Saturday, July 9, 2011

Perasan Diri Muda Sangat

Salam. hai semua~

pagi-pagi dah ada mood nak mengupdate. wakakakaka. apakah kebertuahan hari ini? kebertuahan hari ini? oh rosak bahasa jiwa bangsa kita. 

semalam Mish pergi Kuantan tau. lepas tu, pergi la jalan-jalan kat Kuantan Parade. lepas tu jalan punya jalan terserempak ngan satu jualan secara langsung pencuci muka ni. organic produk. still baru kat pasaran. lepas tu, amoy yang bertugas kat situ suh cuba. eh cuba? habis bedak Pixy aku. haha. ok, handwash je pun.

sambil-sambil dia buat handwash tu, sambil dia bercakap. cina punya skill berniaga memang terbaik. ramah ya ampun.

lepas tu lagi, dia cerita la pasal produk ni friendly dengan environment. lepas tu bla bla bla. kalau Mish cerita pun, korang bukan nak dengar. hahaha.so, klimaks entry ni adalah bila dia tanya, umur berapa? erk. umur? benci betul bila tanya pasal umur ni. sebab mesti laju mulut Mish jawab 20 tahun. lepas tu dia tanya, kerja ke belajar. Mish jawab la dah habis belajar. tengah tunggu kerja. 

eh eh. lepas tu, dia tanya " eh, dah habis belajar umur 20? hebatnya." terus je aku sentap jap. eh, aku jawab 20 ea tadi. omaigod. aku telah menipu. dosa! haha. cepat-cepat cakap silap. umur 22 tahun. dia cakap, sama la ngan dia. haha. muka seriyes merah pink pepel time tu. malu wei. nak lari pun tak boleh sebab tangan belum siap dicuci.

lepas ni jangan sesiapa tanya umur kat aku ok. kalau nak tu tanya la tahun berapa lahir ke apa ke. baru la membina sikit pemikiran. hahaaha.

25 comments:

Fad said... [Reply to comment]

tekala umo cf..hehe

muhamad hanif said... [Reply to comment]

HAHAHAHA,

org kata

*dah tua buat cara dah tua*




wakakakkakakakakaaa!!

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply to comment]

keh3..umur 20 dr hari tu tak naik2 ye mish?okey la tu..awet muda dan rasa muda!cam akak...haha.msh ngaku 29 sbb blm masuk nov kan.so 29 thn la.

Mrs.Yie said... [Reply to comment]

22 muda lagi dik..tersangat muda tu..hehe :)

nuruashia ♥ said... [Reply to comment]

naseb bek mish ckp umo 20 kalo ckp 12 cmne? wakakak

Fad said... [Reply to comment]

anda telah di tag..hehehe

http://dilamin.blogspot.com/2011/07/jom-berblogjogging-bersama-cik-pop.html

Bulan said... [Reply to comment]

hahaha.kalo org tye i umo bape sume org x caye. =p

apik pehe said... [Reply to comment]

kalau taknak orang tanyer..letak terang2 umur kat atas blog tu..hehhe..

|| a - j . E . E || said... [Reply to comment]

hai!! umo saya 28.. *erk tetibe*

emieysandra said... [Reply to comment]

haha..suke jwpn tuuu..amalkn sllu mish!! ;p

Arif Aiman said... [Reply to comment]

22 tahun yeeeeee~~~

Cik Aish said... [Reply to comment]

phewiitt awet muda la mishh..ahaks..tp kan mmg btul..cina mmg ramah bab2 pujuk org beli nih..tp kdg2 paksa2 lak..naympah la pulak camtu.haha

laskar pelangi said... [Reply to comment]

ewah bajet muda yeee ~ngade mish cowang nie...ada ke cakap umur 20..wek wek!sedar sikit dah tuaaaa eakk;)

alif haris said... [Reply to comment]

hahahahhahahahaha !
mesti malu ya amat kan ..

tapi takpe .. klu ckp 20 tahun pn mesti dia caya sbb mish nmpak muda .. err yeke ?? haha :D

eh muda2 ~~ hehe^^

Wanie said... [Reply to comment]

awet muda tu mish..hehe

last2 beli ke tak handwash tu?keke

diana said... [Reply to comment]

perasan muda la tu..
akak pun selalu je rasa macam umur 22 bila orang tanya..
kadang2 tersasul jugak..
"umur saya 22"
padahal 31 sudah..
heheheh

YOUsoF said... [Reply to comment]

;DD

Itu pasal la terus terang je lagi senang Mish bagi mengelak muka bertukar warna di kemudian waktu..

*Bedak Pixy ada banyak lagi tak? (jangan merah pink pepel pulak muka tu) ;P

Nour Akmal said... [Reply to comment]

huhu..ala..termuda 2 tahun je..ok lah tu..

.m y z. said... [Reply to comment]

hakhak .adoii kak mishh kak mishh. ziema pun ada experience macam ni jugak. masa tu ada driving class. masa tengah tunggu turn, ada lah girl sebelah ziema tanya umur berapa? dengan kompidennya ziema jawap lah 19 padahal masa tu baru 18. then ziema saje2 je lah tengok borang yang dia pegang. sekali kat situ, tarikh lahir dia 1992. 'apesal sama macam tahun aku lahir?'. bila ingat2 balik, ya ampunn. macam mana boleh tercakap 19. hahahahah. malu gila kot!

Aisyah Aina said... [Reply to comment]

hahaha...siapa suruh menipu kan XD

tapi takpe..mish memang nampak muda la :)

BENA said... [Reply to comment]

perasaan mude lagi ke mish ? hahaha .


hamboiiiii. datang kuantan! datang la umah benaaaa ! heeee ;)

ASaDa RyutaRo said... [Reply to comment]

nak mengaku muda sangat kan. hahahaha.. nasib baik dia ok lagi. mesti dia sembang2 ngan member dia jugak pasal kisah ni. hahaha.. *pikir jahat jap*

d_LA said... [Reply to comment]

eh, samelah umo kita..eh, tipuuuu..dla lg tua la..jauh tua dr mish..tp dla lg sensitif kalo tnya bab kawen...rs nk lari 800meter

syrupmasin said... [Reply to comment]

ohh..hai org tue :P

iPai said... [Reply to comment]

baru je nak terkejut mish cakap 20 .. hahah .. rupanya tersalah sebut .. hehe