Thursday, February 3, 2011

Iman Demam Korea Lagi I My SweetHome!

salam sejahtera semua. hehe..alhamdulillah Mish selamat sampai kat umah pukul 2.30 pagi tadi. tak menjadi hal sebab bas Ekspress Tasik Kenyir memang laju dan sentiasa meletop kalau bab sampai ke destinasi ni. tak pernah lewat. ahaks! bodek sebab nak diskaun tiket bas. haha.


ok, ni nak cerita pasal si Iman ni. ingat lagi Iman adik bongsu sang keladi i tu? hehe. tak ingat sudah. tak penting pun. cuma nak cerita ni, disebabkan semalam sampai awal pagi, so, pagi tadi, ade ura-ura qada la tidurnya kan kan? pastu dalam pukul 9 lebih ada satu raksasa datang hempap perut selim melim i. adeh. senak jap. tenyeh-tenyeh mata, ish, Iman rupanya, tak ubah-ubah habit die suka hempap perut Mish. salah satu taktik nak kejutkan akak yang dirinduinya ni la kununnya. haha.


bukak mata je terus die mintak Ooo.ooo..eh, korang tau ke die mintak ape? haha. tu la lagu peberet die. No Others - Suju. adeh. rasa nak piat-piat je telinga. orang ngantuk-ngantuk die boleh pi mintak video tu. dah la berlagak, tak nak tengok yang dalam henset. nak tengok yang dalam laptop. adeh. ok, Mish pun bangunla bukak bag, dan amik laptop. dan seterusnya bukak la video tu kasi die tengok, dah bagi tengok, nak banyak songeh pulak. mintak lagu No No No No..lagu ape?  hehe. Take Care of My Girlfiriend - B2ST. hampagas punye adik. 


owh, tu kisah si Iman. pastu kalau duk umah biasa la kan. tak boleh nak bermalas-malasan macam duk asrama. duk asrama kau nak tidur sampai tengah hari pun ada roomate kau nak membebel? ada? kalau ada lempang je laju-laju. tapi ni kat umah. duk rilek sikit pasti umi bising. hehe. ye la. kau goyang kaki, tapi pinggan mangkuk kat sink tunggu hantu datang basuh eh? haha. kena sapu umah la, tolong umi duk dapur la. adeh. makan je tau. haha. tu la beza duk umah ngan hostel. duk hostel, makanan tak sedap, tetap kena bayar.  lepas makan, buang je polisterin. kalau duk umah, makanan memang heaven, free lak tu. tapi pas makan kena basuh pinggan. kalau makan satu pinggan, tapi kena basuh berpinggan-pinggan. paham maksud Mish? ahh. tak paham sudaa. haha.


gembira kot dapat balik umah. even mish balik just untuk 2 hari sebab Sabtu pagi dah naik bas balik, tapi tak kesah la. sebab adik-adik lain semua balik jugak. hehe. kalau tunggu cuti pertengahan semester ni ada yang tak dapat cuti. huhu. 




semalam kawan-kawan Mish yang ikut trip ke Melaka tu hantar MMS. gambar mereka berhepi go lucky la kununnya. adeh. jeles? tak kuasa la. haha. 


psst~
semalam masa keluar kat MidValley, Isma Daniel dan pasangan beratur kat depan i betul-betul masa nak beli tiket wayang kat GSC. pastu masa nak masuk wayang pukul 12 tgh hari, terserempak Shamsul Yusuf ngan kawan-kawan. hensem siot. terus jatuh hati. hahaha. oh, SHaolin sangat best!! seriyes. 

22 comments:

eRza farEeha said... [Reply to comment]

wahh..hantu wyg u,...ahaha..
comel iman tu..asal xltk gmbr die..gmbe u lak..ahha

syrupmasin said... [Reply to comment]

betol2..duduk umah ta bole tido sampai senje..

Amyna said... [Reply to comment]

Iman Oh iman.. lama kan dia tak jumpa akak nya.. so terpaksa lah meredhakan saja ya mish.. hahahaha!!

laskar rainbow said... [Reply to comment]

wahhh! suke yeee dpt balek;)
dapt jmpe si iman~

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> eRza farEeha:

haha..jangkit ngan irfan yunk. wuhaha. xde gambar latest die lagi yunk. huhu

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> syrupmasin :

hehe..tau xpe..

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> Amyna :

hehe..tu la myna..xpe..nanti esok2 kalo rindu susah lak. hehe

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> laskar rainbow :

tau xpe yunk.akhirnya balik jugak ke rumah. hehe

cikgu ainura said... [Reply to comment]

melayan kerenah adik2 tyme cuti.. best2... :)

nur aisya humaira said... [Reply to comment]

Assalam...
waa,jeles tang jumpe shamsul yusoff tu..wakaka...
tk pernh lgi terserempak ngan die...:)

Puan Besar Shag Yahaya said... [Reply to comment]

Haha. Manja gila si Iman tu okeh. Kalau Adeq Shag, dia masuk bilik mintak kebenaran je nak bukak laptop. Lepas tu dia geledah lah kot2 ada cite kartun baru. Haha ;D

Kenapa tak tangkap gambar dengan mereka mereka? Boleh Shag jealous kejap! haha :P

Entri terbaru Shag : Surat tak rasmi untuk Nelly

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> cikgu ainura :

tau xpe..ehee...

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> nur aisya humaira :

haha..tu la..teruja sangat.adeh...

najihah sahami said... [Reply to comment]

>> Puan Besar Shag Yahaya :

hehe..ni baru setaun lebih yunk..haha..shag pun ade adik tecik ea. best kan??

mana dan nak amek gambar yunk..mish sampai semalam semua dh tdor.hehehe

little cart00n said... [Reply to comment]

shaolin sumpah mantap!
buat air mata ni tumpah kot..
mmg insaf jap tgk cite tu..
heee

Bulan said... [Reply to comment]

yunk,iman leh jd best fren i tuh.ahakss

cik Ladies said... [Reply to comment]

haha ,, ooo . ooo .. ooo ..
NO OTHER ..!

IMAN msti comel kan .. huhu :)

ghost writer said... [Reply to comment]

mish punya pengaruh lar tuh sampai sang keladi pun minat...hihi

zirconia said... [Reply to comment]

eh mish gi mid ke hari rabu? tak jumpa pun. huhu. best duk umah eh mish. Iman tu suka buli kakak dia ye :D

sab said... [Reply to comment]

sweet mish senyum :)

♥ saya kawan najihah ♥ said... [Reply to comment]

melaka bez melaka bez..tp ketua ajak p melaka cabut lari..yakni namanya najihah sahami..hoorey..melaka bez...moO..moO..mOo...muaxs~ blerk! =p...

Woofer Storm said... [Reply to comment]

kim slam ngan iman..

#juga kim slm ngan jihah^^