Tuesday, February 8, 2011

Perkara Yang Perlu Dibuat Bila Berhadapan Dengan PENIPU!!

korang tak pernah ke berhadapan dengan penipu ni? tak pernah ea? wah!! bertuah badan seyh!! Mish selalu berhadapan ngan penipu yang selalu je menipu konon dia ada penyakit kronik la, dah nak mati la, konon dah kawen la, padahal nak ambil kesempatan berdua-duaan ngan boyfren. ceh. menipu la kau. tak kemana pun kau nanti. ahaks! teremo sudah. adeh. kena belajar kawal hormon la macam ni. haha.

kalau macam Mish la kan. bila si penipu ni sedang menipu Mish, macam-macam cara Mish cuba praktikkan ikut atas kesesuaian masa dan tempat la. contoh nya macam :

buat-buat bodoh. seriyes. si penipu tu akan merasa sangat la fed up bila dia semangat nak MENIPU dengan cerita-cerita khayalannya tu, tapi kita boleh buat bodoh. agak-agak kalau PENIPU tu dah tak tau malu, teruskanlah bercerita. sumpah haku malas nak layan. hahaha.

buat-buat tanya dengan soalan untuk perangkap dia. ni memang selalu Mish buat. tapi tak pernah nak insaf pun. memang dasar suka MENIPU kot ni. adeh. biasanya orang yang biasa MENIPU ni jarang dia ingat cerita atau skrip asal yang di TIPUnya kepada si mangsa. so, amek la kesempatan ni dengan buat-buat tanya, "eh, bukan hari tu kau cakap....". nah, kan da kantoi. haha.

korang berpakat dengan mangsa-mangsa lain yang turut TERTIPU macam korang, untuk jumpa si PENIPU tu. lepas tu pakat gasak dia ngan soalan yang sering berlegar-legar kat minda korang yang kuat mengatakan bahawa itu adalah tipu! gasak sekuat yang boleh. kasi die semput dengan PENIPUANnya.

konon PENIPU tu cakap die balik sebab bapak dia meninggal. k fine, tapi hati kau cakap dia sebenarnya nak pergi tempat lain. apa lagi, korang tagged die dalam satu post kat FB berbunyi " takziah kepada Si Polan atas kematian bapanya semalam. Al-Fatihah " hah, agak-agak kalau adik beradik dia baca mau berasap tak hati??

siakap senohong gelama ikan duri,
bercakap bohong lama-lama mencuri.

Nauzubillah. mintak-mintak kita dijauhkan dengan semua ni. aminn~

cara terbaik, senyum je bila ada orang mereka-reka cerita dusta. haha. yeye je haku ni. adeh!

setiap orang ada cara tersendiri untuk melarikan diri dari penipu ni. what say u??

17 comments:

MiSs TOrA said... [Reply to comment]

hehe..penipu mmg pandai menipu =) tapi tora pn kdg3 menipu gak ni hehe..tp menipu utk benda baik jgk ler..blh cenggitu =)

nulhazwany abdul malik said... [Reply to comment]

pernah buat macam tu jugak.. haha padan muka..

ada classmate pernah cakap dia ada barah otak. cuti sehari , esoknya dia dtg sekolah dia kata baru lepas operation, padahal nampak macam biasa je. menipu tol.

orang macam ni saja nak cari publisiti murahan. haha

Bulan said... [Reply to comment]

satu lg mish.cili muloot dia.ahakss
yunk,wat tutorial sal kotak purple tu plak.cun ah i tgk.ehee

♥ saya kawan najihah ♥ said... [Reply to comment]

hahhahahahahahahahh~
i like dis mish....
m pon mangsa penipuan...
tahniah buat dirimu yg selalu kena dgr penipuan yg menjadi2 itu..
sabOoooo jela mish tayunx...blerk =p~

padin said... [Reply to comment]

mish ni bt cerita tipu ke betul ni keh3

eRza farEeha said... [Reply to comment]

sabo ye yunk!!i setuju ng bulan..kasi cili kt die..ahah

S..U..D..@..I..S said... [Reply to comment]

pernah kena tipu ke mish...
siap ada tips...

nazirulhazwan~ said... [Reply to comment]

sabo ye mish!!i setuju ng bulan ngn ezra..kasi cili kt die..ahah<---komen copy kire copycats ker??haha

M a W a D D a H said... [Reply to comment]

bila orang dah tipu kita sekali, dah rasa cam malas dah nak percaya die lagi...yer dak...

.:: dieylah :: said... [Reply to comment]

betul3...angguk3 mcm upin ipin...
hehe...sape yg tipu mish nih? hehe..
sabar je la k.. ^^

Azmi said... [Reply to comment]

tips bombastik tu mish..kah3...
bese nya org suka menipu nih dia lagi semangat nak menipu bila kita buat2 percaya..haha..bodoh

LadyBird said... [Reply to comment]

xnakla jumpe penipu..

Cik Ezy said... [Reply to comment]

tipu2 nt kantoi.. parah2..
baek jgn menipu..
=)

Eman said... [Reply to comment]

tu ah kan mish.
senyummmm jek kalau ade org wat cerita pasal kite.
=))

CIK TOM said... [Reply to comment]

xsuka penipu...mish mucuk2..rindu la mish ;)

fatynadia said... [Reply to comment]

haish. nampak sangat penipu tu memang PENIPU! kalau orang ada sakit kronik mana lah dia nak gebang2 dekat semua orang sebab dia tanak orang simpati lebih2 ngan dia. kan kan

alif haris said... [Reply to comment]

alif tido jew bile berdepan ngn penipu neyh .. haha !