Tuesday, April 26, 2011

Mereka Yang Patut Diremove Dari Facebook

sekarang ni kan dunia dah maju. even adik Mish yang kecik cinonet pun ada Facebook. dulu main layan Friendster je. sape yang tak de akaun Friendster dulu memang kire boleh boooo la kat dia. sebab ketinggalan. kononnya la kan. eheee..tu la mentaliti zaman kanak-kanak. adeh.

tapi macam yang dikatakan tadi. sekarang kegemilangan Friendster diambil alih oleh Facebook. bukan takat budak-budak. atuk-atuk dan nenek-nenek pun siap ada akaun Facebook ni. kuat tol pengaruh sampai mereka yang dah berumur pun terjebak. alasannya? senang nak berhubung. haha. berhubung la sangat. ades. ntah-ntah layan Cityville. *imagine jap atok-atok dan nenek main Cityville..kah kah kah*

tapi skang ni rasa macam ramai sangat  je friends yang tak penting dalam akaun FB Mish tu. yang tak menyumbang apa-apa. mungkin mereka add Mish sekadar nak stalk gambar. nak stalk perjalanan relationship Mish with somebody. atau paper je la. makhluk-makhluk macam ni la yang i tak gemor bebenor. sebok nak ambik tau hal orang. pastu pergi kecoh satu kampung dengan sape ai kuar. dengan sape ai makan apa semua. arghh. annoying wei. tau tak? grr.. emo jap.

tapi kadang-kadang ada gak yang Mish approve budak-budak sekolah kawan adik-adik Mish, ahaks! konon nak tunjukkan yang ai ni kakak mithali la. buerkk! padahal haram ai tak kenal semua tu. ni semua sebab ai nak stalk adik-adik ai tu. haha. dan hasilnya, skang ai dah bau bunga-bunga cinta adikku dengan dot dot dot. haha.

kalau kawan-kawan blogger tu memang Mish approve la kalau cam. senang nak tau update entry dorang. ehee. so, korang bukan lah calon untuk diremove. =)

pada pendapat korang lak. makhluk camane yang patut diremove dari jadik friends eh??


23 comments:

Woofer Storm said... [Reply to comment]

remove je la sy..sy on je^^

aliarosli said... [Reply to comment]

hehehheheheh, takde fb

dayang said... [Reply to comment]

yg strangers dan guna nama pelik2 serta yg takde mutual friends langsung..mm..tu layak d remove. haha amacam mish?

Izzuddin Fauzi said... [Reply to comment]

X yah remove pn x per... Tapi lbeh baik jangan add lepas tu nak remove :D

myetech9[dot]com @ Enchik Nine

cik anum said... [Reply to comment]

remove org yg tak dikenali langsung ! ahaks.
lagi 1, anum tak suka org yg
add kita tu takde muka dia sndiri..
haishh.. huhu

emieysandra said... [Reply to comment]

tengok sesape yang langsung xde mutual friend ngan kita sangat2 layak untuk diremove!

laskar pelangi said... [Reply to comment]

Mish..jangan plak remove pelangi...

uwaaaaaaa~

Cik Ezy said... [Reply to comment]

skrg ni kene ati2 kat pesbuk..
tkot jgk org nk approve org xknl..
huhu..
yg add tp xtgor saye buang..
hahakk

Encik MamaT said... [Reply to comment]

encik mamat jarang add orang sebab jarang guna FB.. hehe.. jadi yang add tu kena tgk gak.. sapa.. kalo yang hanya add je.. malas nak approve.. hehe

Cik Miera said... [Reply to comment]

mish... haha.. u jgn remove i lak.. kih3... suka gmbar yg last tu..

Sofya said... [Reply to comment]

akak add org2 yg kenal ja.. yg malas nak kawan or tak kenal mmg tak add la..

Bulan said... [Reply to comment]

i pn byk remove org.tp mkin hari mkin bertambah la plak.adess

Budak Kampung said... [Reply to comment]

xda facebook..
ada friendster ja..haha----->

fiezah91 said... [Reply to comment]

hahaha..rasa nak remove semua org kat fb tu..boleh x? :P

Wanzi said... [Reply to comment]

betul la... ingat yg bukan2 kat FB tu nak remove jer...

eRza farEeha said... [Reply to comment]

hohoho...org pemes cm tu la kn..ohoho

acan ketot said... [Reply to comment]

sye suke remove orang yg sye x knal lgsug..
haha..
or org yg sye rse mcm nk ngengade jew..hehe

LittleGurl said... [Reply to comment]

kadang through network pom kite xpat taw org tu ok ke x..bile dah approv n masok lam fren list kite,baru la dpt taw dia ne si kaki mencarut bkn2. ee...sangat tak sukalah. jln selamat,tros remove and block. hahaha. tbaek kan?

fb ne bagos sbnrnye sbb kite ley jumpa balek kwn2 zmn skola,ley rapatkn hub ngn sdara mara yg kt luar ngara tu,yg jrg jumpe.depends pada kite cra nak guna peluang yg ade. xyah layan si polan si polan yg tah ape2. kalau agak2 ade segelintir yg menguji tahap kewibawaan,tros block je,senang cerita. yg gile seks blambak,igt kite ne suke layan la kan. ambek kau,skali kena kutuk. tros deam. haha. cayouk2!jgn takot dgn pemusnah fb. kikikiki

apik pehe said... [Reply to comment]

alaaa..adik mish dah berpunyer ker?uhhh..baru nak tackle

Woofer Storm said... [Reply to comment]

nak remove pun biar berhemah ye,tkt orang skit ati je..

*bila nak block sy ni?ermm ternanti2 ni

FasiHaH SupiaN said... [Reply to comment]

hehehe pernah! pastu prg tu add balik..hehe

diana said... [Reply to comment]

yang kita tak kenal dia tapi dia kenal kita..
heheheh

Cik Aish said... [Reply to comment]

hurm...aish penah remove org kat fb.
sebab dia annoying.
dah la tak kenal..pastu slalu sibuk hal org..
nyesal approve..
pengajaran btul..pasni taknak approve sebarang org lagi dah..

p/s mish mengada kan? haha blog da smart lagi nak tanya pendapat aish yg masih mentah ni..miahaha..geram betul