Thursday, May 17, 2012

Baguskah Menjadi Seorang Yang Tak HIPOKRIT?

salam semua.

lama tak update. upate pun selalu jiwang leleh je. sampai nak naik banjir dah blog pepel nih. huhu. dah..nyah kau kesedihan.

let me ask you, korang seronok jadi hipokrit ke lagi seronok jadi jujur eh?

then,
let me answer you, haha, aku lagi senang jadi hipokrit kot. dan aku menyampahhhh gila kat orang yang cakap "aku tak hipokrit" puihh. poyo lah kau tak hipokrit.

kalau kau tak hipokrit, kau tak de nak ngumpat, maki, caci apa semua kat belakang orang. bila face to face, setakat jelingan mata yang kau beri. ek elehhh. mana semua caci maki kau yang terang dan bersuluh kau hebahkan kat semua orang. tapi bila sampai depan orang yang kau caci maki tu, kau diam seribu bahasa dan biarkan mata je yang berbicara. hallo. tak payahhh la nak cakap kau hipokrit kalau setakat nak jeling tanda kau memang tak suka.

jadi hipokrit tak semestinya teruk. aku, kalau tak hipokrit...huihhh, tak de kawan la aku kat dunia ni. gila kau, mana ada orang aku suka 100%.  ingat, kekurangan bagi kita mungkin kelebihan bagi orang lain. so, belajar la berfikiran positif. nak jujur boleh, biarlah cara yang betul. jangan lah sebab kau nak jadi orang jujur, orang yang tak hipokrit, kau automatically menambah musuh. no no no. jangan macam tu kawan.

hipokrit itu perlu. even dengan umi abah pun kadang-kadang aku hipokrit. dalam banyak-banyak kerja rumah, membasuh pinggan mangkuk lah yang paling aku tak suka. serius beb. tapi takkan la balik rumah sebulan sekali kau tak nak basuh pinggan mangkuk kan? takkan la nak tunjuk beno kau tu malas. haha. nanti nak mintak izin nak kawen umi tak bagi sebab umi kata aku malas. haishh. tak mo la camtu. aku nak kawe. ye, AKU NAK KAWEN. so what? haha.

psst~
hipokritlah bertempat okey!

16 comments:

diana said... [Reply to comment]

kita kat dunia ni bukan hidup sorang2..
jadi hipokrit tu kena ada..

YOUsoF said... [Reply to comment]

Finally... Ber-update jugak blog pepel ni. Bersedih boleh Mish tapi pastikan tempoh bersedih tu tak melebihi suku tempoh kita gembira.. ok?


Betul jugak tu, lebih baik hipokrit bertempat daripada konon² jujur di semua tempat.. ;)

laskar pelangi said... [Reply to comment]

oriteee!kena hipokrit bertempat la kan? Ngeee~:))

mishhhhh!bila nak tawen ni?

cik miera said... [Reply to comment]

semua org hipokrit... kan..

Aida Omar said... [Reply to comment]

haha.. betul2.. hipokrit bila perlu kan? kalau hipokrit selalu pun tak boleh tak hipokrit pun tak boleh.

trica jus said... [Reply to comment]

nice your content

Puteri Iqa Izyan said... [Reply to comment]

hipokrit biar bertempat. tak gitu cik emiey? heee.

LadyBird said... [Reply to comment]

lady seorg yg hipokrite.. sangat2 hipokrit.. dalam hati x baik tp berkelakuan baik.. tp kdg2 hipokrit tu bgs.. pd pendapat ladylah.. sebab hipokrit jd baik boleh membantu kite tuk jadi baik.. dan hipokrit kite tu sebenarnya suatu yg baik.. sebab salah satu cr tuk kite berlatih menjadi baik.. hihihi.. sory merapu..

Tea said... [Reply to comment]

Laaa rupanya nak kawen.. Mcm tu sekali meluah rasa :p

Takdelh gurau2 membe2.. Ilekla beb.. Hipokrit tu semua pun taknak ngaku.. Aku pun akan ckp aku teh yg tulen tau, bukan tiruan.. Gamaknyelah..

ABU said... [Reply to comment]

setuju, sebenrnya nak hipokrit tak berhipokrit tu bergantung gak.. kalau terlalu direct pun tak bagus gak.. mahu perang satu dunia.. so berpada pada je la ya.. :)

Eyeme said... [Reply to comment]

mish, aku dapat tangkap ayat last tu je. jadi, dengan rasa hipokritnye aku jeles. tapi aku nak kad kawen ko. hahaha

YOUsoF said... [Reply to comment]

*Menunggu entri baharu..

;D

alif haris said... [Reply to comment]

so bila majlisnya ?? hahaha..

Cik Tim said... [Reply to comment]

Hipokrit tu nipu la klw xpnh en.. tp klw ley kurangkn la tabiat tu.. hehe.. cm tim ckp direct je.. huhu.. tu pn pyh gak sbb kbenaran tak selalu senang nk dikatakan.. mesti rasa perit klw org terasa dgn kita ke ap.. tp tim akn mnta maaf la. kejujuran pn kdg2 boleh jd mslah. :)

suzie rahman said... [Reply to comment]

salam dear,amboi mrh je rupanya. sbrlah. nk wat cne. rmbut sama perang, hti lain2 kn

outbound malang said... [Reply to comment]

kunjungan gan .,.
saat kau kehilangan arah ingatlah masih ada yang menolong mu
dan tetap berdoa mengharap untuk menemukan jalanmu.,.
di tunggu kunjungan balik.na gan.,.