Thursday, October 23, 2014

Red Velvet Idaman Hati

like seriously, lepas suami hadiahkan oven sekali ngan mixer hari tu, memang pantang waktu cuti memang aku akan terperuk je kat dapur mengadap tepung tepung sekalian. haha. minat sangat-sangat dengan baking membaking ni.

so alkisahnya, raya Deepavali hari tu, alang alang teman suami oncall, tak kemana mana, aku pun dengan gigihnya membuat kek Red Velvet. dah lama nak buat kek ni sebenarnya. sebab teruja dengan topping cheese frosting dia. sedap soo yummy.


walaupun rupanya tak la segah mana, tapi alhamdulillah, rasa dia sedap. padat dan moist sangat,  time nak buat cheese frosting tu, cheese dia jadi berketul. tak tau kat mana silap. huhu. ni la akibatnya buat kek tak berguru. tu yang jadi patah-patah je time deko tu. haha.

petang tu lepas asar, aku pun dengan baik hatinya masak mee rebus dan mengajak sorang dua jiran tetangga yang berbaki di kuarters tu datang rumah buat makan makan. dah macam open house untuk Deepavali gitu kan. hiks.

9 comments:

da yana said... [Reply to comment]

best nyer...jeles...

Azhafizah Md Nor said... [Reply to comment]

sedapnya RVC ni..rajin buat.ini pun dha kira cantik..pink lagi tu

Diana Rashid said... [Reply to comment]

kena buat selalu Mish..
akak pun berguru dengan google je selama nih..ingat buat kek2 tu pi kelas ke??heheheh

MizzTina said... [Reply to comment]

dh boleh dh tu..rupe xpenting, janji sedap..

Mia Liana said... [Reply to comment]

wahhhh... tentu sedap kek ni...

- Mia Liana -

.:TS:. said... [Reply to comment]

nyummm..dapnyeee..

Time Traveller said... [Reply to comment]

Tetiba terasa nak belikan wife oven dengan mixer jugak hahahaha :P

Nafisa81 said... [Reply to comment]

Oven ada..mixer ada...decorating nozel ada..rajin je takde

Pha Is said... [Reply to comment]

pergh.. untunglah si suami tu....