Sunday, April 14, 2013

Pengantin To Be SELAMBA BADAK.


Assalamualaikum w.b.t.

fuhh. sekian lama jugak wa tak ketuk-ketuk muka keyboard nih. bese update kot celah hengset je. bapak tak seronoknya. huii. niat dah murni, tapi kemudahan zero. tu yang jadinya berkarat belog nih. huwaa. so, sesekali balik kampung, gunakan nikmat yang ada sepenuhnya. Alhamdulillah.

Alhamdulillah sekali lagi sebab PRU-13 jatuh pada 5hb Mei. sebelum ni orang tanya segan-segan nak bagitau. sebab tak sure kan. belah kita dah sure pun, kalau belah SPR still ragu-ragu tarikh PRU tak jadik jugak. kwang kwang kwang. makanya, i am bride to be! yeayyy! dah nak kawen. dah boleh kawen. yeyeayyy! haha. nampak tak tahap excited nak kawen tu camane.


so, Mish ada lebih kurang sebulan setengah lagi untuk prepare segala bagai persediaan sebelum kahwin. tapi kann...berapa peratus je baru siap nih. barang hantaran baru beli dua tiga par kot. hal tok imam, surat menyurat, borang segala bagai belum setel lagi. HIV test konfem tak buat lagi. tapi tak pe, keje klinik. haha. kanopi semua tak setel lagik. tukang masak semua tu tak carik lagi. haha. rasa nak gelak guling-guling bila tengok semua tak setel lagi. Hoiii. nak kawen tak ni haaa?

yang dah setelnya yang bahagian booking awal-awal. tapi tak de la booking awal sangat. bulan 3 hari tu baru duk membooking. pelamin, baju pengantin, forotgrapher. tiga tu konfem dah setel 100%. haha. goodies baru setel 50%. huii. rasa nak pecah kepala pikir nak buat mana satu dulu. encik tunang pulak keje oncall selang seminggu. so, nak gi cari barang segala bagai tu limited la sikit. alahai lahai lahai.

kad kawen? langsung tak pikir lagi. nanti lepas en tunang habis oncall la baru duk bizi tang tu. baju akad nikah akhir bulan 4 ni insyaAllah boleh pergi amek dah.

see? see? see? see? excited je lebih bab kawen. tapi prepration hampeh. tak tau la nak cakap. perangai last minute buat kerja tu still girang-girang lam jiwa. susah nak buang. Pliss la Najihah. nak kawen tak ni??

9 comments:

aDisH.sHidA said... [Reply to comment]

tak nak jemput akak ke

Azizi Azahazuhari said... [Reply to comment]

hah akalo ko sbulan stgh..maknanya tu pon tarikh aku kawen jgk la wehh..ahahahaa..kot2 ko nk shoot pre wedding gitau la yeeee

pha is said... [Reply to comment]

kahwin tu mudah.. yg pnting tu, akad nikah jer... yg lain2 tu, x de pun x pe.. ye dok..? hahaha

Ecah Mashuri said... [Reply to comment]

mishh sonoknyeee..nak kawen jugak wehh..hahaha..;)

Cik Ezy said... [Reply to comment]

msti kawen bln 6 ni..
kan kan kan?
hehe

Lydia Miza said... [Reply to comment]

Jgn santai sgt mish.byk benda kena buat tu

diana said... [Reply to comment]

yang pentimng borang nikah dah ada ..hahahah,,...

::FAIZ:: said... [Reply to comment]

good luck

laskar pelangi said... [Reply to comment]

akhirnya dah jadi bini orang dah mish nih..jangan nenakal dah tau..hehehe