Wednesday, October 16, 2013

Rahim Membesar

dah tiga hari perut sakit. bukan perut sangat ekceli. dia kat bahagian kiri bawah kat antara pinggang ngan peha tu. apa ntah orang medik panggil. kita bukan tau sangat anatomi dan fisiologi nih. haha. sakit dia pulak sakit yang amat sampai nak bergerak pun tak boleh. kena duk mengerasss kejap, baru leh gerak. tu pun rasa ngilu mak oii.


nak makan ubat macam-macam sebab tak tahan sangat sakitnya kan. tapi tak semua ubat leh telan dalam keadaan mengandung macam ni. bimbang. terus tak jadi makan ubat. encik hasben kata maybe UTI kot. try buat urine test. semua negatif.

nak masak apa semua, kena paksa diri. kalau tak, berlapar la encik hasben. biarpun dia berkeras tak bagi masak, tapi naluri isteri kot, kalau tak masak nak makan apa, kedai semua tutup. nak bagi dia masak, macam kesian pulak. ehee. manjakan suami kan gua ni. kehkehkeh.

okey, balik pada cerita perut.

bila dah tengok result urine tu semua negatif, imaginasi melampau Mish sekali lai memainkan peranan. ada pape jadik kat baby ke? alamak. baby, behave ye. be strong. i love you. sobss. tetiba sebak. over kan mainan fikiran? haha. nevermind. ibu penyayang memang macam ni. kahkahkah.

keesokkannya, tak menahan sangat sakit, Mish tanya staffnurse senior. Mish citer semua. dia cakap, kalau sakit perut tapi urine test negatif, biasanya untuk ibu primid macam Mish yakni first time preggy, sakit perut macam tu biasanya sebab rahim nak membesar. yela, baby pun perlukan space jugak kan. dia pun nak besar. hehe.

lepas tu baru la lega ya ampun. oh baby baby baby. jangan nakal-nakal please.

salam aidiladha semua!

2 comments:

AshiA said... [Reply to comment]

alahaiiiii mishhhh..congrates laa da preggy ehehehe :)

diana said... [Reply to comment]

akak masa awal ngandung kat Mikhail sampai hujung2 ngandung sakit tak putus2..paling lama sakit macam Mish tu la..nak beralih memang menjerit la..