Thursday, February 14, 2013

E-day #1 : Review Baju Tunang

Assalamualaikum w.b.t.

Ehemmm. Berdehem sket. Kot kot la lain bunyi dehem Mish sebelum tunang ngan lepas tunang. Haha. Ini semua poyo. Tak caye rasa dah 3 hari jadi tunang orang weh. Orang cakap seri tunang pun tak hilang lagi. Haha. Kuattt tehh main angin. Cium-cium tangan pun terbau lagi tangan mak mertua sarung cincin hari tu. Kah kah kah. Overnyewww.

First of all, Mish nak citer pasal baju tunang hari tu dulu. Baju simple yang amat je pun. Untuk tunang ni, Mish terliurrrr sesangat baju peplum. Nampak sweet je orang pakai. Hee. Kalau nak upah jahit baju ni, kena cari kain betul-betul tau. Kena cari kain yang berat supaya dia flowy cantik giler bila dipakai. Hee.

Untuk warna, Mish memang nak kaler pepelllll cair ni. Lawa.nampak la sikit sopan sebab ai ni bukan sopan sangatt pun. Haha. Itu adalah strategi nak pikat keluarga belah encik tunang. Haha. Lepas tu Mish combined ngan kaler kelabu sebab suka tengok baju tunang si Linda Roslan. Alih-alih tersama pulak dengan baju belog Mish Lollypurp. Haha. Ini yang dikatakan jodoh tak berbau. #_#

Untuk baju Mish upah kat tailor yang buat uniform kat bandar Bera. Dia amek rm80 sepasang ntuk peplum. Berbaloi sebab auntie ni jahit uniform Mish memang selesa. Lace tampal dekat pinggang ngan lengan tu Mish beli kat kedai kain Megalace je. Macam pilihan ada u olls. Nak jahit sendiri malas,so, bazirkan around rm10+ suh auntie tu jahit jugak. Giler pemalas kannn. Haha.

Tudung pulak pakai tudung kain jojet biasa je. Asal-asal nak pakai shawl. Tapi time nak tunang hari tu tetiba je semua kedai takde jual shawl yang macam Mish idamkan. Haiyaa. Even pakai bawal biasa pun, kau pakai veil ngan kerawang kat kepala terus nampak gojes sikit. Hehe.

Kepada yang belum bertunang tu, mohon segeralah bertunang sebab perasaan jadi tunang orang serius lain. Hati dan jiwa pun makin lembut wehh. Kena jaga-jaga. Hehe. Tapi pape pun, bila jumpa sape-sape kat jalan yang tanya, "kau datang ngan sape?" Dengan bangganya kau boleh jawab "aku datang ngan tunang aku.." hee.

Nanti lepas Mish kahwin Mish cakap segeralah berkahwin pulak. Haha.

12 comments:

siti saerah said... [Reply to comment]

waaa tahniah kak. nak kad kahwin ;)

zuera said... [Reply to comment]

mish.. tahniah dear... :)

pha is said... [Reply to comment]

pergh.. pha is yg baca ni pun dah eksaited.. hhahahaha

Pn.Mieza Fadzly said... [Reply to comment]

cantik..congrats dear ;)

diana said... [Reply to comment]

bertunang pun berseri2 macam pengantin nih...heheheh

cik violet said... [Reply to comment]

wahhh.. congrats mish.. diam2 :)

Cik Diana said... [Reply to comment]

tahniah. selamat bertunang. :)

emieysandra said... [Reply to comment]

Lawanyer mish..tahniah dear, cpt2 kawin lak =)

Innanie | Ariffin said... [Reply to comment]

ayat tak tahan, kepada yang belum bertunang silalah bertunang cepat. hamboiiiii!!!! terasa kita tau. hahahah. cantik sngt awak jiha. memang mengancam. nice colour combination. a great congratulation to you!

Cik Tia said... [Reply to comment]

jeles =='

dina diana said... [Reply to comment]

kamu sangat cantik dengan purple..=)

laskar pelangi said... [Reply to comment]

Phewittttt!
Baru sempat nak terjah terjah blog.Omei ngatttt baju tunang sama dengan kaler blog dia.Sweet muwittt nyeeeee:)

Mish, cantik sungguh peplum tu,tak sangka tempah,ingatkan beli yg siap..Warna pepel dengan kelabu, macam oke oke gak kan.Nampak ayu gituuuu:)

Mish,cepat kaweng!