Friday, August 24, 2012

Dimamah EGO.

"kalau aku text dia dulu mesti dia ingat aku terhegeh-hegeh kat dia kan?"

"tak nak lah aku mintak maaf dulu, bukan salah aku."

"alah, tak de la lawa sangat kot. biasa je mekap dia. tak nak lah puji."


konklusinya,
kalau kita terus bersikap sedemikian, ramai ke kawan, manusia atau mahkluk kat atas muka bumi ni yang suka kat kita?
apa yang kita dapat bila pikir macam tu? maruah kena pijak? atau pun malu yang tak bertempat?

tak salah kalau kita yang mula dulu.
tak mati pun beb.
orang nak caci kita?
atas sebab apa?
kita bukan buat dosa.
kita cuma mencuba.

bila dah terlepas semua tu. bila dah tak boleh nak undur semua tu. baru nak terngadah. nak menyesal. lepas tu nak mencari siapa salah. sampai bila?

jangan biar ego memakan diri kita. biar diri kita yang makan ego tu. mana tahu kot-kot kenyang. boleh la diet nasi lepas ni. haha.


7 comments:

g0m0k9enDek said... [Reply to comment]

ko kelihatan serius mish! kah kah kah

najihah sahami said... [Reply to comment]

dah matang la gomok. haha

Dkna Abza said... [Reply to comment]

Dengan rasa rendah diri dkna singgah sini wish salam aidilfitri ;-)

Ego tak? Hahahaa

Woofer Storm said... [Reply to comment]

matanglah sngt..nmpai ai tau.hehee

Cik Tim said... [Reply to comment]

kalau yg kenyang pastu ley diet xmkn nasik tu tim xsokong. haha.. ad ke gitu.

mmg la better kita yg mulakan dulu bnd2 yg baek ni mcm maaf kn org atau minta maaf klw bukan pn kita yg buat. at least klw tetiba mati ke ap malam tu, kita dah xde simpan ap2 kt org len. btl x?? ;)

btw, jom join ga..

http://vivaciousepicene.blogspot.com/2012/08/first-give-away-by-vivacious-epicene.html

Alif Haris said... [Reply to comment]

ape salahnya kalau kurangkan ketinggian ego tu sedikit demi menjaga satu hubungan kan. ^^

kyoshi_sousuke said... [Reply to comment]

mkn byk sgt..jdi serius teruh..haha