Wednesday, February 9, 2011

Berhati-hati Kepada Pengguna Facebook!!

Sekarang ni dunia serba maju. serba moden. masing-masing dah ada kemudahan internet tak kira la daripada sumber broadband ke, streamyx ke, P1 atau paper je lah. yang penting mereka yang ada internet tu most of them ade akaun facebook kan. konon kalau tak de facebook ni kolot la. fuh??sape cakap?? dush yang berkata macam tu seketul! haha.

out of topic!bukan gaya Mish la nak menulis skemna macam tu. adeh. tak kena ngan jiwa.

korang ada facebook? ade? tak de? kalau tak de sila pergi buat akaun facebook korang! cepat!! ini adalah paksaan. haha. tetiba datang mereng. adeh.

memandangkan korang ada facebook, sila la berjaga-jaga dengan akaun facebook anda.
  1. jangan bocorkan password akaun anda.
  2. jangan sesekali tinggalkan laptop atau desktop anda dengan keadaan akaun facebook yang belum di logoutkan dulu akaun korang k.
sila ambil pengajaran daripada peristiwa ni yea. haha. jangan la seriyes sangat muka korang baca entry ni. adeh! semalam Mish kenakan kawan Mish. Mish updatekan status dia kat facebook masa die pergi tandas. sape suruh dia tak logout. kan kan.


alih-alih semalam, masa Mish duk syiok-syiok gayut ngan Cik Bulan Jelita (err. jelita tu pengakuan Bulan yea!) kawan Mish ni pulak masuk bilik. Mish buat dek je la sebab ingatkan die ni buta IT. (memang buta pun. haha) alih-alih ampa tengok ape yang dia balas kat Mish. adeh.


yezza. yang belakang tu adalah Nor Suzilawati si mangsa Mish!!
boleh sakit jiwa dengan akaun FB ni.

22 comments:

Tuan Penasihat said... [Reply to comment]

aeiii apeda main main akaun FB orng ni?
bahaya tau.
boleh gaduh nanti. huhuhuu...

Mat Ganu said... [Reply to comment]

owh, pernah kene gak camnie...hehehe

azwa_amani said... [Reply to comment]

huhuhuhu...kelakar lah..

nazirulhazwan~ said... [Reply to comment]

fuh, paling persan tu.hahahaha padahal die yang tulis, saje je buat2 ayat kononnyer die terkene;p

misz sheyla said... [Reply to comment]

ngeh2..biasa gak wat benda2 cenggini kat fb membe..hahahahaha

chenta hatie said... [Reply to comment]

hahaha.hingat kn psl ape lah td...
adeh bole lak men balas2 yer..sekali kna btg idong sendiri..hahaha..cian tol...nway...bt suspen jerk.!

DaK CoMoT said... [Reply to comment]

wuuuu...bahaya2....kalau melawak2 camtu xpelaa..kalau sampai menjatuhkan maruah..parah2..huhu

cik Ladies said... [Reply to comment]

bhaha !! lawak je.. siap buat pengakuan lagi tu.. Mish Lollypurp mmg cntik pun .. :p

Cik Moon said... [Reply to comment]

haha.. tu yg bahaya tu klu x logout wlpun sekejap..

Bulan said... [Reply to comment]

hahahaha..syok2 tgh story mory ngan i ade org wat jaat kat fb u ek..
bgus gak suzie ckp cmtue.hahahhaa

Izan Ishak said... [Reply to comment]

hahaha...mish, tu lah...kan dah jadi status camtu. mmg bahaya kalau tak log out siap2 tau~

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

haha macam2..bahaya tol kalau lupa nk logout.

eRza farEeha said... [Reply to comment]

fulamak..status xbley bla tuu..ehhe

nuriz said... [Reply to comment]

huhu bahaya bahaya ni..nasib baik kwn2 je

si para para said... [Reply to comment]

dua dua pun sama je.hehehe

.:: dieylah :: said... [Reply to comment]

betol2 gile la..hahaha

nadzirah aqilah said... [Reply to comment]

hahahahaha... giler gempak tba2 status mish kan.. terus dpt liputan umum.. bahaya2...

Cik Ezy said... [Reply to comment]

hihik..
nakal betol..
=)

Azmi said... [Reply to comment]

haha kan dah terkena balik tuh

JuanYuan said... [Reply to comment]

syok erk bahan membahan..hak3

g0m0k9enDek said... [Reply to comment]

mish! ak pon penah buat camtu ngan kengkawanku... hahaha.. masa belajar dulu.. mengamok sakan dia.. hahaha

tomatokering :) said... [Reply to comment]

hahaha ! nakal ek @ ;P