Sunday, April 3, 2011

Don't Go Breaking My Heart ‎| Filem Cina 2011

hai peeps! disebabkan puas seminggu duk menekan akal dan fikiran untuk midterm yang hempass tu. so, semalam Mish berjaya keluar dengan tersangat seronoknya. pergi merewang kat Times Square. well, ulang alik tempat sama je Mish pergi. haha.

lepas tu semalam teman si Irfan tengok Battle Los Angeles. sebab Mish dah tengok ngan member lain minggu lepas. kira tengok dua kali la. berbaloi sebab cerita tu best hingga menjilat jari. haha.

tapi ni bukan nak cerita pasal cerita tu. tapi nak story mory sal cerita kedua kitorang tengok. cerita Cina beb! Satu Malaysia wa cakap lu. haha. Dont Go Breaking My Heart. seriyes sedap giler!!! romantik dan kelakar. sakit perut duk tengok citer tu. tapi kan, masa tengok citer tu. kami je kot yang Melayu. lain semua Cina. haha.



Synopsis: Yen is a single girl from China working in an IT company in Hong Kong. Overwhelmed by the hustle and bustle of this sleepless city, she feels increasingly like a fish out of water. One day, she notices a handsome hunk, Shen Ran (Louis Khoo), in the office building across the street from hers trying to catch her attention with paper signs. A quirky romance ensues as she starts communicating with him by paper signs every day. However, it turns out that the love notes Shen Ran has been writing are only meant for a sexy vixen working at the office above hers. Just when Yen is ready to crawl back to her lonesome shell, her fate changes again. She befriends a beggar called Qihong (Daniel Woo) in the park who is actually an elite architect who ended up wandering the streets after losing his self. Yen starts helping him rebuild his confidence and get back on tracks. Months pass. Sean finally gives up his life as a playboy and realizes Yen is the dream girl he would like to spend the rest of his life with. Meanwhile, the rebound Qihong is also planning to propose to Yen at the rooftop of his latest design that was inspired by his love for her. Yen is no longer alone and lonely, but will she be able to find her true love?
ehee. cerita dia best siot. nah amek. kan dah terkeluar siot tu. mula-mula si Irfan tu bising, citer ni Cina je ramai tengok la. lepas tu, mula-mula mase iklan tu konon nak tunjuk betapa dia tak berminat, dia macam tidur-tidur ayam gitu. alih-alih dia lak yang gelak besar. tak rugi u tengok cerita ni.


  • sedih sangat bila katak hodoh tu mati. Qihong melutut satu hari depan bangkai katak tu sebab sedih. sweet!
  • lucu bila setiap kali si Shen Reng nampak perempuan seksi, terus je hidung dia berdarah. haha. nampak sangat gatal.adeh!
  • teruja bila Shen Ran propose Yen kat luar bangunan. aduh! 
ok, cerita tetap cerita. realiti lain ok. hehe. selamat menonton!

psst~
teruja sekali tengok cerita ni sebab Mish die hard fan Louis Khoo. =)

10 comments:

Bulan said... [Reply to comment]

owh dating x ajak ek?cett!

iszieylyanziy said... [Reply to comment]

yunk!!!! battle of LA best kan??? dum dum dum,,haha

Anishaway said... [Reply to comment]

alamakkk, nasib baik tak usha movie ni smalam, nampak macam romantik en

jiwa anish brutal maaa !
haha

najihah sahami said... [Reply to comment]

@Bulan

haha..namanya dating..xkan nak ajak kot. adeh!

najihah sahami said... [Reply to comment]

@iszieylyanziy

best dam dum dam dum!!hahahha

najihah sahami said... [Reply to comment]

@Anishaway

aaa..alaa...xkuar lagi keperempuanan tu...hahaha...

eRza farEeha said... [Reply to comment]

laa..cte cina ke u tgk...majukn industri perfileman kite..go cun go!haha

apik pehe said... [Reply to comment]

hahaha..kiter kuar dating pada hari yang sama laa..hahahah

saya bukan tomato said... [Reply to comment]

wahhh~tak ajak !!!

missSenget said... [Reply to comment]

yu suka je tgk citer x ajak i...