Monday, July 2, 2012

Hargai Peluang Yang Ada

Assalamualaikum w.b.t.

terasa janggal yang amat bila memasuki ruangan posting ni dan mula menaip. huwaa..betapa aku rindukan blog. betapa aku rindukan suasana merapu macam dulu. mungkin entri ni agak kejanggalan lantaran kejahilan yang terbentuk akibat lama tinggalkan blog. nevermind. hehe.

kebetulan minggu ni Mish cuti selama dua hari. so, adalah sedikit kelapangan untuk menjenguk-jenguk blog yang bersawang ni. rebut peluang yang ada right?

**
keputusan yang kita buat pada hari ini mungkin membuatkan kita menyesal jika mengubahnya, dan mungkin juga membuatkan kita sakit jika tidak bertindak ke atasnya. think wisely. peluang kali pertama takkan sama dengan kali kedua, ketiga dan seterusnya. jangan pikir hati orang kalau hati sendiri dah tak mampu nak menahan okey. sometimes we should act like selfish. 




8 comments:

.: iEyLa :. said... [Reply to comment]

agree!!!
kadang2 krn nak jaga hati org, kite lupe hati kita yang perlukan sedikit peluang tuk merasa bahagia..
welcome back yunk..

* u thu x i rindu gile2 kt bdk mata molat nih..hihi

Aida Omar said... [Reply to comment]

ntah mish lama beno menghilangnya.. bz letew.. suka ayat terakhir tu.. :)

Yousof said... [Reply to comment]

*Pejam mata dua tiga kali. Betulkah Mish dah update blog ni? ;P


Nikmati cuti tu sebaiknya..


Lebih baik meneyesal setelah mencuba daripada menyesal tanpa mencuba..

Nur Emilya said... [Reply to comment]

setuju-setuju! :)

Woofer Storm said... [Reply to comment]

lama sangt u hilang,merindui mu setengah mati tau blog purple ni.hahaa

jaga diri jihah..slmt pagi~

pha is said... [Reply to comment]

ok la tu cuti 2 hari... skrg pha is cuti sem 2 bulan.. heheheh

siti kektus said... [Reply to comment]

peluang yg datang setiap kali, memang tak kan sama. :D

aih, memang lama benar mendiamkan diri ni mish ni. :D

Miss Yaty said... [Reply to comment]

mish...long time no see...bz gak eh skrg...good luck 4 everything :)