Tuesday, July 19, 2011

Bila Apapun Tak Siap, Barula Rasa Nak Kelam Kabut


merujuk kepada entry sebelum ni iaitu yang INI. Mish bakal berkhidmat untuk warga Pahang ok. ceruk mana, pedalaman mana, tak dapat dikenalpasti lagi. aiyaa. bikin gelisah gundah gulana lol. kan senang bagitau awal-awal. tak de la kelam kabut sangat kan. 

kenapa perlu gelisah? cool aje..hahaha..macam mintak lempang je muka ni kan. 
medical check up belum terisi apa-apa pun lagi. dengar cerita sekarang ni prosedur dah lain. siap ada appointment lagi. adoi. terlekat halkum jap. bajet ada halkum. haha. mana sempat. lapor diri Isnin ni. Rabu ni Terengganu cuti sempena Hari Keputeraan Sultan. masa makin suntuk. oh demm. surat sampai awal, tapi dah memang diri ni gemar bertangguh. rasakan. hahaha. gelak setan.

surat akuan sumpah pun sama la. kalau dah medical checkup belum. yang ni dua kali belum la kan. haha. kena pergi mahkamah siap. adoi. leceh. harap-harap orang tak ramai. hihi.

lepas tu uniform kelabu asap tu tak tau la dah siap jahit ke belum. asalnya mek cina tu cakap dua minggu je. tapi mana la tau terlebih makan tettt jadi lupa kan. ades. esok ingat nak pegi setel semua. bab medical check up tu memang tak boleh buat apa la. pasrah.

adoi. benda penting semua tak setel lagi. tertekan. dah paksa umi ambil cuti siap-siap hari ni untuk setelkan semua ni. hehe. baik punya anak kan. malas nak berdikari. esok dah berlaki susah kan laki lak. tapi ni laki dapat Sarawak. camana nak susahkan dia.. huwaa. sebak tetiba. cengeng!

kena berazam ngan diri sendiri. lepas ni keje jangan bertangguh. haha. baik punya azam. tengok perlaksanaan pulak. baik ke tak baik. hua hua hua.

22 comments:

muhamad hanif said... [Reply to comment]

masa itu emas..

baik buat cepat2..

LALLALALALALALAL,

Arif Aiman said... [Reply to comment]

apa bley cakap.. baca ja laaa XDDD

nuruashia ♥ said... [Reply to comment]

buat laa list mish..
pastu bru xde yg tertinggal baru xgelisah hhehe :)

cheqwa said... [Reply to comment]

mish,selamat berposting... ;D

dak eina said... [Reply to comment]

insyaAllah sempat.. jgn kalut2 tau dear..ngee :D

alif haris said... [Reply to comment]

hahahaha .. tu la mish suka sgt tangguh2 ..
haa rasakan .. :D haha *gelak klua tanduk

saiazuan said... [Reply to comment]

ape pun x boleh..hehe gambatte... jgn kelang kabut ;D

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply to comment]

bertanggih tu nikmat mish...hihi.akk suka tangguh kerja

Hana Soffelia said... [Reply to comment]

Buat satu2 Mish, jgn kelam kabut.. nanti ada yg tercicir kang.. hehe

..hizamirahim.. said... [Reply to comment]

haha.
susah kan keje bertangguh?
zami pon same je.
berazam je lebih.
tapi tetap bertangguh jugak akhirnya.
:P

diana said... [Reply to comment]

dulu kan medical check up tu dulu.
buat satu2 ye mish..
tu la betangguh lagi..

..ika itu aku.. said... [Reply to comment]

cool mish coll..huhu

biase la cm ni, keje dh dpt awl tggu last mnt gak bru jln..
ika pun suke bt keje last mnt..haha

Jay said... [Reply to comment]

hehehehe..sabar mish...yg penting surat akuan bersumpah tu dlu...medical tu boleh buat kat pahang nanti..macam Jay pun dulu dapat keje kat sarawak...mana sempat nak medical kat sabah...terpaksalah buat kat sarawak...hehehehe

YOUsoF said... [Reply to comment]

Gatal pulak halkum bila baca entry ni.. ;D


InsyaAllah semua ok, standard la tu kelam kabut sikit Mish, semoga semuanya dipermudahkan..

Harap² perlaksanaan pun secantik azam tu nanti heheh

iPai said... [Reply to comment]

hehe .. sama laa kita .. suka bertangguh, walaupun tahu bertangguh tuh tak elok ..

chemay said... [Reply to comment]

nanti posting betul2 tauu mishh.
:)

apik pehe said... [Reply to comment]

tukar laki la kejap..hjahaha

Wanie said... [Reply to comment]

huhuhu..bersemangat mish!
harap sume berjalan ngan lancar..

eh ehem2 dapat sarawak ye..
terpakse la berpisah..

Bulan said... [Reply to comment]

settlekan cpt yunk.nati x sempat :p

schaze zainn said... [Reply to comment]

selamat posting!

err mish ade halkum ke?agagaga

btw, uniform kelabu?

uniform apekah? hihi

laskar pelangi said... [Reply to comment]

boleh siapnya nanti..dont woryyy..slow2 ah

iPai said... [Reply to comment]

haa, dah siap ke belum tuh ?