Tuesday, February 5, 2013

Kahwin itu NGERI

pungpangpungpang..tolong percaya. Budak Mish yang dulu selalu duk menggedik manja gelebek gatal nak kawen tu, hari ini,ya hari ini mengaku bahawasanya, beliau takut nak kawen. Haha.

1) korang bayangkan, perut sendiri pun makan makanan yang asal boleh telan, nikan pulak nak bagi anak orang lain makan masakan kita?eh, korang yang reti masak boleh duduk diam-diam ceruk dapur okey. Ni Mish bercakap dengan mereka-mereka yang senasib dengan Mish. Huishhh. Kering la laki aku...wuwuwuw. ampun ye banggg.

2) kemudiannya, pasal mak mertua. Telan air liur macam telan biji nangka bab ni. Takut wes.ampa semua dah mengadap puan besar ni tak pe la. Mish tak pernah mengadap lagi okey. Ya ampun, cemana la mak mertua Mish eh. Buatnya dia suruh Mish siang ikan. Hancur la ikan tu tak tau mana mata, mana perut,mana sirip mana ekor dapat kat Mish. Sejujurnya ma, jihah tak reti siang ikan. Ngeri wo darah ikan. Mohon jangan direjek ye. Haha.

3) berubah. Yess. Ngeri bila dibayangkan sang suami kesayangan berperangai tak serupa dengan masa jadi pakwe dulu.masa mula-mula kenal dulu.aduhai. dulu kenal sabarrr je. Sekali bila dah kawen,huishhh garang macam singa nak mengawan. Erkkk. Mintak jauh la ye b. Ehemm..

4) Benda yang macam logik sikit ntuk Mish takut pasal kawen ni adalah,persediaan nak kawen tu. Huiii. Kena betul-betul teliti perbincangannya. Silap langkah, belah sana makan ati, belah sini makan pedal, belah dinung makan jantung. Tamo tamo tamo. Tak best lah macam tu kan? Tapiii.macam sedang alami kes ni je skang ni. Walaupun kawen tu lambat lagi. Any advice??

I love you orang sebelah. Heee……(^_^)√

11 comments:

.: iEyLa :. said... [Reply to comment]

amboiii...highlight entry nye berada kat part last skali...hiks...
semoga berbahagia syg...

cik miera said... [Reply to comment]

wah2... haha.. kahwin tu best la...leh manja2 dengan halal.hehe (macam ai lak yg dh kawen)..

laskar pelangi said... [Reply to comment]

tula..bila part kawen..list yg mish buat tu yg gerun...sob3 -____- mishhh! cepatlahhhh kaweng!hihihi:)

wewit!siapakah jejaka yg bertuah kat sebelah tu :)

puteraduyong said... [Reply to comment]

kawin la benda paling best... dapat ikut sunnah nabi... dapat pahala lebih dari orang... kalau pompuan pulak senang masuk syurga... ;)

farra8979 said... [Reply to comment]

entri seolah2 coming soon nak kawen jer mish ni... hihihi... ^^

Yousof said... [Reply to comment]

Kalau permpuan dah ngeri macam tu, lelaki lagilah.. heheh

Apa pun, biar bersederhana ok..

emieysandra said... [Reply to comment]

Bakpo oyak g2 nyo mish, gane2 kne hadapi jgk pahni..org sebelah terr =)

zuera said... [Reply to comment]

ahahha.. betul2.. bile usia dah mnginjak dewasa ni.. xnk fikir pun kne fikir jugak.. tp takut untuk hadpi segala kemungkinan..huhuuh..

☆aDihAys☆ said... [Reply to comment]

best kawen mish..hahaha..
actually baru kawen 2 bln..

same macam mish.. xreti masak..haha..

mak mertua, alhamdulillah sporting.. x semua mak mertua tu menggerunkan..hihi

persediaan kawen tu best sgt..slh phm mase preparation tu biasa.. yang penting.. cmne nk handle.. :)

nk tambah lg 1 ni.. mase nak dekat kawen tu la akan selalu gaduh dgn bakal suami..its normal..

x saba tunggu mish kawen..

ct kektus said... [Reply to comment]

part masak2 tu tak payah risau kak. kawan kite sebelom kawen pon tak pandai masak. tapi bila dah bersuami, automatik pandai masak. :)

Anonymous said... [Reply to comment]

Alhamdulillahhh..huhu..tup2 tibe2 dah tunang ek mish..hehe..tahniah tau..nanti kalu nikah tu..ajak la ek..kan ku datang ke bandar mukhtafi bilal shah.....-Apikpehe