Thursday, December 11, 2014

Hidup Tanpa Telefon

Zaman sekarang ni kalau tak de handphone macam susah sangat kan? lagi lagi kalau peniaga online macam saya. hurm..



dah masuk 5 hari ni tau handphone Mish rosak. Sedih banget. Contact number customer, order customer, contact number kengkawan, gambar-gambar Amni masa kecik, gambar masa mama papa Amni sebelum kawen, banyak sangat aih yang ada dalam handphone tu.

Zaman sekarang biasa la, ada memo pape, mesti save kat phone je. sudahnya bila handphone dah rosak macam ni, nak menangis bawah tangga pun tak guna kan? sobbss.

Lepas tu, Mish ni jenis kerja terpaksa berulang alik 25 minit ke tempat kerja ngan Amni. So Mish selalu terbayangkan kalaulah jadi pape kat tengah jalan, camane nak telefon suami nak minta bantuan kan? seram pulak tetiba. Mintak dijauhkanlah semua tu. huhu.

Ni kes Mish dah selalu berangan nak beli phone baru, terus dia rosak. haishh. Handphone ni pun ada perasaan rupanya.

Handphone. cepatlah sembuh...

3 comments:

Nafisa81 said... [Reply to comment]

Jangan kata takde telefon..takde internet pun dah kepanasan

Aretikz said... [Reply to comment]

Uuh.. setelah berkurung gua tak berkunjung.. dah jadi peniaga on9 rupanya.. hehe..

try la cara old school, beli buku telefon.. haha..

Pha Is said... [Reply to comment]

dulu pernah jadi macam tu jugak.. angan2 nk beli fon baru, terus fon lama buat hal..