Tuesday, April 26, 2011

Pasang Niat Pun Dapat Pahala Kan?

tengah hari ni saya tak makan sebab saya diet. hahaha. ok, tu pembuka entry.

dulu masa sekolah ustaz selalu cakap lam kelas, kalau kita niat nak buat baik. kita dah dapat pahala. lepas tu bila buat, dapat pahala lagi. tapi kalau kita niat jahat, kita tak dapat paper, tapi bila kita buat jahat, kita dapat dosa. paham anak-anak murid ustazah Najihah sekalian? haha. kalau salah angkat tangan yea. tegur ustazah baik-baik sebab ustazah dulu sekolah tak habis. tapi ada hati nak ajar kamu. hahaha.

muka ustazah konpius. sesuai tak??

  • semalam niat nak siapkan tutorial research. tapi alih-alih kawan ajak keluar. almaklum la, semalam gaji, so, pergi setelkan bil broadband, cari stok makanan dan makan-makan. alih-alih balik bilik, online. niat baik tadi entah kemana dah. haha.
  • semalam lagi. niat baik je nak tidur awal sebab bajet nak bangun pukul 4 pagi sebab nak study kimia farmaseutik. konon la kan. alih-alih tidur pun dah pukul 1.30 pagi. bangun apa lagi. hahaha. kelas kol 8 pagi, nak breakfast pun tak sempat. ades.
  • yang ni niat paling terhebat. niatnya dah tak nak tidur lam kelas masa lecturer mengajar, sekali tadi tertewas jua. ahaks! lena giler tidur masa kelas Pengurusan Asas. siap mimpi main guli ngan sepupu. apakah jenis mimpi macam tu ea. hahaha.
  • niat dah tak nak bawak lappy pergi kelas. tapi hari ni dah bawak pun. bila dah bawak memang malas study. hahaha. sebab tu la adanya entry ni. taip lam kelas gitu. auww!!
  • niat dan nekad nak siapkan layout baru blog sebelum final. so matlamat sekarang ni. blog ni berkulit baru sebelum final bermula 7hb Mei ni. nak buat senang je. cuma masa dan kerajinan tu yang kurang? ada sesape nak sponsor dua benda tu? hahaha. so, yang ni, niat yang tak tau lagi camane kesudahannya. erk, niat ni dapat pahala jugak ke eh? hahaha.



psst~
sangat muak dengan makanan cafe. so, saya tetapkan hari ni, saya on diet. makin sonokla si WooferStorm mengata ai seketul nanti. ades.

11 comments:

Woofer Storm said... [Reply to comment]

baru je nak niat nak kutuk abis2 dia lepas ni..syukur^^

*sedar diri kamu tu tetap seketul meh^^

Bulan said... [Reply to comment]

oh yeah..niat itu niat itu

Mra Mastura said... [Reply to comment]

hahaha..macam same je semua pasang niat mcm tu..bkobar2 en XD last2 xjadi.. hehe...

Jay said... [Reply to comment]

hahaha..baik ustzah..den dengau pe yg ustazah katakan.....apapun dalam hidup ni mulakan dgn niat..sebelum keluar rumah kita niat..nak g keje kene niat..niat itu yg penting yg akan menentukan hala tuju kite...

eRza farEeha said... [Reply to comment]

erkkk..ustazah??hehehe

i pon muak mknn kafe yunk..adoii

Inchik Eman said... [Reply to comment]

mish ni kuat main ahh!! jgn main daa okee, pi studi nuh.
>,<

YOUsoF said... [Reply to comment]

Niat tadi nak singgah je.. Tapi bila dah terbaca nasihat ustazah kat atas tu, jadi sejuk hati pulak.... ;)




Cuba majukan setapak semua niat² tersebut tu ye Mish!! gulak! ;D



Diet yang sihat kira ok sangat la tu! hehee

emieysandra said... [Reply to comment]

yeah! niat tu penting..ehehe..seketul ea Mish?ehehe.

apik pehe said... [Reply to comment]

hahaha..bukan setakat woofer jer yg mengata..apik pon akan turut sama join..hehe

mek..jange la diet..hunny zariq kater mek lawa doh..haha

LittleGurl said... [Reply to comment]

oo...tido ye time class..geget tinge kang..nagagagag!

RuSh D said... [Reply to comment]

niat nk blanja mish mkn ler...dpt pahala dh..niat jer..haha..