Sunday, February 20, 2011

Ciri-ciri Pelajar Berdedikasi dan Bertanggungjawab dan Berwawasan serta Berjaya!!

eh, nak tambah lagi kat tajuk tu. 'CONTOHI SAYA!'


ciri-ciri pelajar yang berdedikasi + bertanggungjawab + berwawasan serta berjaya adalah seperti dibawah.


1.)  selalu mengulangkaji pelajaran. (SALAH)


2.)  study sampai lupa nak tidur. (SALAH)


3.)  buat nota ringkas dan cuba fahami apa yang dibaca. (SALAH)


4.)  tidak suka membuang masa. (SALAH)


haha. jangan terkejut ok. ni memang benar. semua yang dinyatakan di atas adalah bukan ciri-ciri penting untuk menjadi seorang pelajar yang mana seperti diatas. sebaliknya, anda hanya perlu buat satu perkara sahaja. khas untuk blogger. diulangi, khas untuk blogger sahaja. kamu pembaca entry ni? tapi kamu bukan blogger. oh, kamu sangat rugi sebab kamu takkan dapat tips yang berkesan macam ni. 


dipendekkan cerita, cara nak jadi pelajar seperti yang dinyatakan adalah..

  • jarakkan waktu update blog!
yeah!contohnya before ni korang selalu je update. sehari dalam dua tiga entry. lepas tu tiba-tiba kamu senyap. dua hari tak update. waa! sebagai student, mesti orang akan fikir, busy dengan study ea?? automatik, orang tu akan berfikir, waaa. budak ni mesti rajin, pointer mesti gempak dan result memang meletup ni. sanggup tinggalkan blog yang selalu tak terabai tu untuk study. waaa. mata dah blink blink. sebab? sebab  teruja.

haha. see? dengan tak update blog je orang dah tau yang korang ni merupakan pelajar yang bermasa depan cerah. konon sanggup ketepikan blog untuk kejayaan yang abadi. hahaktuih!! padahal, korang tak update sebab banyak kerja tertangguh yang dah hampir tarikh submit. hahaha. bukan orang tau pun kan kan??

biasa la student. selagi tak digasak, lagi tu mereka bertangguh. last-last, padan muka! haha. terasa? gelak la kat diri sendiri. ^_^

psst~
lagipun malas nak update blog sebab out of mood. serabut ngan urusan duniawi. adeh. benci perampas ok!!
:P




28 comments:

M a W a D D a H said...

urusan ape yang duniawi tu mish...student memang life camtuh..ahakss

sab said...

haha. xboleh la mish ni!! adeih. :p

najihah sahami said...

@M a W a D D a H

haha..ntah la adah.macam teruk jebunyi kan.hahaha

najihah sahami said...

@sab

haha..tengah bosan la ni cik sab sayang oi.hehhehe

iwan_dextrous said...

hahaha..suka-suki dia je...ahakz

eRza farEeha said...

wahh..u mmg pelajar cemerlang...

perampas!!??

nelly said...

haha .memang pelajar yang baik

adan said...

yg last sekali tu.. benci perampas..! kekasih dah di bawa lari ke? kikiki

najihah sahami said...

@iwan_dextrous

hahaha...opkos laaa!!

najihah sahami said...

@eRza farEeha

haha..cemerlang la sangat!!

najihah sahami said...

@nelly

haha..baik kuek kuek kan??

:P

najihah sahami said...

@adan

haha..ops!!!perampas biskut laaaa....

:P

nuriz said...

blogger yang sama blogger je paham ni hehe
kalau budak sekolah yang takda blog dia tak paham kot kalau dia jumpa entri ni..

kalau blogger kekeringan idea..elok le dia stop kejap pi makan2 angin pi menung2 ke mana tau pastu dpt idea :)

RuSh D said...

lawak jer..hahaha...

laskar rainbow said...

ngadewww toi si Mishhh...lama tak hupdate..pasti duk menyetadikan diri kn3..;DDD

stdy rajen2..jgn mls2~~
;DD
adoiyaaa awat lak xde mood bagai nie

Cik Ezy said...

keh3,.
bgos la info ni..

.:|kamaryeah|:. said...

haha~
terbaik lah~
all d best mish~
semoga dpt mood kembali~

Fello Ariza said...

mek.. canne mcm sye nih mmg pmalas nk hapdet blog? haha

miss chekleen said...

tebaek tuh entry..hehe

apik pehe said...

yakkk..sape plak perampas ni?haishhh...

mish keno rajin2 tau..sem akhir doh loni..nati nok kijo plok..pahtuh kawen..x sabar apik nak tunggu..hehe

|| a - j . E . E || said...

tips untuk diri sendiri tuh :p

emieysandra said...

same ah, sibuk ng urusan duniawi..huhu

.:: dieylah :: said...

hahaha...setuju ar...

tp dila x update sbb bukan study...kelas sehari je smggu..giler nak rajin..hek2..sbb internet xleh kat bilikk....waaa...

mish sure plejar gempaq tu...hihi..gurau je..^^

n u r k i m a said...

jom la study..jgn asek berblog je..huhuhuhu~

Suara Kalbu said...

Hadoiiiiiiiiii la Mish...

Ciri-ciri itu agak-agak ada pada akak tak ? Dah sewel dah akak ni duk mikir kijo hok melambok atah mejo denge hok dale palo nih

alexa yussida said...

ape yg duniawi n perampas2 lak ni mish:D mmg ideaa baikk punye la mish:D

Izan Ishak said...

salam singgah sini mish...

auwww...rindunya ngan mish. k.izan pun dah malas nak bw skrg nih. just hapdet belog. itupun ntah apa2...huhu

Bulan said...

jangan malas2.nati i gigit u.ahakss

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...