Saturday, April 23, 2011

Proses Membuli Umi Bermula

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera!!
----> skill AnwarHadi. ahaks! tak habis-habis AnwarHadi nih. adess.

okey, terus pada titik yang lurus (straight to the point). saya anak yang baik. maka,anak yang baik haruslah dilayan dengan baik. benar atau tidak? kua kua kua. poyo ayat.

current situation adalah, umi skang sedang berada di dapur kerana bizi menyiapkan permintaan saya yang pelbagai. kesian umi kan. tapi tak pe. umi memang suka duk dapur sorang. kalau ramai-ramai kata umi bikin serabut aja. kerja pun jadi lambat. haha. maka, disebabkan saya tak nak umi serabut dan kerja umi lambat, saya beralih ke bilik untuk memberitahu kalian tentang agenda pada hari ini adalah -------->

  • tengah hari : makan nasik lauk tomyam, ayam masak santan, sambal sotong dan beberapa lauk sampingan.
  • petang hari : umi cadang nak buat laksa penang. ouch! kecur air liur jap.
  • senja hari : saya rasa nak makan cucur udang. gedik tak? umi dah beli tepung pun tadi. hahahaha.
  • malam hari : tak tau lagi. saya rasa nak makan bubur ngan ikan bilis goreng kicap my feveret. haha. 
jangan ingat ai ni zalim sangat ok. tadi dah tolong potong sayur, bawang dan basuh ayam untuk umi. ok la tu kan. ehee..best kan kalau ada orang masakkan untuk kita seumur hidup. nampak gaya kena kawen ngan anak dato nih. leh pasang orang gaji. lepas dua tiga taun kawen, dapat bermadu ngan orang gaji plak. ades. paraahhhh! mintak jauh la.

esok umi sekolah, silap-silap aku yang kena masak. erkk. habis la.. haha. tapi besok umi janji nak buat koktail lain sebab anak baik dia ni cakap nak bawak pi hostel. sian ahli 5J yang lain. ehee. lepas tu kejap lagi nak kena dera abah lak. suh pi cari durian. cacing dah berteriak nak makan durian nih. lalalalaa..zalimnya haku.

psst~
bangun pagi Iman duk main motor-motor atas perut. adeh. patut la rasa berat semacam. haha. rindunya budak kecik nih. rumah itu syurga dunia. 

16 comments:

laskar pelangi said... [Reply to comment]

Amboi mintak umi masak macam-macam..
kesian umi diaa...udah la ada anak dara besaw panjang..tak nak tolong masak tuk dia...

memang pack habis rancangan hari ini untuk makan dan makan..selamat menjamu selera yupp;)

jeles banyak tau tak...;(

Ashiya Mizuki said... [Reply to comment]

msk sndri lah yunk oi..hehehe..

naseb u xjdik td, jimat bajet i..hehehe

apik pehe said... [Reply to comment]

aaaa..jangan la buli abah nga umi apik..nk kena pok?

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said... [Reply to comment]

amboi lauk2 yg sedap tuuu..byk nye leh abis x ni hehehe..kalau x bis, antor le umah sis ;)

YOUsoF said... [Reply to comment]

Waahh.. tersusun cantik jadual pemakanan Mish ek.. ;D



tengahari mantap!

belah petang pun boleh tahan kecur air liur ni.. hehehe




So sayangila isi syurga dunia itu sepenuhnya ok! ;)

Jay said... [Reply to comment]

umang aih.sodap bona makana ekau yo?den pun nak juga buek cam ekaulah.tapi den masak sendiri.hehe.:-P

Inchik Eman said... [Reply to comment]

amboi mish hepi gila kat umah. haihhh. melarat ah eman nk homesick pasni. Ya Allah, kena kuat ni.
;)

Arif Aiman said... [Reply to comment]

woah~
siap ada jadual makan..

syg parents =)

Bulan said... [Reply to comment]

welcome home! home sweet home ye!

Woofer Storm said... [Reply to comment]

ahhaa nmpak sngt kaki buli,sy pun selalu kena ni..ermmmm

*nak makan sekaki boleh??jiwang skit.,haaaa

awEEN said... [Reply to comment]

hehe..anak2 yg dduk hostel mmg akan dimanjakan..klu saye blk umah ckup 3 hari saye dimanjekan siang malam..masuk hr ke-4 abah gan mak bertukar watak jadik warden yg ganas trus saye kene kerahan tenaga..hahaha...

emieysandra said... [Reply to comment]

jelesnyer..kt org yg dok umah ni.

b@by ph@t said... [Reply to comment]

wah! mmmg knyg! agenda mknan sume wat air liur meleleh hahha

diana said... [Reply to comment]

wah..
macam dok kat hotel pulak..
main oder je ye??
hheheheh..

Farhan Zulhusmi said... [Reply to comment]

hehehe......
owh..dok rumah menambhkan berat badan erk...hehehe

Woofer Storm said... [Reply to comment]

nak buli kamu boleh??hahaaa
tahu kamu ini otai blogger,kalau malas tak yah join..yeaahh

http://www.wooferstorm.com/2011/04/first-giveaway-at-my-life-on-pixel.html