq ni best! ceh. terus je tukar opinion sebab takut pengarah datang baca. wuhaha. nasib la. ni pandangan Mish yang bukan  la sesiapa dalam bidang seni. perasan artis tu ade la sikit-sikit. haha. 


lepas tu kunun nak tengok Green Hornet. hampes. ada yang 3D je. sumpah Mish tak suka pakai spek keras tu. don like okie! adeh. so, niat tulus suci kununnya terpaksa dibatalkan. huhu. nanti kalau ade orang bagi rating 5 star baru Mish merelakan mata ni pakai lagi spek keras tu. adeh. pening kepala bila pakai spek tu.

pastu semalam kan kan..ade Malaysia IT Fair kat Midvalley. perghh. bersesak makhluk Allah. penat jalan beb. nasib baik tak pakai heel 8 inci. kalau tak, konpem balik tu kena gantung kaki atas siling bilik. hahaha. 


owh, ade cerita masa Mish naik KTM on the way nak pergi Midvalley nih. nanti kalau ada masa Mish cerita ea. ni ngntuk sudaa. mau tdor. sok awal pagi nak hang out ngan member kat Time Square. kalau rajin mencelah sat kat gathering Sahabat Blogger yang diwar-warkan tu. hehe.


19 comments:

..hizamirahim.. said... [Reply to comment]

haq?
dah ramai yg review kate tak best.
:)

Ery Farieha said... [Reply to comment]

khurafat dgn haq, mana lg best?


green hornet mmg best! wajib tgk :P

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> ..hizamirahim.. :
ahaks..kesian..menyesal je mish tengok. hahaha.

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> Ery Farieha :
KHURAFAT double triple best la dari HAQ ni. huhu...

Azmi said... [Reply to comment]

Dah agak dah..cerita melayu tak pernah tak megecewakan...huhu....

iqbalhakimi said... [Reply to comment]

nasib baik tak pergi tgk..hehe

nuriz said... [Reply to comment]

ada efek mcm dragon ball ke, hehe mesti power ni, dulu sempat tgk trailer je, mcm teruja jugak le nak tgk

sab said... [Reply to comment]

mish. nti kite date same2 pulak ea? wee~

eRza farEeha said... [Reply to comment]

wahh..jalan je kn...
g ek gath 2..kim slm org y knl i okey..kah3

Lelaki Ini said... [Reply to comment]

baru nak tgk..
tapi terlampau ramai kate tak besh..
so..
batalkan saja niat!

Bulan said... [Reply to comment]

meh layan marry me mary!

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply to comment]

best ke mish?

LehaMY said... [Reply to comment]

haq? hurm. tengok pada trailer , mcm tak seronok jer . tapi bestnya dapat jalan2 . hehehe skrg hujan , tak boleh kuar. hehehe . tersekat kat bilik. hehehe.

Puan Besar Shag Yahaya said... [Reply to comment]

Haq tak best. Tapi rasa nak tengok jugak sebab ada Zulhuzaimi. Tunggu masuk ASTRO lah gamak nya :P

Fello Ariza said... [Reply to comment]

bru je nk tau canne citer Haq...

:P

lawa pict mek..

haha

tomatokering :) said... [Reply to comment]

mish ! dapat kan num fon ceq hari tu ? if tak , bagi kat ceq no mish . huhu

terasa nak jumpa kita2 plak semntara ada kat kL nie . he :) boleh contact ceq tak ? :)

.:: dieylah :: said... [Reply to comment]

plan nk tgk..tp x jadila kalau mish dh ckp cmtu..hehe..
cantik pose tuh... ^^

:: m!3yr4h_LolLy :: said... [Reply to comment]

aish..mn aci mish dpt tgk dlu cite haq to..
huhuhu..
belom ade kesempatan lagi

zirconia said... [Reply to comment]

takbest eh mish. baru ingat nak tengok. tak jadilah camnie. hiks