Sunday, February 13, 2011

5 Tahun Nanti...

jom jom Mish ajak kamu semua sama naik jet merentasi masa ala-ala laci Doraemon tu. haha. rutin seharian di dalam bilik buat otak jadi beku jap. nak bukak nota siang hari memang bukan aktiviti terpilih la sebab memang tak biasa sangat study waktu siang. tapi malam pun macam la aku study. haha.


di pendekkan cerita yang bakal panjang ni. sambil minum Milo Fuze pekat dan padat, meh kita goyang-goyang sikit cawan tu sambil pikir, dimana kita pada 5 tahun akan datang. siapa kita waktu tu. apa kita akan buat waktu tu. ahaks! macam wanita berwawasan dan berkaliber sangat la pulak bila ajak korang pikir macam ni kan? haha. 


5 tahun akan datang means tahun 2017. pergh...usia? kenapa mesti berahsia?? masa tu umur Mish baru 17 tahun kot. muda lagi. kan kan? insyaAllah kalau dipanjangkan umur, dapat la celik mata lagi untuk menikmati tahun 2017 tu. 


kerja Mish masa tu adalah Penolong Pegawai Farmasi. tu pun kalau tak sambung belajar la. dah tua-tua ni rasa mcam otak dah tepu kalau nak sambung pun. hehe. dan masa ni jugak, kontrak dengan government dah lama tamat. nak lari pergi private pun boleh. tapi rugi la kan.


mungkin masa ni Mish dah kawen kot. euww!! gatalnya. kan kan? mana ada. baik la kawen awal untuk mencegah perkara yang tak sepatutnya kan. haha. sape la Mr. Right. harap-harap calon yang terkini tu la yea. hehe. tiba-tiba rasa macam matang pulak bila sebut sal kawen ni. aihh..


kalau dah kawen, emm. mungkin siap-siap dah ada anak sekali kot dalam masa 5 tahun ni. waa. best nya ada anak. harap-harap anak first perempuan. bestnya dress up kan baju untuk anak perempuan i nanti. erk.. dah berangan ni, nak beli dress seksi-seksi untuk anak i. nak beli singlet warna purple, pastu pakai ngan seluar tiga suku tu. ouch! gatal nya ibu mu ni nak. haha. masa tu dah jadi agak bertanggungjawab la dari sekarang. almaklum la. ibu mithali. anggaran umur anak masa ni..emmm...2 tahun. auww!


5 tahun akan datang, Mish adalah seorang pekerja. bukan lagi pelajar macam sekarang. nak cuti, nak holiday apa semua mesti dah kena kurangkan kan? hurm. tak pe. masa ni dah pegang duit sendiri. so, kalau sekali cuti tu bolehla berholiday kaw-kaw kan. kalau kerja jauh mesti la selalu kena jenguk parents kat Terengganu kan. ish, mintak-mintak tak dapat yang jauh-jauh. anak manja katakan..haha..


haha. ok. tu je yang sempat berangan sebab air Milo Fuze pekat dan padat dah habis pun secawan. 


korang pulak lagi 5 tahun kat mana??entah-entah jadi adik ipar Mish ke. jiran ke. kawan ke. menantu ke. haha. yo yo o la kau Mish. adeh!

31 comments:

.: iEyLa :. said... [Reply to comment]

ermm..die dah start dah...
haha...best gak berangan petang2 ni..haha..
nak g buat MILO jap..haha

Azmi said... [Reply to comment]

5 thn lagi??
azmmi keje ngn gomen lagi kt...hah...
aduh bila la nak ambik ijazah pulak..mish tak pe lah pompuan...

RuSh D said... [Reply to comment]

amboit berangan mish nie..huhu...5 tahun yg akan dtg, lom pikir lg..huhu

Cik Ezy said... [Reply to comment]

arap sume tu jdk kenyataan..
=)

Bulan said... [Reply to comment]

mood ada ok ka petang nie?ahakss

tomato said... [Reply to comment]

nak jadik menantu mish ! boleh tak ? wink2* :P

cikgu ainura said... [Reply to comment]

mish.. ntah2 t kita jadi biras... euw,,,, awalnyer... hehehe

eRza farEeha said... [Reply to comment]

5taun akn dtg bkn 2016 ke yunk..wahh..ank pompuan??hoho..bwk jmpe aunty erza dlo ye..ahha

me suya said... [Reply to comment]

mishh, 5 tahun lagi?? harapan nak jadi isteri kepada si dia je lah.. hahaha kalau duk belajar lagi pun masa tu tak kisah la.. jnji bukan lagi first degree ^^

good luck mish :)

najihah sahami said... [Reply to comment]

@.: iEyLa :.

haha..terliur ke yunk??

najihah sahami said... [Reply to comment]

@Azmi

hehe..tu la..so..azmi tak boleh malas2 dah la..hak2

najihah sahami said... [Reply to comment]

@RuSh D

hak2..kena pikir 5 langkah ke hadapan. baru la ada matlamat hidup ni. haha. poyo!!

najihah sahami said... [Reply to comment]

@Cik Ezy

aminn~!!

najihah sahami said... [Reply to comment]

@Bulan

buat2 ok!!hak2

najihah sahami said... [Reply to comment]

@tomato

menantu ke hantu yunk?ish...hehe

najihah sahami said... [Reply to comment]

@cikgu ainura

waa..berbiras kan cikgu??syok gak tu. hehe

najihah sahami said... [Reply to comment]

@eRza farEeha

opss..aah la..hehe..thanx sayam!!2016 upenye..haha

najihah sahami said... [Reply to comment]

@me suya

hehe..tu la..thanx dear!!

akU GaDis said... [Reply to comment]

uit mishhh,, nak kwen je ea? hehe,,

neway,smoga smuanya tercapai,, amin=)

ghost writer said... [Reply to comment]

5 tahun akan datang...

bisk jumpa mish kat farmasi..

ain revival said... [Reply to comment]

nak jadi DOSH officer..hehe

strawberry said... [Reply to comment]

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://ting-tong99.blogspot.com
http://hasmeehaslina.blogspot.com/
http://smkdatukbahaman.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kajang Pak Malau kajang berlipat,
Kajang hamba mengkuang layu,
Dagang Pak Malau dagang bertempat,
Dagang hamba Tumpang lalu

Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami. Salam sebuah persahabatan salam satu perkenalan dari blog kami... Moga kami mendapat maklum balas dan respont yang baik dari blog anda...

Kalo da mesin masa ajak sy sama jln2

M a W a D D a H said... [Reply to comment]

jangan lupa lepas 5 tahun, belanja adah makan steamboat...adah tuntut tau...ahakss

shida saje said... [Reply to comment]

hope 5tahun akan dtg untuk mish mnjd knyataan =)

najihah sahami said... [Reply to comment]

@M a W a D D a H

er..masa tu mish dah lupa adah kot. hahaa

Cik Yana said... [Reply to comment]

Eh! 17 tahun dah jadi penolong pegawai farmasi? Pastu dah kawen. Musykil3. Mish, berapa umur kamu yang sebenarnya? Hahaha~

M a W a D D a H said... [Reply to comment]

amboiiii...lupa orang...sampai hati...:(

najihah sahami said... [Reply to comment]

@Cik Yana

hak2..twenty something la yunk. saje je melawak tu..hehe

najihah sahami said... [Reply to comment]

@M a W a D D a H

opss. ye la..mish ingat. tp kalau mase tu dh lost cntact mish siap akan wat iklan lagi kat sinar harian ea. haha

Belalang Hijau said... [Reply to comment]

5 tahun lagi belalang jd belalang pencen! nak lompat pun dah x larat...

ngee

nur aisya humaira said... [Reply to comment]

woww,muda lgi mish ni..:)
5 thn akan datang,saya da keje..insyaALLAH..:)