Thursday, April 14, 2011

Maaf ‎| Happy Birthday Eman!

maaf ni asalnya perkataan yang mulia. perkataan yang menunjukkan kita ni suka mengalah. ada orang cakap lebih baik mengalah dalam keadaan yang bermaruah. so, meminta maaf la petunjuknya. kalau keras kepala macam batu nak menang tu, kemenangan yang nothing kan? yang sia-sia.

kadang-kadang kita saja je berperang atau berdebat untuk menang sebab konon ego tinggi. malu nak mintak maaf walau dah terasa diri tu salah. seolah-olah menegakkan benang yang basah.

kadang-kadang, maaf juga satu cara penyelesaian pada satu masalah yang besar. seriyes. just say sorry, one word only, then everything will gonna be fine. mudah kan.

bila orang meminta maaf, mudahkan lah hati korang untuk memberi maaf.

tapi kan, bila dah dunia ni makin maju. otak manusia pun dah terlalu ligat berfikir. terlalu berkembang pun susah jugak. sampai bila kita cakap maaf pun orang boleh kata perli. aihh. tak paham betul la.


 ...............................................

nak amek masa jap nak wish birthday untuk Ahmad Amirul Aiman. korang semua kenal tak mamat nih? pemilik blog Inchek Eman. jom pakat pi serbu blog dia nih. haha. tapi tuannya skang duk bizi ngan exam laa..btw, gudlak Eman!


Happy Birthday yang ke 21 eh Eman!

psst~
Eman..hadiah birthday yang Eman mintak tu dah dapat kan kan kan..=P

6 comments:

Suara Kalbu said... [Reply to comment]

Happy Birthday utk kawan Mish tu ya.

Comelnya dak Mish ni dengan riben cinonet kat tudung dia tu :-)

apik pehe said... [Reply to comment]

maaf?mish xder wat salah pon kt apik..hehehe..

hadiah kt eman?alaaaa..apik nyer?

eRza farEeha said... [Reply to comment]

hepy birthday eman..

Inchik Eman said... [Reply to comment]

fu-yohhhhhh!
lawa laa mish pakai shawl. color purple tk lekang ennn!!!! haihhhhh.
AHAHAHHAA!

mishh thnkss sbb wish dlm entry. erkkk, sape plak Ahmad Amirul Aiman en? silap orang nih!!!!
AHAHHAHAHAA!

;DD

Cik Jari said... [Reply to comment]

selmat hari kejadian Blogger Boy

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said... [Reply to comment]

biasa lah. org zaman skang makin maju makin xpndai say sorry. hhehe

Happy birthday Eman :)