Thursday, April 28, 2011

Sebab-sebab Tak Suka Masuk Makmal


  • sebab kena bawak baju lab coat. dan lab coat tu bewarna putih. oh, i hate white. sebab kalau kotor je sikit memang terus nampak. dan saya bukan lah seorang yang berhati-hati aka cermat. so, nanti ada je kesan pen ke kotoran lain ke melekat kat baju tu. aduh. lecehnya.

  • malas nak buat report. tak kire la report lab kimia atau mikrob. semua saya tak suka. tak suka prosedur yang kena ikut masa nak buat report tu. lepas tu nak kena karang ayat untuk rumusan la apa la. adeh. oh, mungkin awak tak tau, saya tak suka mengarang. sebab tu BM saya masa SPM ke laot. haha.

  • kalau lab kimia kena bawak banyak peralatan sikit. dan saya memang seorang yang malas nak bawak semua tu. sabun la tisu la. adeh. buat berat badan je. baik mintak sikit je dari meja sebelah. haha. kan kan??

  • masa dalam lab tak boleh bising-bising. lepas tu tak boleh ganas-ganas kalau pegang barang lab. kata lecturer, MAHAL. haha. tapi hari tu Mish pernah gak pecahkan satu radas. nasib baik tak kena ganti tau. pheww.

  • yang terpenting sekali. dalam lab tak boleh tidur. dan tak boleh curi-curi tidur. korang pernah ke curi-curi tidur dalam lab kimia? lab mikrob? lab bio? lab fizik? camane?? ajar sikit!! lab komputer tak diambilkira eh.


dengan pendedahan ini, kantoilah bahawa saya  seorang yang banyak songeh. sila jangan ambik saya jadi bini. kalau nak buat isteri dipersilakan. haha. poyo!

rasa hebat giler taip entry ni sebab terus pada point. adeh. bongkaknya saya! boooo!

17 comments:

nelly said... [Reply to comment]

kenalah juga masuk ~
hehe

Encik MamaT said... [Reply to comment]

hehe.. buat point mcm ni senang paham kan.. hehe.. haha

shigellazoster said... [Reply to comment]

haha sangat comel bergaya bersama mask tu..:P

Izan Ishak said... [Reply to comment]

hahaha...mish ni macam2 lah. tak boleh tertido dlm lab.. nanti eksperimen ke laooottt~

Bulan said... [Reply to comment]

i lg suke masuk lab yunk.sbb wat amali.i x suke teori.ngantok!

Wen said... [Reply to comment]

ala mish.. wen paling suka masuk lab laaaaa... bes ape masuk lab.. hehehehhe... dulu fom4-fom 5 je selalu masuk lab kimia nd bio skang ni wen jadik cikgu masuk lab pon children lab je la... ahhahaha

eRza farEeha said... [Reply to comment]

perghh..cun la blog mung..nk jugak!

eRza farEeha said... [Reply to comment]

hari2..i masok mamal u!hahha

Jay said... [Reply to comment]

WAH...MISH,JAY NAAK BOOKING LAH MISH BUAT BINI..WAKAKAKAKA

.: iEyLa :. said... [Reply to comment]

tp saye suke putih..hehe...
tapi saye xmsuk lab..hehe

apik pehe said... [Reply to comment]

hahaha..kalo baju cemar..guna lah biozip!!!

alaa..naper lab komputer tak dikira?uhhhhh..x aci la gini..

Solihin Zubir said... [Reply to comment]

alaaa.. cmna nk jd saintis ni? heheh...

Ashiya Mizuki said... [Reply to comment]

saya pernah jer tidua dalam lab, nasiblah xterkantoi. hehehe.

sekarang da xmasuk lab, xder sudah amali. rindu nak masuk lab, campur2 chemical. aleh2 meletup. tu yang best.

sekarang tukar bidang ::: go green !!!

emieysandra said... [Reply to comment]

same la,xsuke msuk lab, mse sek dulu la..ehehe

Azmi said... [Reply to comment]

tu dia nak tidur dlm lab....
ish kena bawak sabun n tisu sendiri?? mak aih....mish tak tunjuk pun gmbr masa lab buat ubat....

CIK TOM said... [Reply to comment]

hahhahaha..gelak sakan cik tom bbaca entry ni..sama je ciri2 ngan cik tom..tapi cik tom paling xsuka masuk lab sebab kena pakai lab coat...pastu kena buat lab report..malas..hehe

Jαnnαhツ said... [Reply to comment]

saya tak suka lab.... sebab bau chemicals.... satu agi, chemical reactions rumit bagi saya wuwuwuwuwuwuw nak nangis